Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja KongressikeskusTurun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus

Parhaat työnantajat ja hyvät tyypit esiin messuilla ja lehdessä - RekryExpo Turun Messukeskuksessa marraskuussa

Jaa

RekryExpo-tapahtuma 22.11. järjestetään yhteistyössä Turun Messukeskuksen, Turun Sanomien, Salon Seudun Sanomien sekä TS-Yhtymän paikallislehtien kanssa.

-Uudentyyppisen tapahtuman tarkoituksena on koota Varsinais-Suomessa rekrytoivat yritykset ja potentiaaliset työntekijät yhteen ja siten tukea alueella vallitsevaa positiivista rakennemuutosta ja sen myötä tuomaa työntekijäpulaa, tiivistää mediamyynnin johtaja Katja Hägg Turun Sanomista.

-Yrityksille uusi tapahtuma tarjoaa tehokkaan tilaisuuden rekrytoida osaavaa työvoimaa yhtaikaisesti sekä messuilla kasvotusten että mittavalla printtinäkyvyydellä RekryExpo-lehdessä, joka tavoittaa lukijoita koko maakunnassa. Tapahtumassa on myös työnhakijoille ja -antajille suunnattua ohjelmasisältöä, kertoo projektijohtaja Krista Ahonen Turun Messukeskuksesta.

Messuilla työvoimaa rekrytoi mm. Meyer Turku Oy. Myös mm. Turun kaupunki on mielellään mukana erilaisissa rekrytointitapahtumissa: kaupungin monipuolisuus ja kiinnostavuus työskentelyalueena halutaan tuoda ihmisten tietoisuuteen.

Yleisölle tapahtuma on maksuton. Messuosastojen lisäksi suunnitelmissa on mm. CV-klinikka työnhakijoille ja koulutusta työnantajille mm. työnantajamielikuvan rakentamiseen.

”Hyvät tyypit” esiin

Varsinais-Suomen TE-toimistossa on tehty tiivistä yhteistyötä valtakunnallisten TE-toimistoverkostojen kanssa. Syksyllä käynnistyy TE-toimiston ja ostopalvelutoimijan yhteistyössä toteuttama meri- ja autoteollisuuden tehostetun työvälityksen pilotti.

Asiantuntija Teija Messula Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistosta pitää rekrytointitapahtumia hyvänä tapana tuoda työnhakijoita ja työnantajia yhteen. Rekrytoiva yritys pystyy nimenomaan tapahtumista löytämään ja tunnistamaan omasta näkökulmastaan ns. ”hyvät tyypit.”

-Yritys voi myös yllättyä löytäessään osaamista, jota ei ole hakenut, mutta jota huomaa tarvitsevansa, Messula kuvailee.

Hän arvelee, että rekrytointitapahtuma voisi parhaimmillaan tuoda apua myös perheellisten liikkuvuuteen alueella. Toinen voi sijoittua alueella ICT-alalle ja teollisuuteen ja toinen sote- tai HoReCa-alalle.

Työvoiman tarve on Varsinais-Suomessa suurin

Varsinais-Suomen positiivinen rakennemuutos on lisännyt osaamisen ja koulutuksen kehittämisen tarvetta alueella voimakkaasti. Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen analyysin mukaan lähivuosina on avautumassa tuhansia työpaikkoja paitsi teknologiateollisuuteen myös muille aloille. Avoimia työpaikkoja on odottavissa mm. palvelusektorille. Koko maan työpaikkojen kasvusta merkittävä osa tulee Varsinais-Suomesta. Viimeksi kuluneen kolmen kuukauden aikana on uusia työpaikkoja avautunut 23 prosenttia viimevuotista enemmän. Yli puolet avautuvista työpaikoista on Tilastokeskuksen mukaan vaikeasti täytettäviä. Muun muassa liikkuvuusongelmat ovat syynä tähän.

Kesäkuussa julkaistun pore-tutkimuksen mukaan Varsinais-Suomessa kiinnostavimmat työtehtävät liittyvät mm. toimihenkilö- ja asiantuntijatehtäviin, myyntiin ja markkinointiin, julkisen puolen palvelualoille (opetus, hoitoala, kulttuuri). Kyselyn teetti Varsinais -Suomen liitto ja Turun kaupunki. Tutkimuksen mukaan muuttohalukkuutta Varsinais-Suomeen on olemassa työikäisissä.

Turku kampanjoi valtakunnallisesti syksyllä

-Haluamme kaupunkina tehdä kaikkemme sen eteen, että saamme houkuteltua alueellemme monien alojen osaajia ja mieluiten perheineen. Turku tarjoaa kasvun myötä hienoja mahdollisuuksia rakentaa elämä tänne. Asumiskustannukset, harrastusmahdollisuudet, energinen kaupunki saariston läheisyydessä ja monet muut elämänlaatuun positiivisesti vaikuttavat tekijät ovat valttikorttejamme, kertoo kaupunkikehitysjohtaja Pekka Sundman.

Alkuvuodesta lanseerattu ”Muuta Turkuun” -kampanja laajenee syksyllä. Tavoitteena on osaajien houkuttelu valtakunnallisen kampanjan tukemana, sanoo Sundman.

Koko maakunnan työimagoa ja tekemisen meininkiä on nyt mahdollisuus tuoda esiin RekryExpo-tapahtumassa 22.11. Turun Messukeskuksessa

http://www.turunmessukeskus.fi/tapahtuma/rekryexpo/

Yhteyshenkilöt

Turun Messukeskus Oy
Krista Ahonen
projektijohtaja
puh. 050 594 9641
krista.ahonen@turunmessukeskus.fi

Turun Sanomat Oy
Katja Hägg
mediamyynnin johtaja
puh. 050 571 3152
katja.hagg@ts.fi

Kuvat

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus
Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus
Messukentänkatu 9-13
20210 Turku

vaihde 02 337 111http://www.turunmessukeskus.fi

Turun Messu- ja Kongressikeskus on messu- ja näyttelytoimintaa harjoittava palveluyritys, jonka liiketoimintaan kuuluvat messujen ohella tilojen vuokraus erilaisia tapahtumia, kongresseja ja messuja varten sekä näihin liittyvän tekniikan ja osaamisen markkinointi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus

Urbaani kaupunkikeidas avautuu Piha & Puutarha -messuilla19.2.2018 12:24Tiedote

Tiedote 19.2.2018. Turun Piha & Puutarha -messut 6.-8.4. hätkähdyttävät tänä vuonna yleisöä muun muassa vehreällä kaupunkipuutarhalla. Ammattiopisto Livian toteuttama yleiskoristelu sisältää mm. viihtyisän oleskelutilan, lyhtyjä, räsymattoja sekä upeita istutuksia. Piha & Puutarha -messut ovat kokonaisuutena jälleen omaperäinen ja uutuusarvoltaan tuore. Luvassa on mm. yllätyksellistä hyggeilyä lattiatasolta korkeuksiin.

Taidetta ja antiikkia maaliskuussa14.2.2018 11:49Tiedote

Tiedote 14.2.2018. Turun Taide- ja Antiikkimessuille kannattaa ottaa arviointia kaipaava esine mukaan. Taidetta tapahtumassa arvioi Helena Laakso ja designia Dan von Koskull. Molemmat ovat tunnettuja ja pitkän kokemuksen omaavia Stockholms Auktionsverkin asiantuntijoita. Messujen antiin kuuluvat myös Turun Rahan Päivä, Nukkekoti- ja Nukkemessut sekä Old Toy Swap Leikkikalumarkkinat. Turun Rahan Päivässä on esillä mm. uransa lopettaneen tennistähden Jarkko Niemisen mittava arvokisakokoelma. Nukkekoti- ja Nukkemessuille puolestaan osallistuu lähes 30 myyjää.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme