Kustannusosakeyhtiö Otava

Otava julkaisee Jorma Uotisen elämäkerran elokuussa 2020

Jaa

Otava julkaisee elokuussa 2020 tanssitaiteen professorin Jorma Uotisen (s.1950) odotetun elämäkerran. Kirjan kirjoittaa tietokirjailija Sauli Miettinen.

Ensimmäinen Jorma Uotisesta koskaan kirjoitettu elämäkerta on huikea ja ainutlaatuinen matka Porista Pariisin oopperan näyttämölle ja Suomen tanssitaiteen ikoniksi. Kirja johdattaa lukijan Uotisen näyttämöteoksiin ja niiden kulissien taakse: Kansallisbaletin loistoon ja ristiriitoihin, kohtaamisiin kansainvälisten tähtien kanssa sekä taiteilijan omiin rakkaussuhteisiin.

Uotinen kertoo kirjassa menestysten lisäksi hetkistä, jolloin oli pakko pysähtyä. Hän raottaa ovea salaperäiseen sisäiseen maailmaansa. Ystävien ja kollegojen haastattelut paljastavat myös suurelle yleisölle tuntemattoman Jorma Uotisen – kiltin, monimutkaisen ja epätäydellisen.

"Kirjaprosessi on vaativa, välillä kipeäkin ja hauska. Prosessi on edennyt tavoitteellisesti ja teksti alkanut löytää muotonsa. Vasta yhteys lukijaan, jos se syntyy, antaa tällekin hengentuotteelle merkityksen", Uotinen kuvailee kirjaprojektia.

Elämäkerran kirjoittaa helsinkiläinen tietokirjailija Sauli Miettinen. Urheilun ja ääri-ilmiöiden lisäksi häntä kiinnostaa erityisesti julkisuuden vaikutus ihmisiin. Miettiseltä on julkaistu teokset Marlene Dietrich – nainen ja tähti (2011) sekä Uskomaton Aira Samulin (2016).

"Tämä on ollut haastava ja ennakkokäsityksiä laajentava prosessi, jossa itse kukin on joutunut mukavuusalueensa ulkopuolelle. Odottamattomia käänteitä on riittänyt. Ihmisluonto ei lakkaa yllättämästä", Miettinen kertoo.

 Lisätiedot: eeva.louko@otava.fi

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme