Pohjois-Savon ELY-keskus

Pohjois-Savossa marraskuussa 10 700 työtöntä työnhakijaa

Jaa

Työttömiä työnhakijoita oli marraskuussa lähes 2 600 vähemmän kuin vuosi sitten. Henkilökohtaisesti ilmoittautuneita lomautettuja oli 682, mikä on 1 780 lomautettua vähemmän kuin viime vuonna ja 170 vähemmän kuin marraskuussa 2019.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain.
Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain.

Ilman lomautettuja työttömien määrä on reilut 10 000, eli 800 työtöntä vähemmän, kuin vuosi sitten.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta Pohjois­-Savossa on 9,5 %, mikä on 2,3 prosenttiyksikköä viime vuotta alhaisempi. Koko maan työttömien osuus työvoimasta on 9,6 %.

Nuoria, alle 25-­vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli marraskuun lopussa vajaa 1 300, eli 15 % vähemmän kuin vuosi sitten.

Pitkäaikaistyöttömiä on 4 700, mikä on 9 % vuoden takaista enemmän. Pitkäaikaistyöttömien määrä on kuitenkin laskenut viimeisten kuukausien aikana.

Seutukunnittain tarkasteltuna työttömyys aleni kaikilla Pohjois­-Savon seuduilla, eniten Ylä­-Savon seudulla (­28 %). Matalin työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta on Sisä­-Savon seudulla (7,8 %) ja vastaavasti korkein Koillis­-Savossa (11,2 %).

Marraskuussa uusia avoimia työpaikkoja oli vajaa 4 100.

Marraskuun työllisyyskatsaus (tem.fi)

https://tem.fi/tyollisyyskatsaukset1

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pohjois­-Savon elinkeino-­, liikenne­- ja ympäristökeskus
ylitarkastaja Raili Nissinen, p. 0295 026 541, raili.nissinen@ely-keskus.fi

Kuvat

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain.
Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Savon ELY-keskus
Pohjois-Savon ELY-keskus
PL 2000, Kallanranta 11
70101 Kuopio

0295 026 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-savo

Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Savon ELY-keskus

Pohjois-Savon vesitilannekatsaus 25.11.202126.11.2021 09:10:39 EET | Tiedote

Kallaveden vedenpinta on tasossa NN+81,75 m, eli noin 20 cm korkeammalla ajankohtaan nähden. Vedenpinta on juoksutusten myötä laskenut ja laskee edelleen keskiennusteen mukaan noin 10 cm seuraavan kuukauden aikana (25.12.2021). Kallaveden kokonaislähtövirtaama on noin 300 m3/s (kuvaliite). Iisalmen reitillä vesistöjen pinnat ovat pääosin säännöstelyn tavoitetasoilla. Nilsiän reitillä vedenpinnat ovat ajankohtaan nähden 10 -15 cm yli ajankohdan keskimääräisen tason. Varkauden alapuolella Haukiveden (Saimaa) pinta on noin 10 cm alle ajankohdan keskimääräisen tason. Säännöstelemättömällä Rautalammin reitillä Pielavesi, Nilakka ja Iisvesi ovat noin 10 cm yli ajankohdan keskiarvon. Pohjavedet Pohjavesitilanne on hyvä pohjaveden seuranta-asemilla (Rautavaaran Kangaslahti, Sukevan Akonjoki ja Keiteleen Viinikkala) pohjavedenpinta vaihteli ja oli 10-50 cm yli ajankohdan keskiarvon.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme