Pohjois-Savon ELY-keskus

Pohjois-Savossa hieman alle 13 000 työtöntä työnhakijaa heinäkuussa

Jaa

Työttömien osuus työvoimasta Pohjois-Savossa oli heinäkuussa 11,3 %. Lomautettuna oli reilu 1 000, mikä on 1 900 vähemmän kuin vuosi sitten vastaavaan aikaan. Nuoria, alle 25-vuotiaita työttömiä oli heinäkuussa 22 % vähemmän kuin vuosi sitten, mutta pitkäaikaistyöttömiä oli viidenneksen viime vuotta enemmän. Uusia avoimia työpaikkoja oli heinäkuussa 3 600.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Pohjois-Savossa.
Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Pohjois-Savossa.

Pohjois-Savossa oli heinäkuun lopussa 12 704 työtöntä työnhakijaa, mikä on lähes 3 000 työtöntä vähemmän kuin koronapandemian alettua vuosi sitten. Lomautettuja oli 1 023, mikä on 1 900 vähemmän kuin vuosi sitten, mutta kuitenkin 328 enemmän kuin heinäkuussa 2019. Lomautettujen määrä on laskenut koko vuoden 2021 ajan.

Nuoria, alle 25-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli heinäkuun lopussa 22 % vähemmän kuin vuosi sitten. Ulkomaalaisia työttömiä oli heinäkuun lopussa 728, mikä on 7 % viime vuotta vähemmän.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta aleni Pohjois-Savossa liki viidenneksen (19 %), kun koko maan työttömyyden vähenemä oli 16,7 %. Pitkäaikaistyöttömiä on reilut 4 800, mikä on viidenneksen vuoden takaista enemmän.

Rautavaaraa lukuun ottamatta kaikissa muissa Pohjois-Savon kunnissa työttömien työnhakijoiden määrät laskivat viime kesän lukemista. Viime vuoteen verrattuna työttömien määrät laskivat suhteellisesti eniten Vieremällä (36 %), Rautalammilla (31 %) ja Keiteleellä (31 %). Rautavaaralla työttömien määrä pysyi edellisen vuoden tasolla.

Uusia avoimia työpaikkoja heinäkuussa oli reilusti viime vuotta enemmän. Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin Pohjois-Savon työ- ja elinkeinotoimistoon heinäkuun aikana 3 634.

Heinäkuun työllisyyskatsaus (tem.fi)

https://www.temtyollisyyskatsaus.fi/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ylitarkastaja Raili Nissinen, Pohjois-Savon ELY-keskus, p. 0295 026 541, raili.nissinen(at)ely-keskus.fi

Kuvat

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Pohjois-Savossa.
Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Pohjois-Savossa.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Savon ELY-keskus
Pohjois-Savon ELY-keskus
PL 2000, Kallanranta 11
70101 Kuopio

0295 026 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-savo

Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Savon ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme