Pohjois-Savon ELY-keskus

Pohjois-Savossa 13 800 työtöntä työnhakijaa helmikuussa

Jaa

Työttömien osuus työvoimasta Pohjois-Savossa on 12,2 %. Lomautettujen määrä (2 300) laski edelleen tammikuuhun verrattuna. Nuorten työttömien määrä kasvoi 10 % viime vuoden vastaavasta ajankohdasta ja pitkäaikaistyöttömiä on lähes kolmannes viime vuotta enemmän. Uusia avoimia työpaikkoja (yli 3 600) oli tammikuussa avoinna enemmän kuin vuosi sitten vastaavana ajankohtana.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Pohjois-Savossa.
Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Pohjois-Savossa.

Pohjois-Savossa oli helmikuun lopussa 13 786 työtöntä työnhakijaa, mikä on 1 800 työtöntä enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Henkilökohtaisesti ilmoittautuneita lomautettuja oli helmikuun lopussa 2 300, mikä on yli 1 000 lomautettua enemmän kuin vuosi sitten vastaavana aikana. Kuitenkin lomautettujen määrä on vuodenvaihteen jälkeen kääntynyt laskuun.

Ilman lomautettuja työttömien määrä lisääntyi vajaalla 700 työttömällä viime vuodesta.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta Pohjois-Savossa on 12,2 %, mikä on 1,5 %-yksikköä viime vuotta korkeampi. Koko maan työttömien osuus työvoimasta on 12,4 %.

Nuoria, alle 25-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli helmikuun lopussa 1 700, mikä on 10 % enemmän kuin vuosi sitten.

Pitkäaikaistyöttömiä oli 4 550, mikä on kolmannes vuoden takaista enemmän.

Seutukunnittain tarkasteltuna työttömyys lisääntyi kaikilla Pohjois-Savon seuduilla, eniten Varkauden (+17 %) ja Kuopion (+15 %) seuduilla. Matalin työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta on Sisä-Savon seudulla (10,6 %) ja vastaavasti korkein Varkauden seudulla (14 %).

Helmikuussa uusia avoimia työpaikkoja oli viime vuotta enemmän (yli 3 600 kappaletta).

Helmikuun työllisyyskatsaus (tem.fi)

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ylitarkastaja Raili Nissinen, Pohjois-Savon ELY-keskus, p. 0295 026 541, raili.nissinen(at)ely-keskus.fi

Kuvat

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Pohjois-Savossa.
Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Pohjois-Savossa.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Savon ELY-keskus
Pohjois-Savon ELY-keskus
PL 2000, Kallanranta 11
70101 Kuopio

0295 026 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-savo

Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Savon ELY-keskus

Pohjois-Savon vesitilannekatsaus 25.3.202125.3.2021 13:08:25 EET | Tiedote

Kallaveden vedenpinta Itkonniemen asteikolla on N2000+ 82,06. Pinta on laskenut 11 cm maaliskuun alusta ja lienee nyt alimmillaan. Nyt taso on 14 cm yli ajankohdan pitkäaikaiskeskiarvon. Konnuksen tulvakanava on jo avattu ja Naapuskosken säännöstelypato avataan maanantaina 29.3.2021. Ely-keskus varoittaa jäiden heikkenemisestä erityisesti Hartikansalon itäpuolisissa salmissa Naapuskosken yläpuolisella vesialueella. Juoksutuksen aloittaminen ei aiheuta nopeaa vedenpinnan alenemista Kallavedessä. Iisalmen reitillä sulaminen ei vielä näy Onki- ja Poroveden vedenpinnoissa tai virtaamissa. Nyt uuden säännöstelyluvan mukaisesti ei ole aloitettu pintojen alentamista kevättulvaa varten. Juoksutukset ovat toistaiseksi olleet pieniä, mutta tilanne on juuri muuttumassa. Todennäköisesti aloitetaan runsaampi juoksutus ja vedenpintoja alennetaan 20 - 30 cm. Myös Nilsiän reitillä Syvärin ja Vuotjärven pinnankorkeudet ovat likimain alimmillaan. Sama tilanne on etelämpänä Juojärvellä. Varkauden alapuol

Maatalouden investointitukea haettiin vilkkaasti Pohjois-Savossa alkuvuonna23.3.2021 07:00:00 EET | Tiedote

Maatalouden investointitukihakemuksia saapui Pohjois-Savon ELY-keskukseen tammikuun ja maaliskuun hakujaksoilla yhteensä 156 kappaletta ja avustusta näissä haettiin 6,5 miljoonaa euroa. Vuonna 2020 vastaavilla jaksolla hakemuksia tuli 146 kappaletta ja haettu avustus oli 5,4 miljoonaa euroa. Hakemusmääriin vaikuttaa osittain se, että Joroinen on liittynyt vuoden 2021 alussa Pohjois-Savoon ja Pohjois-Savon ELY-keskus käsittelee tästä eteenpäin myös Joroisen alueen investointitukihakemukset. Vuoden alusta alkaen Joroisista on jätetty 6 hakemusta. - Maatalouden investointeihin haettiin tukea yllättävänkin vilkkaasti huolimatta maatilojen epävarmasta taloustilanteesta, pohtii Pohjois-Savon ELY-keskuksen maaseutuasiantuntija Juha Ikäheimo. Eniten hakemuksia tuli työympäristön ja eläinten hyvinvoinnin parantamiseen, yhteensä 43 hakemusta, Ikäheimo lisää. Energiantuotannon rakentamisen osalta haku on ollut myös vilkasta, yhteensä hakemuksia tuli 20 kpl ja niissä haettiin avustusta 1,8 miljoon

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme