Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

OmaStadi-hankkeiden toteuttaminen alkaa helmikuussa

Jaa

Ensimmäisten OmaStadi-hankkeiden toteutus alkaa helmikuun lopussa. Osallistuvan budjetoinnin hankkeiden etenemistä voi seurata omastadi.hel.fi-palvelussa.

Kuva: Minna Alanko.
Kuva: Minna Alanko.

Omastadi.hel.fi-palveluun on avattu seurantasivusto. Sivustolla on jatkuvasti täydentyvää hankekohtaista tietoa muun muassa suunnitelmien sisällöistä, hinnoista, sijainneista, aikajanoista ja yhteyshenkilöistä. Sivustolla kaupunkilaiset voivat myös kommentoida parhaillaan toteutuksessa olevia hankkeita.

Suurin osa hankkeista kohdistuu Helsingin kaupunkiympäristön toimialalle, jolla on 29 hanketta vastuullaan. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala vastaa 10 hankkeen tekemisestä ja kasvatuksen ja koulutuksen toimiala viiden. 

”Tavoitteena on, että mahdollisimman moni hanke saataisiin valmiiksi tämän vuoden aikana. Ensimmäisenä ne hankkeet, jotka eivät vaadi laajaa suunnittelua. Sellaisia ovat esimerkiksi Aurinkolahden uimarannan kivien poisto, roskiksiin asennettavat pullo- ja tölkkitelineet sekä penkkien ja roskisten sijoittelu kävelyreittien varrelle”, sanoo projektipäällikkö Nina Mouhu kaupunkiympäristön toimialalta.

Starttiraksa-tapahtumissa kehitetään yhdessä

Menestyneitä OmaStadi-suunnitelmia tehneet helsinkiläiset sekä hankkeiden tuottamisesta vastaavat Helsingin kaupungin asiantuntijat tarkentavat suunnitelmia helmi-maaliskuussa järjestettävillä Starttiraksoilla.

”Yhteiskehittäminen lisää hankkeiden toteuttamisen läpinäkyvyyttä ja varmistaa suunnitelmia tehneiden asukkaiden sekä kaupungin yhteisymmärryksen suunnitelmien sisällöistä”, kertoo stadiluotsi Belinda Barbato.

Kaupunkilaisilla on mahdollisuus osallistua hankkeiden suunnitteluun ja toteuttamiseen vielä Starttiraksojen jälkeen omastadi.hel.fi-palvelussa.

Helsinkiläiset valitsivat 44 suunnitelmaa 296 suunnitelman joukosta lokakuussa 2019 järjestetyssä OmaStadi-äänestyksessä. Kaupunki on varannut valittujen suunnitelmien toteuttamiseen 4,4 miljoonaa euroa. Hankkeiden avulla Helsinkiä kehitetään viihtyisämmäksi, turvallisemmaksi ja toimivammaksi kaupungiksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Titta Reunanen, alueosallisuuspäällikkö, Helsingin kaupunki, osallisuus ja neuvonta, (09) 310 23437, 040 578 1428, titta.reunanen(at)hel.fi

Kirsi Verkka, kehittämispäällikkö, Helsingin kaupunki, osallisuus ja neuvonta, (09) 310 84026, 040 336 2281, kirsi.verkka(at)hel.fi

Viestinnän yhteyshenkilö:
Nina Rintala, viestintäasiantuntija, kaupunginkanslia, viestintä, puh. 040 685 7690, s-posti: nina.rintala(at)hel.fi

Kuvat

Kuva: Minna Alanko.
Kuva: Minna Alanko.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Koronapandemian vaikutukset asuntomarkkinaan ja rakentamiseen näyttäisivät jääneen vähäisiksi Helsingissä26.11.2020 15:37:07 EETTiedote

Koronapandemia ei ole aiheuttanut suurta muutosta asuntomarkkinaan ja rakentamiseen Helsingissä vuoden 2020 kolmannen neljänneksen loppuun mennessä. Asuntojen hinnat ja vuokrat jatkoivat kasvuaan ja asuntokauppojen määrä oli lähellä vuoden 2019 lukuja. Helsingissä rakennetaan yhä paljon: asuntotuotannossa ollaan edellä viime vuoden tahtia sekä aloitettujen että valmistuneiden asuntojen osalta.

MEDIAKUTSU: Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän tiedotustilaisuus 27. marraskuuta kello 1226.11.2020 13:37:51 EETTiedote

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä kertoo tiedotustilaisuudessa epidemiatilanteesta ja linjauksistaan liittyen uusiin voimaanastuviin rajoituksiin ja suosituksiin. Koronakoordinaatioryhmään kuuluvat Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit, THL, HUS ja Etelä-Suomen aluehallintovirasto. Tiedotustilaisuus järjestetään perjantaina 27. marraskuuta kello 12–12.45.

Helsinki tähtää tasoloikkaan kansainvälisessä tunnettavuudessa ja kilpailukykyvyssä – uusi yhtiö tuo Helsinki Business Hubin ja Helsinki Marketingin yhteen25.11.2020 11:01:00 EETTiedote

Kansainvälinen kilpailu osaajista, investoinneista ja innovaatioista kiristyy koko ajan myös kaupunkien välillä. Helsinki haluaa tulevaisuudessa pärjätä tässä kilpailussa entistä paremmin. Helsinki Business Hubin, Helsinki Marketingin ja Helsinki Abroadin toiminnot yhdistävän uuden yhtiön tavoitteena on parantaa Helsingin kansainvälistä tunnettuutta ja houkutella entistä enemmän ulkomaisia vierailijoita, yrityksiä, investointeja ja osaamista Helsinkiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme