Pohjois-Savon ELY-keskusPohjois-Savon ELY-keskus

Pohjois-Savon ilmastofoorumissa 3.2.2021 keskustellaan fossiilivapaasta liikenteestä

Jaa

Pohjois-Savon ELY-keskus järjestää vuoden 2021 ensimmäisen Pohjois-Savon ilmastofoorumin 3.2.2021. Tilaisuuden teemana on fossiilivapaa liikenne.

Pohjois-Savon ilmastofoorumi 3.2.2021
Pohjois-Savon ilmastofoorumi 3.2.2021

Etäyhteyksin järjestettävässä tilaisuudessa kuullaan liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakan ajankohtaiskatsauksen lisäksi puheenvuoroja liikenne- ja viestintäministeriöltä sekä Pohjois-Savon liitosta. Tilaisuudessa jaetaan myös ajantasaista tietoa maakunnan liikenteen päästöistä sekä konkreettisia esimerkkejä liikenteen ilmastotoimista Pohjois-Savossa ja ilmastoystävällisessä Iin kunnassa.

Suomen tavoitteena on rakentaa maailman ensimmäinen fossiilivapaa hyvinvointivaltio. Pohjois-Savossa tieliikenne aiheuttaa suurimmat kasvihuonekaasupäästöt. Tilaisuudessa kuullaan ja keskustellaan tieliikenteen päästöjen vähentämisestä valtakunnallisesti, alueellisesti ja paikallisesti.

Pohjois-Savon ilmastofoorumin avulla lisätään vuorovaikutusta ilmastoasioiden äärellä. Tavoitteena on vahvistaa maakunnassa ilmastotyötä tekevien verkostoa, tuoda esille ilmastotyön tekijöitä ja tekoja sekä tarjota paikka tiedon- ja ajatustenvaihdolle. Pohjois-Savon ilmastofoorumi on kaikille avoin!

Kyseessä on järjestyksessä neljäs Pohjois-Savon ilmastofoorumi. Tilaisuuden järjestää Hiilineutraali maakunta – Pohjois-Savo (HIMA) -hanke. Hanke on Pohjois-Savon ilmastotyön koordinointihanke ajalle 1.1.2020 – 29.10.2021. Hanketta koordinoi Pohjois-Savon ELY-keskus ja sen rahoitus tulee Euroopan aluekehitysrahastosta sekä Pohjois-Savon liiton kehittämisrahastosta.

Ilmoittautumiset ilmoittautumislomakkeella (webropol.com)

Tilaisuuden ohjelma (hiilineutraalipohjoissavo.fi)

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Saara Hanhela, projektityöntekijä
Pohjois-Savon ELY-keskus
etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi
+358 295 026 773

Tapio Kettunen, ilmastoasiantuntija
Pohjois-Savon ELY-keskus
etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi
+358 295 026 710

Kuvat

Pohjois-Savon ilmastofoorumi 3.2.2021
Pohjois-Savon ilmastofoorumi 3.2.2021
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Savon ELY-keskus
Pohjois-Savon ELY-keskus
PL 2000, Kallanranta 11
70101 Kuopio

0295 026 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-savo

Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Savon ELY-keskus

Pohjois-Savon vesitilannekatsaus 25.2.202125.2.2021 11:01:40 EETTiedote

Kallaveden vedenpinta Itkonniemen asteikolla on N2000+ 82,18. Pinta on laskenut 8 cm helmikuun alusta. Nyt taso on 18 cm yli ajankohdan pitkäaikaiskeskiarvon. Jatkossa lisäjuoksutus aloitetaan uudestaan, mikäli pinnankorkeus alkaa nousta lähiviikkojen aikana. Lumitilanteen vuoksi nyt ei ole nousuvaraa. Iisalmen reitillä Onki- ja Poroveden pinnat ovat luparajoissa. Nyt uuden säännöstelyluvan mukaisesti ei vielä aloiteta pintojen alentamista kevättulvaa varten. Juoksutukset ovat pakkasjakson myötä tasaantuneet. Ainakin maaliskuun alkupuoliskolla yritetään säilyttää nykyiset vesipinnat ilman suuria muutoksia. Myös Nilsiän reitillä Syvärin ja Vuotjärven pinnankorkeudet ovat hieman ajankohdan keskimääräistä suurempia. Sama tilanne on etelämpänä Juojärvellä . Näiden vesistöjen säännöstelyluvissa on edelleen pakollinen kevätkuoppa, joten pintoja alennetaan koko maaliskuun ajan. Varkauden alapuolella Haukiveden pinta on 43 cm yli ajankohdan keskimääräisen tason, kun verrataan 30 viimeisen vuod

Pohjois-Savossa suojeltu jo yli 5500 hehtaaria metsäalueita METSO -ohjelman keinoin, myös vanhojen luonnonsuojeluohjelmien ja Natura-verkoston suojelu etenee16.2.2021 11:00:51 EETTiedote

Pohjois-Savossa suojeltiin vuonna 2020 yhteensä 395 hehtaaria metsäalueita 43:lla eri kiinteistöllä (METSO-ohjelma). Vanhoihin luonnonsuojeluohjelmiin ja Natura 2000 -verkostoon sisältyviä alueita suojeltiin yhteensä 71 hehtaaria 22 eri kohteessa. Viime vuonna aloitetussa HELMI-soidensuojeluohjelmassa suojeltiin maakunnassa vuoden 2020 aikana 649 suohehtaaria.

Pohjois-Savon vesitilannekatsaus 29.1.202129.1.2021 09:29:13 EETTiedote

Kallaveden vedenpinta Itkonniemen asteikolla on N2000+ 82,24. Pinta on laskenut 12 cm kuukaudessa. Nyt taso on 21 cm yli ajankohdan pitkäaikaiskeskiarvon. Kallaveden lisäjuoksutukset on lopetettu 2 viikkoa sitten. Pinnanlasku jatkuu seuraavat 2 kuukautta ja tarvittaessa lisäjuoksutus aloitetaan uudestaan. Iisalmen reitillä Onki- ja Poroveden pinnat ovat luparajoissa. Nyt uuden säännöstelyluvan mukaisesti ei vielä aloiteta pintojen alentamista kevättulvaa varten. Juoksutukset ovat kohtalaisen pakkasjakson myötä tasaantuneet. Myös Nilsiän reitillä Syvärin ja Vuotjärven pinnankorkeudet ovat hieman ajankohdan keskimääräistä suurempia, mutta juoksutukset ovat hetkeksi rauhoittuneet. Juojärvellä pinta on ajankohdan keskimääräisellä tasolla. Näiden vesistöjen säännöstelyluvissa on edelleen pakollinen kevätkuoppa, joten pintoja alennetaan kevään edetessä. Varkauden alapuolella Haukiveden pinta on 42 cm yli ajankohdan keskimääräisen tason, kun verrataan 30 viimeisen vuoden tilastoihin. Lukema o

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme