Oulun yliopisto

Pentti Kaiteran rahaston tunnustuspalkinto myönnetään taas tänä vuonna – ehdota palkinnonsaajaa verkossa

Jaa

Oulun yliopiston alaisuudessa toimiva Pentti Kaiteran rahasto jakaa joka toinen vuosi 20 000 euron suuruisen tunnustuspalkinnon yksilölle tai yhteisölle, joka työllään edistää Pohjois-Suomen taloudellista ja henkistä hyvinvointia. Rahasto etsii vuoden 2022 tunnustuspalkinnon saajaksi erityisesti meritoituneita kulttuurin ja taiteen toimijoita, jotka ovat toimineet kulttuurin lähettiläinä, edistäneet laajasti taide-elämää pohjoisessa Suomessa tai kehittäneet kulttuurin saavutettavuutta.

"Vuonna 2020 alkanut koronapandemia on monen muun asian lisäksi myös korostanut kulttuurin merkitystä ihmisten hyvinvoinnille. Siksi haluamme kohdistaa tämän vuoden tunnustuspalkinnon kulttuurin ja taiteen kentälle," Pentti Kaiteran rahaston hallituksen puheenjohtaja Katri Ervamaa sanoo.

Palkinnonsaajaa voi ehdottaa verkossa osoitteessa penttikaitera.fi olevalla lomakkeella 30.6.2022 mennessä. Kuvaile ehdokkaan ansioita mahdollisimman yksityiskohtaisesti, ja perustele millä tavoin ehdokas on edistänyt taidetta tai kulttuuria pohjoisessa Suomessa. Älä ehdota itseäsi tai organisaatiota, jossa olet töissä tai johon olet virallisesti sitoutunut. Haku on auki ajalla 1.-30.6.2022. Mahdollisia lisätietoja ehdokkaista hankimme heinä-elokuussa julkisista lähteistä.

Palkinnonsaajasta päätetään syksyllä 2022. Palkinnonsaaja julkistetaan verkossa osoitteessa Penttikaitera.fi.

Tunnustuspalkinto on myönnetty vuodesta 1988 alkaen. Se on myönnetty muun muassa opetusneuvos Kerttu Saalastille, taiteilija Anu Pentikille, professori Matti Latva-aholle ja Polar Bear Pitching ry:lle. Viimeksi tunnustuspalkinto myönnettiin vuonna 2020 Anna-Kaisa Salmen johtamalle Domestication in Action -hankkeelle.

Oulun yliopiston alaisuudessa toimiva rahasto perustettiin vuonna 1988 kunnioittamaan yliopiston ensimmäisen rehtorin Pentti Kaiteran (1905–1985) muistoa. Kaitera näki aikanaan, että Pohjois-Suomen taloudellinen kasvu toisi mukanaan hyvinvointia pitkälle tulevaisuuteen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

rahasto@penttikaitera.fi

Viestintäpäällikkö Tapio Mäkinen, Oulun yliopisto, puh. 040 546 3413, tapio.makinen@oulu.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000https://www.oulu.fi/fiTilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Oulun yliopistolle vastinrahakampanjassa lahjoituksia yhteensä 5,2 miljoonaa euroa1.7.2022 10:25:00 EEST | Tiedote

Oulun yliopiston kesäkuun lopussa päättynyt kaksivuotinen varainhankintakampanja tuotti yhteensä 5,2 miljoonaa euroa. Kampanja liittyi valtion vastinrahoitukseen, jossa valtio maksaa lisäkertoimen mukaisen vastinrahan yliopiston keräämälle lahjoituspääomalle. Vastinraha kasvattaa näin merkittävästi lahjoitusten vaikuttavuutta. Valtion vastinrahapäätös saadaan loppusyksystä 2022.

Jätteiden arvomateriaalit uusiokäyttöön teollisuudessa, rakentamisessa, pelloilla ja vedenpuhdistuksessa27.6.2022 07:32:00 EEST | Tiedote

Pandemia ja sota Ukrainassa ovat nostaneet esille kansainvälisten toimitusketjujen haavoittuvuuksia eri puolilla maailmaa. Tämän myötä materiaalien talteenoton ja uusiokäytön kehittäminen on ajankohtaisempaa kuin koskaan. Jätteiden arvomateriaalien uusiokäyttöä teollisuudessa, rakentamisessa, pelloilla ja vedenpuhdistuksessa kehitetään kiivaasti Oulun yliopistossa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme