Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto

Parlamentti vahvisti oikeusalan ohjelman painopisteet vuosille 2021-2027

Jaa

EU:n pitäisi edistää syrjimättömän oikeussuojan toteutumista kaikkien kansalaisten kohdalla sekä tukea sukupuolten välistä tasa-arvoa.

Keskiviikkona mepit antoivat tukensa täysistuntoäänestyksessä neuvoston kanssa neuvotellulle osittaiselle sovulle EU:n oikeusalan ohjelmasta vuosille 2021-2027 äänin 490 puolesta, 120 vastaan ja 42 tyhjää. Ohjelma jatkaa oikeusvaltioon, oikeuslaitoksen riippumattomuuteen ja puolueettomuuteen, oikeussuojan saatavuuteen sekä rajat ylittävään yhteistyöhön perustuvan Euroopan oikeusalueen kehittämistä. Ohjelma tulee lisäksi kaikissa toimissaan sukupuolten välistä tasa-arvoa, lasten oikeuksia, uhrien suojelua sekä yhtäläisten oikeuksien ja syrjimättömyyden periaatteen tehokasta toimeenpanoa.

Esittelijä Heidi Hautala (Greens/EFA, Suomi) sanoi: "EU:n budjettiin on nyt varattu varoja kansalaisten oikeusturvan parantamiseen eli siihen, että jokaisella olisi mahdollisuus saada asiansa tuomioistuimen käsiteltäväksi. Usein syrjintää kohtaavat ryhmät ja haavoittuvassa asemassa olevat henkilöt, esimerkiksi vammaiset ja vähemmistöihin kuuluvat henkilöt, otetaan oikeusohjelmassa erityisesti huomioon.”

Seuraavaksi

Neuvottelut EU:n oikeusalan ohjelman rahoituksesta vuosille 2021-2027 jatkuvat seuraavalla lainsäädäntökaudella osittaisen yhteisymmärryksen pohjalta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto
Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto
Malminkatu 16
00100 Helsinki

+358 9 622 0450http://www.europarl.fi

Euroopan parlamentin Suomen-toimisto jakaa tietoa parlamentin toiminnasta, jäsenistä ja päätöksistä niin tiedotusvälineille kuin kouluille, viranomaisille, tutkijoille ja järjestöille. Toimisto palvelee myös yksittäisiä kansalaisia. Euroopan parlamentin toimisto järjestää seminaareja ja muita tilaisuuksia sekä pitää luentoja parlamentin toiminnasta tai ajankohtaisista EU-aiheista. Lisäksi toimisto ottaa vastaan vierailijaryhmiä ja järjestää toimittajatilaisuuksia. Parlamentin Suomen-toimisto sijaitsee Helsingin Kampissa, Malminkatu 16:ssa, jossa sijaitsee myös parlamentin ja Euroopan komission Suomen-edustuston yhteinen kansalaisten tietopiste.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme