Otto Hietamies voitti MM-hopeaa nuorten kokkien maailmanmestaruus kisoissa
Alle 27-vuotiaiden kokkien maailmanmestaruus kilpailut käytiin viime viikonloppuna Meksikossa. Kilpailuun otti osaa 17 nuorta oman maansa parasta kokkia ympäri maailmaa. Suomen vuoden nuori kokki Otto Hietamies menestyi kilpailussa tullen hienosti kakkoseksi.

Kansainvälisen gastronomisen järjestön Chaîne des Rôtisseursin vuosittain järjestämä Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition -kilpailu järjestettiin tänä vuonna 5 - 9.10. Meksikossa. Arvostettuja tekniikka- ja makutuomareita oli kisassa yhteensä 16 asiantuntijaa. Tuomarit arvioivat kilpailijoiden suorituksia Keittiömestareiden Maailmanliiton ohjeistusta noudattaen.
Meksikossa Oton kisavalmentajana ja tukena toimi Suomen kansallisen kilpailun johtaja Conseiller Culinaire Esa Koppelo. Esa toimi myös yhtenä makutuomarina kansainvälisessä tuomaristossa.
”Otto valmistautui kisaan hienosti. Keittiössä tekninen osaaminen oli hiottu huippuunsa. Keittiötuomarit antoivat loistavaa palautetta keittiötyöskentelystä. Oton annokset olivat näyttäviä ja makumaailma oli hyvin Skandinaavinen. Se iskee hyvin tuomaristoon. Olemme hyvin tyytyväisiä kokonaisuutena kilpailuun sekä koko matkaan Meksikoon”, toteaa Esa.
Otto Hietamies työskentelee Lapland Hotels Bulevardi, Ravintola KULTÁ-keittiössä Helsingissä. Hän valmistautui kisaan harjoitellen kuluneen kesän ahkerasti.
”Kisa meni suunnitelman mukaan. Black Box-raaka-ainekorissa ei ollut isompia yllätyksiä. Keittiössä kaikki toimi hyvin, ainoastaan tilaa olisi saanut olla enemmän. Hopea on hieno saavutus, olen siitä hyvin tyytyväinen. Tämä on iso asia pienelle Suomelle. Kisassa oli kuitenkin 17 maansa parasta”, kiteyttää Otto kisasaavutuksista.
Kisan voitto meni Norjaan ja pronssi matkasi Uuteen-Seelantiin.
Nuorten kokkien maailmanmestaruuskisoja on käyty vuodesta 1977 lähtien. Vuosittain järjestettävän Nuorten kokkien kilpailun tavoitteena on antaa nuorille ammattilaisille mahdollisuus kehittää taitojaan. Kilpailu tukee pyrkimystä vaalia ja ylläpitää oman kansallisen keittiömme perinteitä. Kansainvälisissä kilpailuissa suomalaiset ovat voittaneet mestaruuden kahdesti ja edellinen mitali on vuodelta 2018 jolloin Suomi sai MM-pronssia.
Lisätietoja:
kilpailun johtaja
Esa Koppelo, esakoppelo@gmail.com ja +358 40 545 3321
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
KILPAILUN JOHTAJA
Esa Koppelo, esakoppelo@gmail.com ja +358 40 545 3321
Niki MalmrosChargee de Presse, viestintä
Chaîne des Rôtisseurs Finlanden viestintävastaava
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
La Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs Finlande on Suomen merkittävin kansainvälinen gastronominen järjestö. Järjestön tavoitteena on kehittää Suomen ruoka-, juoma- ja ravintolakulttuuria yhteistyössä ammattilaisten ja harrastajien kanssa sekä kannustaa nuorten ammattilaiskokkien ja viiniammattilaisten kehittymistä. Kansainväliseen järjestöön kuuluu yli 25 000 jäsentä yli 80 maassa. Suomessa jäseniä on yli 2 000, joista 60 % on harrastajia ja 40 % ammattilaisia. www.rotisseurs.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Chaîne des Rôtisseurs Finlande
Saku Karstila voitti Nuorten Kokkien Suomen mestaruuden 202324.1.2023 15:46:06 EET | Tiedote
Alle 27-vuotiaiden kokkien Suomen mestaruus -kilpailut käytiin viikonloppuna 21.1. Helsingissä. Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition -kilpailun SM-tittelistä kisasi yhteensä kahdeksan kilpailijaa. Kilpailun voittaja Saku Karstila lähtee edustamaan Suomea kansainväliseen Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition MM2023 -kilpailuun Turkkiin.
Ravintola Taivaanranta sai Chaîne des Rôtisseurs -kilven20.1.2023 08:16:39 EET | Tiedote
Lahden keskustassa sijaitseva ravintola Taivaanrannalle myönnettiin 18.1.2023 arvostettu Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on osoitus ravintolan korkeasta tasosta, pitkäjänteisestä ammattitaidon kehittämisestä sekä ammattitaitoisesta salihenkilökunnasta.
Hotelli-Ravintola Vaihmalan Hovi sai arvostetun Chaîne des Rôtisseurs -kilven31.10.2022 09:02:22 EET | Tiedote
Lempäällä, keskellä kaunista maalaismaisemaa sijaitsevan Vaihmalan Hovin ravintolalle myönnettiin viikonloppuna Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on osoitus ravintolan korkeasta tasosta, pitkäjänteisestä ammattitaidon jatkuvasta kehittämisestä sekä ammattitaitoisesta salihenkilökunnasta.
Nuori kokki SM-kilpailut tammikuussa 202327.10.2022 08:20:20 EEST | Tiedote
Vuoden 2022 SM-voittaja Otto Hietamies voitti hiljattain lokakuussa Nuorten kokkien MM-kisoissa hopeaa. Tekninen osaaminen, ruokien esillepano ja maut olivat niin kohdallaan, että kultamitali ei varmasti ollut kaukana. Seuraavan vuoden kilpailut lähestyvät ja kilpailuihin etsitään uusia nuoria keittiöammattilaisia.
Ravintola C palautti Rôtisseurs-kilven ja on auki vielä toistaiseksi4.10.2022 21:10:52 EEST | Tiedote
Tamperelainen huippuravintola Ravintola C:n ilmoitti keväällä sulkevansa ovensa tänä vuonna. Uutinen oli yllätys, sillä Ilkka Isotalon ja Christina Suomisen yhteistä taivalta on kiinnostuneesti seurattu alusta lähtien eli kuluneet 14 vuotta. Ravintola on ollut lukuisia kertoja Suomen 50 parhaan ravintolan joukossa, kuulunut Chaine des Rotisseurs -kilpiravintoloihin ja niittänyt kaiken kaikkiaan mainetta ja kunniaa ravintolakentällä.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme