Kurio Oy, sosiaalisen median toimisto

Näin markkinoit somessa alkavana vuonna – kotimaiset asiantuntijat kertovat Kurion trendikatsauksessa

Jaa

”Markkinoijan on katsottava somea vakavammin ja kokonaisvaltaisemmin kuin koskaan aikaisemmin", toteaa Christina Forsgård, yksi Kurion vuosittaisen somemarkkinoinnin katsauksen asiantuntijoista.

Kurion Somemarkkinoinnin trendit 2019 -katsaus osoittaa somen kehittyvän entistä strategisemmaksi ja integroidummaksi osaksi yrityksen markkinointiviestinnän kokonaisuutta. Seitsemättä kertaa julkaistava vuosittainen raportti kertoo tänä vuonna trendien lisäksi myös toimintamallit niihin vastaamiseksi. Näkemyksenä katsaukseen antoivat 24 kotimaista somemarkkinoinnin asiantuntijaa kuten Netprofilen Christina Forsgård, DNA:n Kati Sulin ja Digitalist Groupin Ville Tolvanen.

”Seitsemännen vuoden kunniaksi uudistimme ensi kertaa tutkimustamme. Nyt se toimii entistä parempana käytännön ohjeistona kotimaisille markkinoinnin tekijöille”, kommentoi katsauksen koostamisesta vastannut Kurion luova johtaja Jari Lähdevuori. ”Huippuasiantuntijamme antoivat näkemyksensä esimerkiksi suunnitteluprosessiin ja mittarointiin – asioihin, jotka ovat olleet paljon pinnalla viime vuonna.”

Asiantuntijoiden vastauksista koostettuna viisi keskeistä trendiä alkavalle vuodelle ovat:

  1. Kantaaottavuuden ja vastuullisuuden vaateet korostuvat somessa – ja tarjoavat brändeille mahdollisuuksia menestyä
  2. Data ohjaa entistä personoidumpaa kokemusta – läpi koko funnelin
  3. Mikrovaikuttajat tulevat megatähtien rinnalle – aitous lisää vaikuttavuutta
  4. Somessa käytetyn ajan kasvaessa myös kriittisyys lisääntyy – yksityisyys puhututtaa
  5. Videot vievät somea eteenpäin – some puolestaan videoita

”Uusimmista tuulista nostaisin esiin kantaaottavuuden, jonka valjastamiselle aika on otollinen. Ikitrendeissä puolestaan esimerkiksi videot pitävät pintansa, joten panosta niihin viimeistään nyt. Suosikkiosioni raportissa saattaa silti olla somesisällön laadun määritelmä – kaikessa määrittelemättömyydessään. Ja tänäkin vuonna suosittelen lukemaan ihan jokaisen asiantuntijan haastattelut läpi, ajatuksella ja aikaa antaen. Hienoja kiteytyksiä ja oivalluksia sivutolkulla”, summaa Lähdevuori.

Lataa raportti: http://bit.ly/sometrendit2019 

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:


Jari Lähdevuori
Creative Director & Partner
Kurio // The Social Media Age(ncy)
Merimiehenkatu 29, 00150 Helsinki
+358-50-5306639
jari@kurio.fi
http://www.kurio.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kurio Oy, sosiaalisen median toimisto
Merimiehenkatu 29
00150 Helsinki

http://www.kurio.fi

Kurio on sosiaalisen median toimisto, joka auttaa asiakkaitaan tekemään tuloksellista markkinointia ja viestintää sosiaalista mediaa ja digitaalisia kanavia hyödyntäen. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kurio Oy, sosiaalisen median toimisto

Kurio toiseksi paras Suomen viestintätoimistoista tuoreessa mielikuvatutkimuksessa29.1.2019 15:03:01 EETTiedote

Kurio on viestinnästä vastaavien päättäjien ja asiantuntijoiden mukaan yleisarvosanaltaan Suomen toiseksi paras viestintätoimisto, kertoo Taloustutkimuksen tuore tutkimus. Kurion vahvuuksiksi koetaan erityisesti näkemyksellisyys, luovuus ja ajantasainen osaaminen, joissa Kurio on alan ykkönen. Kurion parhaiksi osaamisalueiksi nimettiin tasapistein sosiaalinen media ja sisältömarkkinointi, jotka molemmat yhdistettiin toimistoon vahvemmin kuin yhteenkään kilpailijaansa. Myös kansainvälinen osaaminen oli alan kärkeä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme