Pohjois-Savon ELY-keskus

Pohjois-Savossa 15 100 työtöntä työnhakijaa joulukuussa

Jaa

Työttömien osuus työvoimasta Pohjois-Savossa on 13,7 %. Nuorten työttömien määrä kasvoi 14 % viime vuoden vastaavasta ajankohdasta, ja pitkäaikaistyöttömyys lisääntyi koko vuoden 2020 ajan. Uusia avoimia työpaikkoja oli vuoden 2020 aikana noin 33 800, mikä on 5100 työpaikkaa edellistä vuotta vähemmän.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Pohjois-Savossa.
Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Pohjois-Savossa.

Pohjois-Savossa oli joulukuun lopussa 15 119 työtöntä työnhakijaa, mikä on lähes 3 200 työtöntä enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Henkilökohtaisesti ilmoittautuneita lomautettuja oli joulukuun lopussa 3 400, mikä on 2 100 lomautettua enemmän kuin vuosi sitten vastaavana aikana. Lomautettujen määrä nousi loppuvuodesta aiempia vuosia jyrkemmin.

Ilman lomautettuja työttömien määrä lisääntyi vajaalla 1 100 työttömällä viime vuodesta.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta Pohjois-Savossa on 13,7 %, mikä on 3 %-yksikköä viime vuotta korkeampi. Koko maan työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta on 13,6 %.

Nuoria, alle 25-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli joulukuun lopussa 1 900, mikä on 14 % enemmän kuin vuosi sitten.

Pitkäaikaistyöttömiä oli hiukan vajaa 4 500, mikä on kolmannes edellisvuotta enemmän.

Seutukunnittain tarkasteltuna työttömyys lisääntyi kaikilla Pohjois-Savon seuduilla, eniten Varkauden seudulla (+40 %). Matalin työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta on Sisä-Savon seudulla (11,6 %) ja vastaavasti korkein Varkauden seuduilla (16,9 %).

Joulukuussa uusia avoimia työpaikkoja oli 2 230, mikä on likipitäen sama määrä kuin viime vuoden joulukuussa. Koko vuoden 2020 aikana uusia avoimia työpaikkoja oli lähes 33 800, mikä on kuitenkin 5 100 työpaikkaa edellistä vuotta vähemmän.

Joulukuun työllisyyskatsaus (tem.fi)

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ylitarkastaja Raili Nissinen
Pohjois-Savon ELY-keskus
p. 0295 026 541
raili.nissinen(at)ely-keskus.fi

Kuvat

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Pohjois-Savossa.
Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Pohjois-Savossa.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Savon ELY-keskus
Pohjois-Savon ELY-keskus
PL 2000, Kallanranta 11
70101 Kuopio

0295 026 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-savo

Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Savon ELY-keskus

Pohjois-Savon vesitilannekatsaus 25.2.202125.2.2021 11:01:40 EETTiedote

Kallaveden vedenpinta Itkonniemen asteikolla on N2000+ 82,18. Pinta on laskenut 8 cm helmikuun alusta. Nyt taso on 18 cm yli ajankohdan pitkäaikaiskeskiarvon. Jatkossa lisäjuoksutus aloitetaan uudestaan, mikäli pinnankorkeus alkaa nousta lähiviikkojen aikana. Lumitilanteen vuoksi nyt ei ole nousuvaraa. Iisalmen reitillä Onki- ja Poroveden pinnat ovat luparajoissa. Nyt uuden säännöstelyluvan mukaisesti ei vielä aloiteta pintojen alentamista kevättulvaa varten. Juoksutukset ovat pakkasjakson myötä tasaantuneet. Ainakin maaliskuun alkupuoliskolla yritetään säilyttää nykyiset vesipinnat ilman suuria muutoksia. Myös Nilsiän reitillä Syvärin ja Vuotjärven pinnankorkeudet ovat hieman ajankohdan keskimääräistä suurempia. Sama tilanne on etelämpänä Juojärvellä . Näiden vesistöjen säännöstelyluvissa on edelleen pakollinen kevätkuoppa, joten pintoja alennetaan koko maaliskuun ajan. Varkauden alapuolella Haukiveden pinta on 43 cm yli ajankohdan keskimääräisen tason, kun verrataan 30 viimeisen vuod

Pohjois-Savossa suojeltu jo yli 5500 hehtaaria metsäalueita METSO -ohjelman keinoin, myös vanhojen luonnonsuojeluohjelmien ja Natura-verkoston suojelu etenee16.2.2021 11:00:51 EETTiedote

Pohjois-Savossa suojeltiin vuonna 2020 yhteensä 395 hehtaaria metsäalueita 43:lla eri kiinteistöllä (METSO-ohjelma). Vanhoihin luonnonsuojeluohjelmiin ja Natura 2000 -verkostoon sisältyviä alueita suojeltiin yhteensä 71 hehtaaria 22 eri kohteessa. Viime vuonna aloitetussa HELMI-soidensuojeluohjelmassa suojeltiin maakunnassa vuoden 2020 aikana 649 suohehtaaria.

Pohjois-Savon vesitilannekatsaus 29.1.202129.1.2021 09:29:13 EETTiedote

Kallaveden vedenpinta Itkonniemen asteikolla on N2000+ 82,24. Pinta on laskenut 12 cm kuukaudessa. Nyt taso on 21 cm yli ajankohdan pitkäaikaiskeskiarvon. Kallaveden lisäjuoksutukset on lopetettu 2 viikkoa sitten. Pinnanlasku jatkuu seuraavat 2 kuukautta ja tarvittaessa lisäjuoksutus aloitetaan uudestaan. Iisalmen reitillä Onki- ja Poroveden pinnat ovat luparajoissa. Nyt uuden säännöstelyluvan mukaisesti ei vielä aloiteta pintojen alentamista kevättulvaa varten. Juoksutukset ovat kohtalaisen pakkasjakson myötä tasaantuneet. Myös Nilsiän reitillä Syvärin ja Vuotjärven pinnankorkeudet ovat hieman ajankohdan keskimääräistä suurempia, mutta juoksutukset ovat hetkeksi rauhoittuneet. Juojärvellä pinta on ajankohdan keskimääräisellä tasolla. Näiden vesistöjen säännöstelyluvissa on edelleen pakollinen kevätkuoppa, joten pintoja alennetaan kevään edetessä. Varkauden alapuolella Haukiveden pinta on 42 cm yli ajankohdan keskimääräisen tason, kun verrataan 30 viimeisen vuoden tilastoihin. Lukema o

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme