Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Petri Kekoni Companyn tanssiteos nähdään elo-syyskuun vaihteessa Kalasatamassa

Jaa

Petri Kekoni Companyn vuonna 2018 kantaesityksensä saanut Möhkäle - Erratic Block -teos saa uuden muodon ulkoilmateoksena Kalasatamassa. Sörnäistenniemen Möhkäle -teosta esitetään neljänä iltana 29.8.-1.9. Esitykset ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

Petri Kekoni Companyn Sörnäistenniemen möhkäle -teoksen keskeinen ajatus on ihmisen ja luonnon elementtien yhteiselo. Kuva: Pasi Orrensalo.
Petri Kekoni Companyn Sörnäistenniemen möhkäle -teoksen keskeinen ajatus on ihmisen ja luonnon elementtien yhteiselo. Kuva: Pasi Orrensalo.

Teoksessa rajat inhimillisen ja elottoman välillä hämärtyvät. Möhkälemäisen esiintyjän olemus muistuttaa eloon heräävää veistosta. Inspiraationsa luonnon vuosisatojen saatossa muovaamista muodoista ja pinnoista ammentava teos pohtii, voiko ihminen olla elementti tai voiko elementti inhimillistyä.

Tanssiteoksen keskeinen ajatus, ihmisen ja luonnon elementtien yhteiselo, tulee merellisessä ympäristössä vahvasti esiin. Meren läheisyys tekee Kalasataman alueesta erikoisen ja ainutlaatuisen. ”Alun perin Möhkäle-teos syntyi ihmisen ja luonnon elementtien kommunikaatiosta. Näin voidaan ajatella, että teos palaa kotiinsa Sörnäistenniemelle. Teoksen voi kokea paitsi satamarannasta, myös läheisten asuntojen ikkunoista tai Isoisänsillalta. Pyrkimyksenä on ympäristön haltuunotto kokonaisvaltaisesti.”, Kekoni kertoo.

Teoksen koreografiasta, konseptista ja tanssista vastaa Petri Kekoni, ääni- ja valosuunnittelusta Mikko Hynninen sekä pukusuunnittelusta Joanna Weckman. Teos on osa kansainvälistä Performing Hel -festivaalia.

Esitykset: 29.8.–1.9.2019 klo 21 Capellanaukion edustalla (Capellanaukio 1). Esityksen kesto on noin puoli tuntia.

Möhkäleen jäljillä -työpaja lauantaina 24.8.

Tapahtumaan kuuluu kaikille avoin ja maksuton Möhkäleen jäljillä -työpaja. Työpajassa tutustustaan siihen, miten Kalasataman ympäristö on vaikuttanut teokseen ja sen tekoprosessiin. Työpajaan tulee ilmoittautua ennakkoon 23.8. mennessä osoitteeseen anne@kekonico.fi.

Työpaja: 24.8. klo 14.00-16.00 Esitystaiteen keskuksessa Suvilahdessa (Kaasutehtaankatu 1/33).

Lisätiedot: Tuottaja Anne Peippo, anne@kekonico.fi, puh: +358 40 8337312, www.kekonico.fi

Taustaa

Tanssiteos Sörnäistenniemen Möhkäle, nykysirkusteos Aramid ja barokkimusiikkitapahtumien sarja Kalasataman yö saivat Helsingin kaupungin ympäristötaidehankkeiden rahoituksen vuonna 2019.

Kalasataman rakentaminen kestää 20–30 vuotta. Tapahtumat ovat osa Kalasataman ympäristötaidehanketta, jonka tavoitteena on asukkaiden viihtyvyyden parantaminen pitkän rakentamisvaiheen aikana. Hankkeen avulla toteutetaan pysyvää ja väliaikaista taidetta sekä tapahtumia. Ympäristötaideprojektia ohjaa Helsingin kaupunginkanslia yhteistyössä kaupunkiympäristön toimialan ja kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialan kanssa. Ympäristötaide rahoitetaan rakennuttajilta perittävällä maksulla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot: Tuottaja Anne Peippo, anne@kekonico.fi,
Puh: +358 40 8337312

Helsingin kaupungin viestintä: viestintäasiantuntija Tuuli Wallenius, tuuli.wallenius@hel.fi, puh. 040 571 0495

Kuvat

Petri Kekoni Companyn Sörnäistenniemen möhkäle -teoksen keskeinen ajatus on ihmisen ja luonnon elementtien yhteiselo. Kuva: Pasi Orrensalo.
Petri Kekoni Companyn Sörnäistenniemen möhkäle -teoksen keskeinen ajatus on ihmisen ja luonnon elementtien yhteiselo. Kuva: Pasi Orrensalo.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Maria 01:n startup-keskittymä laajenee – sairaala-alueen kulttuurihistoriallisesti arvokasta rakennuskantaa suojellaan29.5.2020 15:30:00 EESTTiedote

Maria 01:n kasvuyrityskampuksen laajennusta suunnitellaan. Alueen tarkistettu asemakaavaehdotus on Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan käsiteltävänä 2. kesäkuuta. Marian startup-keskittymästä on suunniteltu koko Pohjois-Euroopan mittakaavassa merkittävää kasvuyrityskampusta. Kaavaratkaisun myötä kantakaupunkiin syntyy uusi, kaikilla kulkumuodoilla saavutettavissa oleva ja tiivis yritysalue.

Pormestarin info koronavirustilanteesta 28. toukokuuta kello 17 – katso suora lähetys Helsinki-kanavalla28.5.2020 10:48:58 EESTTiedote

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori kertoo kaupunkilaisille ja kaupungin työntekijöille koronavirustilanteeseen liittyvistä päätöksistä ja ajankohtaisista asioista tänään 28. toukokuuta kello 17 alkaen. Lisäksi lähetyksessä julkistetaan Helsinki-päivän runsas ja monipuolinen ohjelma, joka on tänä vuonna koettavissa muun muassa Helsinki-kanavalla ja sosiaalisessa mediassa.

Pääkaupunkiseudun kaupunginjohtajat: Valtion tulee kiirehtiä MAL-sopimusten aikaansaamista27.5.2020 14:00:00 EESTTiedote

Valtion ja suurimpien kaupunkiseutujen väliset maankäytön, asumisen ja liikenteen (MAL) sopimusneuvottelut ovat olleet käynnissä jo toista vuotta. Pääkaupunkiseudun kaupunginjohtajat ovat huolestuneita neuvottelujen viivästymisestä. Sopimusten ripeä aikaansaaminen on ratkaisevan tärkeää Helsingin seudun kehittämiselle, elinvoimaisuudelle ja kilpailukyvylle sekä lisäksi korona-kriisistä palautumiselle.

Mall of Triplassa kehitetään älykästä kaupunkia 5G:n ja esineiden internetin avulla26.5.2020 13:55:16 EESTTiedote

Helsingin kaupunki ja yrityskumppanit Mall of Tripla, Telia sekä YIT kokeilevat 5G- ja NB-IoT-verkkojen hyödyntämistä tiedon keräämisessä Mall of Triplassa kesäkuusta syyskuuhun. Kokeilussa kerätään sensoreilla dataa muun muassa kauppakeskuksen ja sen lähiympäristön ruuhkista ja ihmisvirroista, lämpötilasta, kosteudesta, ilmanlaadusta sekä polkupyörien määrästä ja liikesuunnista. Yritykset pystyvät hyödyntämään syntyviä oppeja ja kokemuksia sekä skaalaaman ratkaisuja ja hyviä käytäntöjä muuallekin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme