Oulun yliopisto

Pienet yritykset tarvitsevat osaamista riskienhallinnassa ja johtamisessa – entinen huippujääkiekkoilija Lasse Kukkonen kouluttaa yrittäjiä rakentamaan kestävää tiimiä

Jaa
Riskienhallinta- ja johtamisosaaminen ovat keskeisiä yritysten liiketoimintaan vaikuttavia tekijöitä. Epävarmuus- ja häiriötilanteissa yritykset tarvitsevat resilienssiä eli muutoskykyä, joka auttaa niitä selviytymään. Huippujääkiekkoilija, valmennusyrittäjä ja Kärppien kehitysjohtaja Lasse Kukkonen luotsaa yrittäjiä menestyvän tiimin johtamiseen Oulu yliopiston Kerttu Saalasti Instituutin koordinoiman Ketterän muutoskyvykkyyden valmennusohjelman työpajassa Kuusamossa 23.3.
Lasse Kukkonen luotsaa yrittäjiä menestyvän tiimin johtamiseen.
Lasse Kukkonen luotsaa yrittäjiä menestyvän tiimin johtamiseen.

Yrittäjien ja yritysten avainhenkilöiden riskienhallinnan ja johtamisen vahvistamiseksi Koillis-Suomen kehittämisyhtiö Naturpolis Oy ja Kemu – Ketterän muutoskyvykkyyden valmennusohjelma järjestävät maaliskuussa kaksi tapahtumaa.

KeMu-hankkeen kenttätyössä on havaittu, että muutokseen ja riskeihin suhtaudutaan usein tunteella, ajatusten pyöriessä kovin negatiivisessa ja kapealla alueella. Ennakoinnin sijaan muutokseen sopeudutaan. Ennakoiva suunnittelu, liiketoiminnan riskien kartoitus ja muutoksen johtaminen ovat useissa mikro- ja pk yrityksessä taka-alalla. Yllättävät liiketoimintaan vaikuttavat tekijät tulevat yllätyksinä. Kriittisessä tilanteessa ja pakon edessä toimiminen voi olla ketterää ja idearikasta, joskin jälkeenpäin tarkasteltuna kovin heikkoa ja lyhytjänteistä.


Riskit ja niiden hallinta – riskien tunnistaminen ja riskianalyysi
-työpaja järjestetään 22.3.2023 klo 12.00 – 14.00 Kuusamon kaupungintalolla.

Työpajassa yrittäjät ja yritysten avainhenkilöt pääsevät pohtimaan liiketoimintariskien arviointia. Lisäksi työpajassa on tilaisuus asiantuntijan johdattelemana harjoitella riskianalyysin tekemistä ja miettiä yrityksen liiketoimintariskien vaikutuksia. Tilaisuuden asiantuntija on väitöskirjatutkija Tero Sotamaa, Oulun yliopistosta.

Ilmoittautuminen 20.3. mennessä täältä.

Kuusamon, Posion ja Taivalkosken yrittäjien yhteiset aamukahvit järjestetään 23.3.2023 klo 7.30 – 11.00 teemalla ”Kuka johtaa yritystäsi” Rukalla Scandic Rukahovin kokoustiloissa.

Aamupäivän tilaisuudessa kuulemme Lasse Kukkosta ja Tero Sotamaata, jotka antavat
käytännön vinkkejä kestävän menestyksen ja huipputiimin rakentamiseen.

Ohjelma

klo 7.30 Aamukahvit

klo 8.00 Tilaisuuden avaus

klo 8.15–8.45 ”Kestävän menestyksen edellytyksiä organisaatioissa", Tero Sotamaa, väitöskirjatutkija, Oulun yliopisto

Yritysten resilienssi ja kyky vastata nopeasti ja tehokkaasti kilpailuympäristön muutoksiin on välttämättömyys, joka muutostilanteessa usein erottaa menestyvät yritykset toisistaan. Puheenvuorossaan Oulun yliopiston väitöskirjatutkija Tero Sotamaa luo lyhyen katsauksen kestävän menestyksen edellytyksiin muuttuvassa liiketoimintaympäristössä.

klo 8.45–9.00 Tauko

klo 9.00–11.00 ”Oma johtajuuteni ja menestyvän tiimin rakentuminen”, Lasse Kukkonen, COO

Huippujääkiekkoilija, valmennusyrittäjä ja Kärppien kehitysjohtaja Lasse Kukkonen nostaa puheenvuorossaan kuulijoiden pohdittavaksi, mitä tarkoittaa esimerkillä johtaminen ja miksi se lähtee itsestä välittämisestä ja omasta arjen hallinnasta. Lisäksi hän avaa, kuinka kaikki tämä tavoitteena pystytään rakentamaan tiimi, jossa yksilöt haluavat ja uskaltavat tehdä yhteistyötä epäitsekkäästi.

Ilmoittautuminen 21.3. mennessä täältä.

Kemu – Ketterän muutoskyvykkyyden valmennusohjelma käynnistyi keväällä 2022 Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutin Mikroyrittäjyyden tutkimusryhmä MicroENTREn toimiessa päätoteuttajana. Hankkeen tavoitteena on kehittää muutosjohtamiskyvykkyyttä covid19- pandemiasta kärsineissä sekä muissa muutosjohtamiskyvykkyyttä tarvitsevissa yrityksissä.

Valmennusohjelmassa yritykset oppivat arvioimaan paremmin nykytilaansa sekä tunnistamaan ja varautumaan muuttuvan liiketoimintaympäristön aiheuttamiin haasteisiin. Lisäksi avulla jalkautetaan myös uusia muutosjohtamisen toimintatapoja yrityspalveluorganisaatioiden käyttöön ja alueiden muutoskyvykkyyden kehittämiseen myös hankeajan jälkeen. Naturpoliksen toiminta-alueella Kuusamossa ja Taivalkoskella hankkeessa on mukana 20 yritystä.

Lisätiedot:

Mirva Grann, Projektipäällikkö, KeMu – Ketterän muutoskyvykkyyden valmennusohjelma, Naturpolis
mirva.grann@naturpolis.fi
+ 358 40 716 5340

Markus Rytinki, projektitutkija, KeMu – Ketterän muutoskyvykkyyden valmennusohjelma, Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutti
markus.rytinki@oulu.fi
+358 50 466 3952

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lasse Kukkonen luotsaa yrittäjiä menestyvän tiimin johtamiseen.
Lasse Kukkonen luotsaa yrittäjiä menestyvän tiimin johtamiseen.
Lataa
Tero Sotamaa avaa, kuinka riskit tunnistetaan ja analysoidaan.
Tero Sotamaa avaa, kuinka riskit tunnistetaan ja analysoidaan.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000https://www.oulu.fi/fi

Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutti tuottaa näyttöön perustuvaa tietoa ja osaamista mikroyrityksistä ja yritysten toimintaedellytyksistä. Mikroyrittäjyyteen, tulevaisuuden tuotantoteknologioihin ja alueelliseen erinomaisuuteen keskittyvänä tutkimusinstituuttina tuotamme kansainvälisesti vaikuttavaa tietoa. Vastaamme mikroyrittäjyyden tutkimuksen ja koulutuksen valtakunnallisesta tehtävästä. Tutkimuksen yhteiskunnallinen vaikuttavuus on Kerttu Saalasti Instituutin vahvuus.

https://oulu.fi/ksi

Koillis-Suomen kehittämisyhtiö Naturpolis Oy on Kuusamon kaupungin ja Taivalkosken kunnan omistama elinkeinojen kehittämisyhtiö. Tehtävänämme on edistää kannattavan liiketoiminnan ja uusien työpaikkojen syntymistä, auttaa muuttavia yrityksiä ja yksityishenkilöitä alueelle sijoittumisessa, kehittää alueen yritysten toimintaedellytyksiä ja toimintaympäristöä sekä edistää alueellista elinkeinoyhteistyötä. 

https://naturpolis.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Tiina Rajala, Tua Huomo, Pertti Korhonen ja Janne Saarikivi valittiin Oulun yliopiston hallitukseen1.6.2023 15:57:01 EEST | Tiedote

Oulun yliopiston kollegio on valinnut neljä uutta jäsentä Oulun yliopiston hallitukseen. Pohjois-Pohjanmaan liiton kehitysjohtaja Tiina Rajala valittiin kaudelle 5.9.2023–31.12.2025. VTT:n Tulevaisuuden tuotteet ja palvelut -liiketoiminta-alueen johtaja Tua Huomo, Fintrafficin toimitusjohtaja Pertti Korhonen sekä kielitieteilijä, tietokirjailija Janne Saarikivi puolestaan kaudelle 1.1.2024–31.12.2025. Yliopiston kollegio päätti asiasta 31.5.2023. Päätös syntyi äänin 13–8.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme