Espoon kaupunki - Esbo stad

Nämnden Svenska Rum återremitterade en motion till fullmäktige om att utarbeta Esbo stads barnstrategi och åtgärdsprogram

Dela
Nämnden Svenska rum samt nämnden för fostran och lärande återremitterade motionen till fullmäktige om att utarbeta Esbo stads barnstrategi och åtgärdsprogram av ledamot Ira Tanskanen-Hietanen och 43 andra ledamöter på sina respektive möten den 20.1 och den 19.1.2022.

I motionen föreslås att en egen barnstrategi och ett åtgärdsprogram ska utarbetas i Esbo för att säkerställa att barnets rättigheter förverkligas så fullt ut som möjligt. För att barnets rättigheter ska förverkligas föreslås det att det i Esbo ska göras en barnkonsekvensanalys, där man vid beredningen av beslut och åtgärder på förhand bedömer deras konsekvenser för barns och ungas välbefinnande.

Övriga ärenden:

  • Nämnden godkände en ändring i direktionen för Mattlidens gymnasium.
  • Nämnden bad om tilläggsutredningar i anslutning till ärendet angående den eventuella nedläggningen av Bemböle förskola och skola.

Läs mera om nämnden Svenska rum

Föredragningslistor och protokoll

Nyckelord

Kontakter

Om

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Följ Espoon kaupunki - Esbo stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Espoon kaupunki - Esbo stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum