Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Nyt se alkaa – ideoiden jättäminen ja arviointi OmaStadi.hel.fi -alustalla

Jaa

Marraskuun 15. päivästä alkaen OmaStadi.hel.fi –alustalle voi jättää ehdotuksia, miten käyttää osallistuvan budjetoinnin rahoja. Ehdotusten ideointi ja kommentointi jatkuu työpajoissa ja OmaStadi-alustalla 9.12. saakka.

Ideointivaihe
Ideointivaihe

Helsingin kaupunki lisää mahdollisuuksia suoraan demokratiaan avaamalla kaupungin budjetista 4,4 miljoonaa euroa kaupunkilaisten päätettäväksi – joka vuosi.

Ideointivaihe – Miten voin osallistua?

Pyydä apua alueesi stadiluotsilta, kirjastosta tai asukastaloilta. Tarkista OmaStadi.hel fi –tapahtumakalenterista, onko alueellasi stadiluotsien järjestämä työpaja, missä ideoidaan yhdessä. Voit lainata OmaStadi-pelin kaupunginkirjastoista ja järjestää oman ideointihetken järjestössäsi tai naapurustossasi. Ideoita voivat jättää kaikki iästä ja asuinpaikasta riippumatta. OmaStadi.hel.fi -materiaalipankista löydät osallistuvan budjetoinnin pelin, ohje-videon , ja muuta materiaalia, jonka avulla voit järjestää alueellasi OmaStadi-tapahtuman ja tutustua toimintaan tarkemmin

Arviointi ja äänestys

Kaupunkilaiset yhdistelevät ehdotuksia sopiviksi kokonaisuuksiksi yhdessä kaupungin työntekijöiden kanssa ja laativat niistä suunnitelmat tammi-huhtikuun aikana. Tämän jälkeen kaupunki laatii kustannusarvion näille yhdessä laadituille suunnitelmille, jotka etenevät sitten äänestykseen. Suunnitelmia voi seurata ja kommentoida OmaStadi.hel.fi –palvelussa. Suunnitelmien valmistumisen jälkeen 12 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat helsinkiläiset saavat äänestää.

Kaupunki toteuttaa äänestyksessä eniten ääniä saaneet suunnitelmat. Ehdotusten tekijät ja muut kaupunkilaiset kutsutaan mukaan toteutusvaiheeseen.

OmaStadi.hel.fi

Ideoi.Osallistu.Vaikutu. -videolla ohjeet

Kuinka pelaat OmaStadi-peliä? -video

Stadiluotsit

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Titta Reunanen, alueosallisuuspäällikkö, Helsingin kaupunki, osallisuus ja neuvonta, puh. 310 23437, 040 578 1428, titta.reunanen@hel.fi

Kirsi Verkka, kehittämispäällikkö, Helsingin kaupunki, osallisuus ja neuvonta, puh. 09-310 84026, 040 336 2281, kirsi.verkka@hel.fi

Kuvat

Ideointivaihe
Ideointivaihe
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Tiina Nuto, tiedottaja, kaupunginkanslian viestintä, puh. 040 334 9093, tiina.nuto@hel.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin Tukkutorin ja Teurastamon alueen innovaatiokilpailun pilotit käynnistymässä18.3.2019 13:46:46 EETTiedote

Lokakuussa 2018 julkistetussa Tukkutorin ja Teurastamon innovaatiokilpailussa haettiin palvelujen ja monipuolisen yritystoiminnan kehittämiseen uusia ideoita ja ratkaisuja. Kilpailuehdotuksia kertyi noin 60, joista pilotoitavaksi valikoitui seitsemän parhaaksi arvioitua. Lisäksi ideasarjassa palkittiin neljä ehdotusta. Pilottitoteutukset ovat parhaillaan käynnistymässä ja jatkuvat toukokuun loppuun asti.

Apulaispormestari Vesikansa puhui New Yorkissa Helsingin maksuttomasta ehkäisystä15.3.2019 11:44:04 EETTiedote

Helsingin sosiaali- ja terveystoimen apulaispormestari Sanna Vesikansa puhui torstaina 14. maaliskuuta New Yorkissa järjestetyssä Helvi Sipilä -seminaarissa Helsingin maksuttomasta ehkäisystä alle 25-vuotiaille. Vesikansa korosti puheenvuorossaan erityisesti nuorten itsensä osallisuutta maksuttoman ehkäisyn aloittamisessa ja myös sen toteutuksessa. Vesikansa nosti puheenvuorossaan esiin poliittisten nuorisojärjestöjen roolin ensin kuntalaisaloitteen tekemisessä maksuttomasta ehkäisystä nuorille ja myöhemmin niiden tärkeän roolin valtuustoaloitteen käsittelyssä. -On innostavaa päästä kertomaan Helsingin kokemuksista. Puheenvuoron jälkeen yleisöstä löytyi ihmisiä, joita kiinnosti nostaa mallia esiin myös heidän omissa yhteisöissään, Sanna Vesikansa kertoo. Helvi Sipilä -seminaari on perinteikäs suomalaisten naisjärjestöjen järjestämä oheistapahtuma YK:n naisten asemaa käsittelevän toimikunnan istunnon aikana. Vajaan viikon kestävän matkan aikana Vesikansa on myös tavannut New Yorkin apul

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme