Jyväskylän yliopisto

Opettajat tarvitsevat entistä enemmän suomi toisena kielenä -opetuksen taitoja – Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto tarjoaa maksuttomia opintoja

Jaa

Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto tarjoaa maksuttoman 15 opintopisteen S2-opetus monikielisessä ryhmässä -koulutuskokonaisuuden niille perusopetuksen opettajille, jotka työskentelevät Ukrainasta Venäjän hyökkäyksen vuoksi paenneiden kanssa ja joilla ei ennestään ole S2-opetuksesta kokemusta.

Opinnot on tarkoitettu opettajille, joilla ei ole juurikaan aiempaa kokemusta S2-opetuksesta tai alan opintoja.
Opinnot on tarkoitettu opettajille, joilla ei ole juurikaan aiempaa kokemusta S2-opetuksesta tai alan opintoja.

Moniin koululuokkiin ja varhaiskasvatuksen ryhmiin on tänä keväänä tullut lapsia, joiden suomen kielen taito on vielä vähäinen. Opettajat joutuvat nyt miettimään, miten tukea kielitaidon kehittymistä oppimisen alkuvaiheessa, valmistavan opetuksen aikana ja yleisopetukseen siirtymisen vaiheessa.

Ota haltuun S2-oppimisen ja -opetuksen perusteet

Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto tarjoaa maksuttoman kolmen opintojakson S2-opetus monikielisessä ryhmässä -kokonaisuuden (yhteensä 15 op) opettajille, jotka ovat juuri aloittaneet valmistavan opetuksen opettajina tai joiden yleisopetuksen ryhmään on saapunut Ukrainasta paenneita oppilaita.

Kolmen opintojakson kokonaisuus on suunniteltu erityisesti vasta Suomeen saapuneiden oppilaiden tukemiseen.

Maksuton opintokokonaisuus on tarkoitettu opettajille, joilla ei ole juurikaan aiempaa kokemusta S2-opetuksesta tai alan opintoja.

Ilmoittaudu toukokuussa

Opiskeluun kuuluu itsenäistä työskentelyä ja verkkotapaamisia. Ilmoittautuminen avataan 23.5.2022 klo 8.00 ja päättyy sunnuntaina 29.5.2022 kello 23.59. Opintoihin otetaan 20 opiskelijaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Opinnot alkavat kesäkuussa.

Opintokokonaisuudesta järjestetään syksyllä 2022 uusi 20 opiskelijan maksuton toteutus. Ilmoittautuminen tähän toteutukseen avataan 15.8.2022.

Avoimesta suomi toisena kielenä -osaamista

Opetuksessa ja ohjauksessa on kautta koulutusjärjestelmän yhä suurempi tarve erityisosaamiselle suomen opettamisessa toisena tai vieraana kielenä. Avoimessa yliopistossa on monipuolista opintotarjontaa opetus- ja ohjausalan ammattilaisille S2-osaamisen kehittämiseen.

Opinnot tarjoavat ymmärrystä, ajantasaista tutkimuspohjaista tietoa ja käytännön työkaluja S2-opetuksen parissa työskenteleville.

Avoimen opinnoista voi valita tarpeensa ja kiinnostuksensa mukaan itselle sopivia opintojaksoja, ja koota esimerkiksi opinto-ohjaajalle, ammatillisen koulutuksen opettajalle tai äidinkielen opettajalle sopivat S2-opinnot. Myös kokonaiset suomi toisena ja vieraana kielenä -perus- ja aineopinnot on mahdollista suorittaa avoimessa yliopistossa.

Yhteyshenkilöt

Muru Linjala
koulutuspäällikkö
Avoin yliopisto
muru.linjala@jyu.fi

Kuvat

Opinnot on tarkoitettu opettajille, joilla ei ole juurikaan aiempaa kokemusta S2-opetuksesta tai alan opintoja.
Opinnot on tarkoitettu opettajille, joilla ei ole juurikaan aiempaa kokemusta S2-opetuksesta tai alan opintoja.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto on suoritettujen opintopisteiden määrässä mitattuna Suomen suurin avoin yliopisto, jossa opiskeli viime vuonna yli 26 000 henkilöä. avoin.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopiston kiihdytinlaboratoriossa rakennetaan huippulaitteistoja, joilla on kysyntää maailmalla – "Parasta mitä rahalla saa"5.7.2022 12:51:00 EEST | Tiedote

Mikroelektroniikan ja akkujen pinnoituksen tueksi kehitettiin Jyväskylän yliopiston kiihdytinlaboratoriossa myyntiin laitteisto, jota ei kaupallisilta markkinoilta saa. Pinnoitteet ovat mahdollistaneet kaikkien arkipäiväisten elektronisten laitteiden kehityksen. Jokaisen tietokoneen ja mobiililaitteen kehitystyössä on tarvittu hiukkaskiihdyttimiä ja niihin liittyviä laitteistoja. Myyntitoiminta laajentaa yliopiston tutkimuksen rahoituspohjaa, joka perinteisesti rakentuu muun muassa Suomen Akatemian myöntämien rahoitusten varaan.

Ilmastonmuutos ja kestävät elinkeinot Etelä-Aasiassa – kuinka saada yhtälö toimimaan?4.7.2022 01:00:00 EEST | Tiedote

Yliopistonlehtori Sirpa Tenhunen johtaa Suomen Akatemian rahoittamaa tutkimushanketta ”Ilmastonmuutoksesta aiheutuva pakolaisuus ja kamppailu kestävistä elinkeinoista Etelä-Aasiassa”. Siinä tarkastellaan, miten ihmiset hahmottavat ja ymmärtävät ilmastonmuutoksen sekä miten he kamppailevat oikeuksistaan kestäviin elinkeinoihin jouduttuaan lähtemään kotiseuduiltaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme