Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseen rahaa ja raitioliikenteen kehittämiselle vihreätä valoa

Jaa

Kaupunginhallitus myönsi 5 miljoonan euron erillismäärärahan nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseen ja alueiden välisen eriytymisen torjumiseen. Kaupunginhallitus hyväksyi myös kehittämisohjelman, jossa raitoliikenteestä tehdään sujuvampaa ja luotettavampaa.

Kaupunginhallitus hyväksyi kokouksessaan tänään kehittämisohjelman, jossa raitoliikenteestä tehdään sujuvampaa ja luotettavampaa. Kehittämisohjelmassa on runsaasti toimenpiteitä, joilla voidaan nostaa raitiovaunujen keskinopeutta, saada liikenne sujumaan häiriöttä, aikataulussa ja ilman turhia pysähdyksiä.

Ensimmäinen tavoite on, että raitiovaunut kulkevat nykyvauhtia nopeammin. Nopeuksia on tarkoitus nostaa keskimäärin 16 prosenttia. Toinen tavoite on, että raitiovaunut pysyvät aikataulussa. Luotettavuuden parantuessa ajoaikojen vaihtelu pienentyy ja matkustaminen on ennustettavampaa.

Kolmas tavoite on, että raitiovaunut pysähtyvät ainoastaan pysäkeillä. Nykytilanteessa raitiovaunut joutuvat pysähtymään pysäkkien välillä liikennevalojen, ruuhkien ja liian kapeiden raitiovaunukaistojen aiheuttamien satunnaisten häiriöiden vuoksi. Raitioliikenteen sujuvuus vaikuttaa suoraan sekä liikennöinnin nopeuteen, että luotettavuuteen.

Neljäs tavoite on vähentää liikennöinnin häiriöitä, jotta esimerkiksi väärin pysäköidyt autot eivät enää haittaisi ratikkaliikennöintiä. Häiriöiden määrää pienentämällä raitioliikenteen luotettavuus ja turvallisuus paranevat.

Kun raitioliikenne on nopeampaa, voidaan sama vuorotarjonta tuottaa pienemmällä kalusto- ja henkilöstömäärällä. Se mahdollistaa liikenteen laajentamisen ja palvelutason nostamisen samalla budjetilla. Nopeampi raitioliikenne lisäisi kantakaupungin alueen joukkoliikennematkoja noin kahdella prosentilla. Raitioliikenteen kehittämistavoitteiden täysimääräisen toteuttamisen arvioidaan tuottavan noin 4,5 miljoonan euron vuosittaisen säästön liikennöintikustannuksissa.

Määräraha nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseen

Kaupunginhallitus päätti myöntää 5 miljoonan euron erillismäärärahan nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseen ja alueiden välisen eriytymisen torjumiseen. Määrärahasta myönnettiin 2 miljoonaa euroa kasvatuksen ja koulutuksen toimialalle, miljoona euroa kulttuurin ja vapaa-ajan toimialalle ja 2 miljoonaa euroa sosiaali- ja terveystoimelle.

Kasvatuksen ja koulutuksen toimialalla määrärahaa käytetään muun muassa kodin ja koulun välisen yhteistyön kehittämiseen erityisesti vieraskielisten lasten ja nuorten perheiden kanssa. Kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialalla osa määrärahasta kohdennetaan ikäihmisille tuotettaviin kulttuuripalveluihin ja myös digitaalista syrjäytymistä pyritään ehkäisemään. Sosiaali- ja terveystoimi käyttää määrärahaansa muun muassa Liikkuva tiimi -toimintaan palkkaamalla tiimiin määräaikaisen psykologin ja kaksi psykiatrista sairaanhoitajaa. Liikkuvan tiimin on helppo kohdata ja auttaa vaikeissa kriiseissä olevia nuoria eri alueilla kaupungissa.

Kaikki kaupunginhallituksen päätökset ovat luettavissa täällä.

Tiedotteen lähetti

Casper Almqvist
Tiedottaja
Kaupunginkanslia
040 1879829
casper.almqvist@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin uusille asuinalueille tulee muovinkeräysjärjestelmät21.6.2018 10:05Tiedote

Jätkäsaaressa, Kalasatamassa ja Kruunuvuorenrannassa alkaa alueellinen kiinteistökohtainen muovinkeräys ensi syksynä. Muovipakkausten keräysmahdollisuus on ollut erityisesti toivottua alueen asukaspalautteessa. Alueiden jätteenkeräysjärjestelmiin tehdään muutoksia, jotka mahdollistavat muovinkeräyksen etupainotteisesti velvoittavaan lainsäädäntöön nähden. Muovipakkausten erilliskeräys ei ole vielä velvoitteena HSY:n jätehuoltomääräyksissä eikä EU:n jätedirektiivissä, mutta esimerkiksi EU tullee edellyttämään muovipakkausten kierrätysasteen nostoa lähivuosina.

Asuntotuotantoa mahdollistava asemakaavavaranto on kasvanut pääkaupunkiseudulla20.6.2018 14:09Tiedote

Asemakaavavaranto, joka mahdollistaa asuntotuotannon, on kasvanut pääkaupunkiseudulla 2010-luvulla. Vuoden 2018 alussa voimassa olleissa seudun asemakaavoissa oli käyttämätöntä rakennusoikeutta hieman yli 7,7 miljoonaa kerrosneliömetriä. Määrä oli 1,2 miljoonaa enemmän kuin vuonna 2011. Vuoden 2017 aikana varannon kasvua kertyi pääkaupunkiseudulla yli 200 000 kerrosneliömetriä. Pääkaupunkiseudun reipas asuntotuotantovauhti ei siis ainakaan vielä ole kääntänyt asuntovarannon määrää laskuun.

Työnteko edistää maahanmuuttajien hyvinvointia ja kulttuurista oppimista – työnteon esteitä tulisi pyrkiä purkamaan20.6.2018 12:05Tiedote

Maahanmuuttajien on Suomessa usein vaikeampi työllistyä kuin kantaväestön. Työnteko edistää kuitenkin merkittävästi uuteen maahan sopeutumista ja lisää maahanmuuttajien hyvinvointia. Helsingin kaupunginkanslian tuoreessa haastattelututkimuksessa on selvitetty eri kulttuuritaustoista saapuneiden maahanmuuttajien taloudellista sopeutumista Suomeen sekä työnteon merkitystä heidän hyvinvoinnilleen. Lisäksi tutkimuksessa on tarkasteltu haastateltujen maahanmuuttajien työllisyyspolkuja ja uuteen maahan sopeutumista laajemminkin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme