Naantalin kaupunki

Naantalin kaupunki vuokraa Vanhan Raatihuoneen yritystoimintaan – tarjouskilpailu alkaa

Jaa

Naantalin kaupunki vuokraa tarjousten perusteella Naantalin Vanhassakaupungissa sijaitsevan Vanhan Raatihuoneen. Tilat on tarkoitus vuokrata yritystoimintaan seuraavaksi 10–15 vuodeksi.

Vanha Raatihuone sijaitsee Vanhassakaupungissa Mannerheiminkadulla.
Vanha Raatihuone sijaitsee Vanhassakaupungissa Mannerheiminkadulla.

Vanha Raatihuone on kulttuurihistoriallisesti arvokas kiinteistö. Päärakennus, vanha piharakennus sekä putka ovat suojeltuja rakennuksia. Lisäksi rakennuskantaan kuuluu autotalli sekä viereisen rakennuksen kanssa yhteinen jätekatos.

Mannerheimintiellä sijaitsevan Vanhan Raatihuoneen päärakennus on valmistunut vuonna 1887, ja raatihuoneena se on toiminut vuoteen 1964 saakka. Sen jälkeen paikalla on toiminut poliisiasema ja putka, ja tiloja on käytetty kaupunginhallituksen kokoustiloina ja kaupunginjohtajan asuntona. Nykyään Vanhassa Raatihuoneessa on päiväkoti, jonka toiminta päättyi tiloissa elokuussa 2021.

Nyt kaupunki haluaa laajentaa Vanhankaupungin yritys- ja matkailualuetta keskustan suuntaan vuokraamalla Raatihuoneen yrityskäyttöön. Tiloihin voisi sijoittua esimerkiksi majoitus-, kahvila- tai ravintolatoimintaa tai muuta matkailuun liittyvää liiketoimintaa.

Raatihuoneen päärakennusta on huollettu säännöllisesti ja se on siistissä kunnossa. Vuonna 1887 rakennettu piharakennus sekä vuonna 1912 rakennettu putka ovat heikkokuntoisia, ja vaativat peruskorjaustoimenpiteitä ennen käyttöönottoa. Tontilla on vielä käyttämättä rakennusoikeutta 150 neliötä.

– Vanha Raatihuone on tärkeä osa Naantalin Vanhaakaupunkia. Rakennuksissa tehtävien muutos- ja korjaustöiden tuleekin olla sellaisia, että rakennusten historiallisesti arvokas ja kaupunkikuvan kannalta merkittävä luonne säilyy, kuvailee Naantalin kaupungin kiinteistöpäällikkö Pekka Alm.

Tarjouksessa yrittäjän tulee kertoa rakennuksissa tehtävistä muutostöistä sekä liittää mukaan investointi- ja kehittämissuunnitelma. Ehdotetut rakennusten säilyttämiseen tähtäävät toimenpiteet otetaan huomioon vuokralaista valittaessa.

Valintaan vaikuttaa myönteisesti myös rakennusten kokonaisvaltaisen tehokas käyttötapa. Tarjouksessa tuleekin kertoa myös yritystoiminnan asiakaspaikkojen määrä sekä aukioloajat. Osa kiinteistöstä on mahdollista alivuokrata kaupungin luvalla.

Lisäksi tarjouksessa tulee kertoa, millaista toimintaa tiloihin suunnitellaan, mikä on arvioitu liikevaihto sekä liittää selvitys työllisyysvaikutuksista ja referensseistä.

Vanhan Raatihuoneen tarjouskilpailu ratkaistaan hinta- ja laatutekijöiden perusteella. Raatihuoneen rakennusten vuokran suuruus on 6 % tiloihin tulevan yrityksen liikevaihdosta, mutta vähintään 19 000 euroa vuodessa. Tarjoukset tulee jättää 30.11.2021 klo 15.00 mennessä.

Tutustu tarjouspyyntöön liitteineen kaupungin sivuilla www.naantali.fi/vanharaatihuone 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pekka Alm
kiinteistöpäällikkö
Naantalin kaupunki
044 733 4729
etunimi.sukunimi@naantali.fi

Kuvat

Vanha Raatihuone sijaitsee Vanhassakaupungissa Mannerheiminkadulla.
Vanha Raatihuone sijaitsee Vanhassakaupungissa Mannerheiminkadulla.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Naantalin kaupunki
Naantalin kaupunki
PL 43
21101 Naantali

02 4345 111http://www.naantali.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Naantalin kaupunki

Uusi seinämaalaus tuo väriä Karvetin alikulkukäytävään7.9.2021 12:45:59 EEST | Tiedote

Karvetin kevyenliikenteen alikulkukäytävään on valmistunut uusi julkinen taideteos. Värikkään seinämaalauksen Aurinkotien ja Ripikadun yhdistävään alikulkuun ovat toteuttaneet taiteilijat Hans-Peter Schütt ja Miina Laine. Seinämaalaus on toteutettu spraymaaleilla sapluunoiden avulla. Siinä on kuvattu kaksi hahmoa, jotka uivat tai lentävät eteenpäin eri suuntiin ja joiden katseet kohtaavat. Laine ja Schütt kuvailevat hahmoja lempeiksi ja iloisiksi. Mukana teoksessa on myös liikennekasvatuksellinen puoli, sillä hahmojen liikkeen suunta osoittaa kevyenliikenteen kulkusuuntia. – Teoksella haluamme tuoda iloa ja levittää hyvää mieltä niille lapsille ja nuorille, jotka liikkuvat tällä alueella. Emme voita mitään olemalla tylyjä toisillemme – kannattaa uskaltaa olla ystävällinen toisille, Miina Laine kiteyttää ajatusta teoksen taustalla. Sekä Schütt että Laine ovat kotoisin Naantalista ja alikulun alue ja sen toisella puolella sijaitseva Karvetin monitoimitalo ovat heille tuttuja paikkoja. Mo

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme