Storytel Oy

Perushoitajana työskennellyt Aino Nykopp on yksi Suomen tunnetuimmista sarjamurhaajista – uutuusäänikirja paljastaa neljä asiaa, jotka tekevät etenkin terveydenhuollon alalla työskentelevästä sarjamurhaajasta poikkeuksellisen vaarallisen

Jaa

Myrkkyhoitaja – Sarjamurhaajan tarina on rikostoimittaja Miika Viljakaisen kirjoittama kolmiosainen true crime -äänikirja Suomen rikoshistorian ainoasta naispuolisesta sarjamurhaajasta Aino Nykoppista.

Tällä hetkellä elinkautista istuva entinen terveydenhuollon työntekijä Aino Nykopp (nyk. Ann-Maria Myllgren) on Suomen tunnetuimpia sarjamurhaajia. Juhannusaattona äänikirjapalvelu Storytelissä julkaistussa Myrkkyhoitaja – Sarjamurhaajan tarina -äänikirjassa rikostoimittaja Miika Viljakainen paneutuu Nykoppin tapaukseen ja listaa neljä syytä sille, mikä tekee juuri terveydenhuollon alalla työskentelevästä sarjamurhaajasta poikkeuksellisen vaarallisen.

1. Uhrit ovat helposti saatavilla 

”Lääkärinä tai hoitajana työskentelevällä murhaajalla on sairaalassa saatavillaan loputon määrä uhreja, joista monet ovat jo valmiiksi heikkoja, muistisairaita ja kenties jo kuoleman partaalla”, äänikirjassa todetaan. Kun monisairas vuodepotilas kuolee, harva osaa epäillä henkirikosta, sillä luonnolliset kuolemat ovat normaali osa heidän arkeaan. 

2. Murhaaja pystyy liikkumaan vapaasti uhrien keskuudessa

”Jos murhaaja on yksi työntekijöistä, hän pystyy sulautumaan muun henkilökunnan joukkoon ja pääsee liikkumaan uhrien keskuudessa vapaasti. Lisäksi henkilökunnan jäsenenä sairaalassa pääsee käsiksi vahvoihin lääkkeisiin, joilla voi tappaa ihmisen ja jotka voi myös hävittää sairaalaympäristössä suhteellisen helposti”, äänikirjassa kerrotaan.

3. Rikospaikka ja todisteet hävitetään murhaajan puolesta

”Sairaalassa toimivan murhaajan ei tarvitse liikutella uhrinsa ruumista tai etsiä sille minkäänlaista kätköpaikkaa. Kun uhri on kuollut, lääkintävahtimestarit hakevat vainajan osastolta parin kolmen tunnin kuluessa. Lakanat vaihdetaan ja ennen pitkää sänkyyn tuodaan uusi potilas. Rikospaikka häviää, todisteet katoavat.” Äänikirjassa sanotaan osuvasti, että murhaaja voi tavallaan kätkeä rikoksensa kaikkien nähtäville, luonnollisten kuolemien joukkoon.  

4. Terveysalan instituutiot suojelevat mainettaan

”Terveysalan instituutiot eivät ole erityisen aktiivisia tekemään tiliä epäilyttävästä toiminnasta, joka tapahtuu heidän seiniensä sisällä. Esiin tulleet ongelmat pyritään hoitamaan nopeasti ja tehokkaasti pois päiväjärjestyksestä, mieluiten ilman julkista mekkalaa. Sairaala voi antaa työntekijälleen potkut, mutta mikäli hoitajan tai lääkärin ammatinharjoittamisoikeuksia ei rajoiteta, he pystyvät hakemaan uudelleen töitä ilman ihmeempiä ongelmia.” 

Äänikirjan mukaan Aino Nykoppia epäiltiin jo aiemmin muun muassa lääkevarkauksista, mutta erilaisten tietokatkosten vuoksi hän pystyi siirtymään uudelle työnantajalle ja jatkamaan toimintaansa niin kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot ja lehdistökuuntelut:

Mirka Vesala, kustannuspäällikkö, Storytel
mirka.vesala@storytel.com
Puh. +358 50 490 0245

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Storytel Oy
Storytel Oy
Hämeentie 19
00500 Helsinki

http://www.storytel.com

Storytel on yksi maailman johtavista äänikirjojen ja e-kirjojen suoratoistopalveluista, jonka visiona on tehdä maailmasta empaattisempi paikka tarinoiden kautta. Palvelu toimii älypuhelimelle tai tabletille ladattavan mobiilisovelluksen kautta ja antaa käyttäjälle mahdollisuuden nauttia tarinoista rajattomasti missä ja milloin vain. Suomessa Storytelin valikoima kattaa yli 200 000 ääni- ja e-kirjaa.

Paitsi digitaalinen kirjapalvelu Storytel on myös kasvava kustannuskonserni. Storytelin kustannustoiminta muodostuu useista kustantamoista, kuten Norstedts, Gummerus Kustannus, Massolit, StorySide, Printz Publishing, People's Press, Rabén & Sjögren, B. Wahlströms ja Norstedts Kartor. Storytel julkaisee myös itse suoraan kuunneltaviksi kirjoitettuja Storytel Original -äänikirjasarjoja sekä podcasteja. Ruotsissa vuonna 2005 perustettu Storytel toimii tällä hetkellä 20 maassa ja sen pääkonttori on Tukholmassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Storytel Oy

Mari Wärristä Storytelin Pohjoismaiden sisältöstrategiajohtaja20.10.2020 10:10:00 EESTTiedote

Storytel on nimittänyt Mari Wärrin uuteen pohjoismaiseen sisältöstrategiajohtajan rooliin 9. marraskuuta 2020 alkaen. Täysin uudessa Head of Nordic Content Strategy -roolissa Wärri keskittyy Storytelin pohjoismaisen sisältöstrategian kehittämiseen, pohjoismaisten kustantajien kanssa tehtävän yhteistyön syventämiseen sekä Storytelin oman kustantamisen, tuotannon ja sisällönhankinnan yhteistoiminnan tiivistämiseen. Wärrin esimiehenä toimii Storytelin Chief Content Strategy Officer Helena Gustafsson. Storytelin Suomen maajohtajana jatkaa Claus Wamsler-Nielsen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme