Vaasan kaupunki - Vasa stad

Nytt fall av coronavirussmitta i Himalajas servicehus

Dela

I Himalajas servicehus har ett nytt fall av coronavirussmitta konstaterats 7.9.2021. Det är fråga om en ny smittkedja, inte den tidigare smittan som gått vidare inom enheten. Totalt 19 klienter inom korttidsvården är exponerade.

De exponerade klienterna vårdas i sina egna rum, och de är under fortsatt effektiverad symtombevakning.

– Det rekommenderas fortfarande att man inte besöker enheten Himalaja. Korttidsvården har avbrutits, och nya vårdperioder är möjliga tidigast 14.9.2021. Ersättande korttidsvård försöker vi ordna vid Bruksgården, om vården inte kan tryggas med hemvård, säger överläkaren inom hem- och anstaltsvården Markus Råback.

Nyckelord

Kontakter

Överläkaren inom hem- och anstaltsvården Markus Råback, markus.raback@vasa.fi , tfn 06 325 1111 (växel)

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

Den 18 september är det hälsovårdarnas dag – de vårdar kommunbor från vaggan till graven17.9.2021 11:59:12 EEST | Tiedote

Hälsovårdarnas arbetsinsats för kommunbornas hälsa är verkligen omfattande och mångsidig. Var och en av oss har fått prata med en hälsovårdare, för de har en viktig roll när det gäller att främja kommunbornas hälsa och välmående från vaggan till graven. Hälsovårdare kan arbeta t.ex. vid mödrarådgivningen, barnrådgivningen, skol- och studenthälsovården samt inom den service som främjar seniorers hälsa.

Terveydenhoitajapäivää vietetään 18.9. – he hoitavat kuntalaisia vauvasta vaariin17.9.2021 11:54:49 EEST | Tiedote

Terveydenhoitajien työpanos kuntalaisten terveyden eteen on todella laaja ja monipuolinen. Jokainen meistä on päässyt ”terkkarin” juttusille, sillä he ovat tärkeässä roolissa kuntalaisten terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi vauvasta vaariin. Terveydenhoitajat voivat työskennellä esimerkiksi äitiysneuvolassa, lastenneuvolassa, koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa sekä ikäihmisten terveydenedistämisen palveluissa.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum