Pohjois-Savon ELY-keskus

Pohjois-Savossa 14 300 työtöntä työnhakijaa tammikuussa

Jaa

Työttömien osuus työvoimasta Pohjois-Savossa on 12,7 %. Lomautettujen määrä kääntyi vuodenvaihteen huippulukujen jälkeen jälleen laskuun. Nuorten työttömien määrä kasvoi 17 % viime vuoden vastaavasta ajankohdasta ja pitkäaikaistyöttömiä lähes kolmannes viime vuotta enemmän. Uusia avoimia työpaikkoja oli tammikuussa avoinna yli 3 100.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Pohjois-Savossa, tammikuu 2021
Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Pohjois-Savossa, tammikuu 2021

Pohjois-Savossa oli tammikuun lopussa 14 319 työtöntä työnhakijaa, mikä on 2 300 työtöntä enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Luku sisältää myös vuodenvaihteessa Pohjois-Savoon liittyneen Joroisten kunnan työttömät. Henkilökohtaisesti ilmoittautuneita lomautettuja oli tammikuun lopussa 2 500, mikä on lähes 1 300 lomautettua enemmän kuin vuosi sitten vastaavana aikana. Kuitenkin lomautettujen määrä kääntyi vuodenvaihteen huippulukujen jälkeen jälleen laskuun.

Ilman lomautettuja työttömien määrä lisääntyi vajaalla 1 100 työttömällä viime vuodesta.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta Pohjois-Savossa on 12,7 %, mikä on myös koko maan keskiarvo. Pohjois-Savossa työttömien osuus työvoimasta on nyt 2,1 %-yksikköä viime vuotta korkeampi.

Nuoria, alle 25-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli tammikuun lopussa 1 800, mikä on 17 % enemmän kuin vuosi sitten.

Pitkäaikaistyöttömiä oli hiukan reilut 4 500, mikä on lähes kolmannes enemmän kuin vuosi sitten vastaavaan aikaan.

Seutukunnittain tarkasteltuna työttömyys lisääntyi kaikilla Pohjois-Savon seuduilla, eniten Varkauden seudulla (+27 %). Matalin työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta on Sisä-Savon seudulla (11,3 %) ja vastaavasti korkein Varkauden seudulla (15,1 %).

Tammikuussa uusia avoimia työpaikkoja oli yli 3 100, mikä on kuitenkin 22 % viime vuotta vähemmän.

Tammikuun työllisyyskatsaus (tem.fi)

Yhteyshenkilöt

Ylitarkastaja Raili Nissinen
Pohjois-Savon ELY-keskus
p. 0295 026 541
raili.nissinen(at)ely-keskus.fi

Kuvat

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Pohjois-Savossa, tammikuu 2021
Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Pohjois-Savossa, tammikuu 2021
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Savon ELY-keskus
Pohjois-Savon ELY-keskus
PL 2000, Kallanranta 11
70101 Kuopio

0295 026 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-savo

Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Savon ELY-keskus

Pohjois-Savon vesitilannekatsaus 25.3.202125.3.2021 13:08:25 EET | Tiedote

Kallaveden vedenpinta Itkonniemen asteikolla on N2000+ 82,06. Pinta on laskenut 11 cm maaliskuun alusta ja lienee nyt alimmillaan. Nyt taso on 14 cm yli ajankohdan pitkäaikaiskeskiarvon. Konnuksen tulvakanava on jo avattu ja Naapuskosken säännöstelypato avataan maanantaina 29.3.2021. Ely-keskus varoittaa jäiden heikkenemisestä erityisesti Hartikansalon itäpuolisissa salmissa Naapuskosken yläpuolisella vesialueella. Juoksutuksen aloittaminen ei aiheuta nopeaa vedenpinnan alenemista Kallavedessä. Iisalmen reitillä sulaminen ei vielä näy Onki- ja Poroveden vedenpinnoissa tai virtaamissa. Nyt uuden säännöstelyluvan mukaisesti ei ole aloitettu pintojen alentamista kevättulvaa varten. Juoksutukset ovat toistaiseksi olleet pieniä, mutta tilanne on juuri muuttumassa. Todennäköisesti aloitetaan runsaampi juoksutus ja vedenpintoja alennetaan 20 - 30 cm. Myös Nilsiän reitillä Syvärin ja Vuotjärven pinnankorkeudet ovat likimain alimmillaan. Sama tilanne on etelämpänä Juojärvellä. Varkauden alapuol

Maatalouden investointitukea haettiin vilkkaasti Pohjois-Savossa alkuvuonna23.3.2021 07:00:00 EET | Tiedote

Maatalouden investointitukihakemuksia saapui Pohjois-Savon ELY-keskukseen tammikuun ja maaliskuun hakujaksoilla yhteensä 156 kappaletta ja avustusta näissä haettiin 6,5 miljoonaa euroa. Vuonna 2020 vastaavilla jaksolla hakemuksia tuli 146 kappaletta ja haettu avustus oli 5,4 miljoonaa euroa. Hakemusmääriin vaikuttaa osittain se, että Joroinen on liittynyt vuoden 2021 alussa Pohjois-Savoon ja Pohjois-Savon ELY-keskus käsittelee tästä eteenpäin myös Joroisen alueen investointitukihakemukset. Vuoden alusta alkaen Joroisista on jätetty 6 hakemusta. - Maatalouden investointeihin haettiin tukea yllättävänkin vilkkaasti huolimatta maatilojen epävarmasta taloustilanteesta, pohtii Pohjois-Savon ELY-keskuksen maaseutuasiantuntija Juha Ikäheimo. Eniten hakemuksia tuli työympäristön ja eläinten hyvinvoinnin parantamiseen, yhteensä 43 hakemusta, Ikäheimo lisää. Energiantuotannon rakentamisen osalta haku on ollut myös vilkasta, yhteensä hakemuksia tuli 20 kpl ja niissä haettiin avustusta 1,8 miljoon

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme