Pohjois-Savon ELY-keskus

Pohjois-Savossa 12 587 työtöntä työnhakijaa lokakuussa

Jaa

Pohjois-Savon työttömien osuus työvoimasta (11,4 %) on koko maan keskiarvon alapuolella. Lomautettujen määrä (2 100) kääntyi jälleen loivaan nousuun. Nuorten työttömien määrä kasvoi 4 % viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna, ja pitkäaikaistyöttömyys lisääntyi muuta työttömyyttä nopeammin (+27 %). Ulkomaalaisten työttömien määrä on kasvanut (+18 %).

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Pohjois-Savossa.
Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Pohjois-Savossa.

Pohjois-Savossa oli lokakuun lopussa 12 587 työtöntä työnhakijaa, mikä on 2 300 työtöntä enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Henkilökohtaisesti ilmoittautuneita lomautettuja oli lokakuun lopussa 2 100, mikä on 1 400 lomautettua enemmän kuin vuosi sitten vastaavana aikana. Lomautettujen määrä edellisestä kuusta kääntyi jo loivaan nousuun.

Ilman lomautettuja työttömien määrä lisääntyi noin 900 työttömällä viime vuoden vastaavasta ajankohdasta.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta Pohjois-Savossa on 11,4 %, mikä on 2,2 %-yksikköä viime vuotta korkeampi. Koko maan työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta on 12 %.

Nuoria, alle 25-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli lokakuun lopussa 1 400, mikä on 4 % enemmän kuin vuosi sitten.

Pitkäaikaistyöttömiä oli 4 122, mikä on 27 % edellisvuotta enemmän.

Seutukunnittain tarkasteltuna työttömyys lisääntyi kaikilla Pohjois-Savon seuduilla, eniten Ylä-Savossa (29 %). Matalin työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta on Sisä-Savon seudulla (9,5 %) ja vastaavasti korkein Varkauden seudulla (13,2 %).

Lokakuussa uusia avoimia työpaikkoja oli 2 500, mikä on 490 työpaikkaa viime vuotta vähemmän.

Lokakuun työllisyyskatsaus (tem.fi)

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ylitarkastaja Raili Nissinen
Pohjois-Savon ELY-keskus
p. 0295 026 541
raili.nissinen(at)ely-keskus.fi

Kuvat

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Pohjois-Savossa.
Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Pohjois-Savossa.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Savon ELY-keskus
Pohjois-Savon ELY-keskus
PL 2000, Kallanranta 11
70101 Kuopio

0295 026 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-savo

Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Savon ELY-keskus

Hyydetulvia Ylä-Savon jokivesistöissä 15.1.202115.1.2021 14:23:24 EETTiedote

Ylä-Savon alueella on jokien virtaamat edelleen suuret ja alkuviikosta kiristynyt pakkanen on aiheuttanut hyydetulvia jokiin. Näiden seurauksena muodostunut hyyde on nostanut paikallisesti jokien vedenkorkeuksia nopeasti. Jokien vedenpinnan äkillinen nousu voi aiheuttaa osaltaan veden nousun rakennuksiin tai vesi voi nousta tielle tai levittäytyä laajasti metsäalueelle riippuen vallitsevista olosuhteista. ELY-keskus kehottaa jokivarsien asukkaita seuraamaan tilannetta ja varautumaan rakenteiden tulvasuojeluun tilanteen niin vaatiessa. Mahdollisten teiden katkeamisten takia ihmisiä voi jäädä saarroksiin kiinteistölle tai pääsy kiinteistölle estyy. Hyytökohteista on tullut ilmoituksia mm. Pielaveden Lampaanjoesta ja Koivujoesta, Iisalmen Pitkäkoskesta sekä Nurmijoen Mäkärä- ja Koivukoskesta. ELY-keskus on osassa kohteissa räjäyttänyt hyydepatoja ja osassa kohteita hyytöä on purettu kaivinkonetta apuna käyttäen. Pelastuslaitos on myös antanut virka-apua hyytöjen poistoon liittyen. Loppuvi

Pohjois-Savon vesitilannekatsaus 31.12.202031.12.2020 10:05:05 EETTiedote

Kallaveden vedenpinta Itkonniemen asteikolla on N2000+ 82,36. Pinta on laskenut 17 cm kuukaudessa. Nyt taso on 26 cm yli ajankohdan pitkäaikaiskeskiarvon. Kallaveden lisäjuoksutus on ollut käynnissä marraskuun alusta Konnuksen tulvakanavasta ja Naapuskosken padosta. Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että lisäjuoksutukset voitanee lopettaa tammikuussa. Iisalmen reitillä Onki- ja Poroveden pinnat pystyttiin pitämään luparajoissa, mutta juoksutukset olivat erittäin suuria ajankohtaan nähden. Nyt ollaan vaihteeksi menossa normaaliin päin ja juoksutusta on voitu vähentää. Kiuruveden vuoden 2020 tulvahuippu rekisteröitiin marraskuun lopussa, pääosin selityksenä kylläkin on kevään tulvakorkeuden poikkeuksellisen matala taso. Myös Nilsiän reitillä vuoden 2020 suurimmat vedenkorkeudet ja virtaamat havaittiin marraskuussa. Nyt Syvärin ja Vuotjärven pinnankorkeudet ovat edelleen ajankohdan keskimääräistä suurempia ja juoksutukset lähes täyden voimalaitoskapasiteetin tasolla. Juojärvellä pinta on aj

Kulttuuriympäristöä ilmasta – virtuaalikierros Kuopion Kallanrannan ympäristöön10.12.2020 09:29:16 EETTiedote

Kuopion Väinölänniemen kupeessa sijaitseva Kallanrannan kortteli ja sen ympäristö kätkevät sisälleen palan Pohjois-Savon kulttuurihistoriaa. Korttelin rakennukset ovat myös valtakunnallisesti merkittäviä kulttuurihistoriallisia kohteita. Väinölänniemi ja Kuopionlahden alue ovat suosittu lenkkeily- ja ulkoilualue, mutta harva tuntee upeiden rakennusten ja ympäristön historiaa. Pohjois-Savon ELY-keskus on halunnut kertoa kaikille Kallanrannan tarinan virtuaalikierroksen avulla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme