Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Nyt se alkaa – ideoiden jättäminen ja arviointi OmaStadi.hel.fi -alustalla

Jaa

Marraskuun 15. päivästä alkaen OmaStadi.hel.fi –alustalle voi jättää ehdotuksia, miten käyttää osallistuvan budjetoinnin rahoja. Ehdotusten ideointi ja kommentointi jatkuu työpajoissa ja OmaStadi-alustalla 9.12. saakka.

Ideointivaihe
Ideointivaihe

Helsingin kaupunki lisää mahdollisuuksia suoraan demokratiaan avaamalla kaupungin budjetista 4,4 miljoonaa euroa kaupunkilaisten päätettäväksi – joka vuosi.

Ideointivaihe – Miten voin osallistua?

Pyydä apua alueesi stadiluotsilta, kirjastosta tai asukastaloilta. Tarkista OmaStadi.hel fi –tapahtumakalenterista, onko alueellasi stadiluotsien järjestämä työpaja, missä ideoidaan yhdessä. Voit lainata OmaStadi-pelin kaupunginkirjastoista ja järjestää oman ideointihetken järjestössäsi tai naapurustossasi. Ideoita voivat jättää kaikki iästä ja asuinpaikasta riippumatta. OmaStadi.hel.fi -materiaalipankista löydät osallistuvan budjetoinnin pelin, ohje-videon , ja muuta materiaalia, jonka avulla voit järjestää alueellasi OmaStadi-tapahtuman ja tutustua toimintaan tarkemmin

Arviointi ja äänestys

Kaupunkilaiset yhdistelevät ehdotuksia sopiviksi kokonaisuuksiksi yhdessä kaupungin työntekijöiden kanssa ja laativat niistä suunnitelmat tammi-huhtikuun aikana. Tämän jälkeen kaupunki laatii kustannusarvion näille yhdessä laadituille suunnitelmille, jotka etenevät sitten äänestykseen. Suunnitelmia voi seurata ja kommentoida OmaStadi.hel.fi –palvelussa. Suunnitelmien valmistumisen jälkeen 12 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat helsinkiläiset saavat äänestää.

Kaupunki toteuttaa äänestyksessä eniten ääniä saaneet suunnitelmat. Ehdotusten tekijät ja muut kaupunkilaiset kutsutaan mukaan toteutusvaiheeseen.

OmaStadi.hel.fi

Ideoi.Osallistu.Vaikutu. -videolla ohjeet

Kuinka pelaat OmaStadi-peliä? -video

Stadiluotsit

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Titta Reunanen, alueosallisuuspäällikkö, Helsingin kaupunki, osallisuus ja neuvonta, puh. 310 23437, 040 578 1428, titta.reunanen@hel.fi

Kirsi Verkka, kehittämispäällikkö, Helsingin kaupunki, osallisuus ja neuvonta, puh. 09-310 84026, 040 336 2281, kirsi.verkka@hel.fi

Kuvat

Ideointivaihe
Ideointivaihe
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Tiina Nuto, tiedottaja, kaupunginkanslian viestintä, puh. 040 334 9093, tiina.nuto@hel.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kutsu medialle: YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden (SDG) kaupunkitasoinen toimeenpanoraportointi Helsingissä14.6.2019 12:02:21 EESTKutsu

Tílaisuus: Agendasta teoiksi – YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden toteutuminen Helsingissä 2019 -raportin julkistus Aika: Tiistai 18.6.2019 kello 9.15–10.30 Paikka: Helsingin kaupungintalo, aula, Pohjoisesplanadi 11–13 Helsinki haluaa olla globaalin vastuun paikallisen toteuttamisen edelläkävijä ja päätti syyskuussa 2018 sitoutua vapaaehtoiseen kestävän kehityksen tavoitteiden toimeenpanoraportointiin YK:lle, New Yorkin jälkeen toisena kaupunkina maailmassa ja ensimmäisenä eurooppalaisena kaupunkina. YK:lle heinäkuussa luovutettava raportti Agendasta teoiksi – YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden toteutuminen Helsingissä 2019 on valmistunut. Tervetuloa raportin julkistustilaisuuteen tiistaina 18. kesäkuuta Helsingin kaupungintalolle. Tilaisuuden ohjelma: Kello 9.15: Aamiaistarjoilu Kello 9.30: Pormestari Jan Vapaavuori avaa tilaisuuden Kestävän kehityksen (SDG) vapaaehtoinen raportointi Helsingin kaupunkistrategian ja kansainvälisen yhteistyön näkökulmasta Yhteysjohtaja Sanna-Mari

Helsingin lapset ja nuoret tarvitsevat mielenterveysyksikön13.6.2019 14:11:52 EESTTiedote

Helsingin tarkastuslautakunta havaitsi korjattavaa ja kehitettävää muun muassa lasten ja nuorten mielenterveyspalvelujen toteuttamisessa. Arviointikertomuksessaan lautakunta suosittelee, että kaupungin olemassa olevia toimintoja järjestämällä ja tarvittaessa resursointia lisäämällä perustetaan lasten ja nuorten lieviä ja keskivaikeita mielenterveysongelmia arvioiva ja hoitava yksikkö, joka lisäksi toimii jatkohoitopaikkana erikoissairaanhoidolle.

Helsinki-päivänä palkitaan ansioituneita Helsingin tekijöitä12.6.2019 17:30:00 EESTTiedote

Tänään 12. kesäkuuta on vietetty perinteistä Helsinki-päivää eli Helsingin "syntymäpäivää". Kuningas Kustaa Vaasa perusti kaupungin alun perin Vantaanjoen suulle 12.6.1550 eli tänä vuonna juhlitaan jo 469-vuotiasta Helsinkiä. Helsinki-päivänkin historia on jo komea, sillä sitä vietettiin ensimmäistä kertaa vuonna 1959 eli 60 vuotta sitten. Yhteensä Helsinki-päivää juhlittiin tänä vuonna yli sadassa tapahtumassa ympäri kaupunkia.

Helsingin tiedepalkinto nimistötutkimuksen asiantuntijalle, professori Terhi Ainialalle12.6.2019 14:58:38 EESTTiedote

Helsingin kaupungin tiedepalkinto luovutetaan Helsinki-päivänä 12.6. professori Terhi Ainialalle. Ainiala on monipuolinen nimistön tutkija ja tuntee yhtä lailla niin paikannimet kuin henkilönnimetkin. Hänen sosio-onomastinen tutkimuksensa liittyy erityisesti kaupunkien kuten Helsingin epäviralliseen paikannimistöön ja puhujien sosiaaliseen identiteettiin. Tiedepalkinnon arvo on 10 000 euroa ja sen jakaa kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestari Pia Pakarinen, joka johti myös palkitun valinnutta työryhmää.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme