Pohjois-Savon ELY-keskus

Pohjois-Savossa oli elokuun lopussa 11 284 työtöntä työnhakijaa

Jaa

Työttömiä työnhakijoita oli 2 200 vähemmän kuin vuosi sitten. Lomautettuja oli elokuun lopulla hiukan vajaa 800. Lomautettuja oli merkittävästi vähemmän kuin koronavuonna 2020, jolloin lomautettuja oli samana ajankohtana lähes 1 500, mutta kuitenkin 360 enemmän kuin elokuun lopussa 2019.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Pohjois-Savossa elokuussa 2021.
Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Pohjois-Savossa elokuussa 2021.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta Pohjois-Savossa on 10 %, mikä on 2 prosenttiyksikköä viime vuotta alhaisempi. Koko maan työttömien osuus työvoimasta on 10,7 %.

Nuoria, alle 25-vuotiaitatyöttömiä työnhakijoita oli elokuun lopussa 1 500, eli 14 % vähemmän kuin vuosi sitten.

Pitkäaikaistyöttömiä on 4 700, mikä on 16 % vuoden takaista enemmän. Pitkäaikaistyöttömien määrä kuitenkin laski heinäkuusta noin 100 työttömällä.

Seutukunnittain tarkasteltuna työttömyys aleni kaikilla Pohjois-Savon seuduilla, eniten Varkauden ja Sisä-Savon seuduilla (21 %). Matalin työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta on Sisä-Savon seudulla (7,6 %) ja vastaavasti korkein Koillis-Savossa (12,2 %).

Elokuussa uusia avoimia työpaikkoja oli 4 200.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ylitarkastaja Raili Nissinen, Pohjois-Savon ELY-keskus, p. 0295 026 541, raili.nissinen(at)ely-keskus.fi

Kuvat

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Pohjois-Savossa elokuussa 2021.
Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Pohjois-Savossa elokuussa 2021.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Savon ELY-keskus
Pohjois-Savon ELY-keskus
PL 2000, Kallanranta 11
70101 Kuopio

0295 026 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-savo

Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Savon ELY-keskus

Pohjois-Savon vesitilannekatsaus 30.9.202130.9.2021 11:14:50 EEST | Tiedote

Kevään tulvat ja kesän kuumuus ja kuivuus on tasaantunut yllättävän laajasti lähelle pitkänajan keskiarvoja. Kallaveden vedenpinta Itkonniemen asteikolla on N2000+ 81,92. Kallaveden pinta on uudelleen laskusuunnassa. Nyt taso on 1 cm yli ajankohdan pitkäaikaiskeskiarvon ja menossa alaspäin. Pitkäaikaiskeskiarvon trendi taas on kääntymässä ylöspäin, joten vähäisellä sade-ennusteella painutaan ajankohdan keskimääräisen alapuolelle. Iisalmen reitillä vesistöjen pinnat ovat pysyneet säännöstelyn tavoitetasoilla, tosin Kiuruvedellä on elokuussa isosta juoksutuksesta huolimatta tulvinutkin. Nyt viimeisellä viikolla juoksutukset ovat olleet pieniä kauttaaltaan. Nilsiän reitillä on pinnat ovat ajankohtaan nähden keskimääräisellä tasolla. Juojärvellä vedenpinta on ajankohdan keskiarvoon nähden alempana kuin Nilsiän reitillä. Varkauden alapuolella Haukiveden pinta on 1 cm alle ajankohdan keskimääräisen tason, kun verrataan 30 viimeisen vuoden tilastoihin. Lukema on nyt N2000+ 76,14. Säännöstelem

Mukana yhteisellä polulla -tunnustus ilmastovastuullisille organisaatioille29.9.2021 14:03:11 EEST | Tiedote

ELY-keskuksilla on merkittävä rooli ilmastotavoitteiden edistäjänä. ELY-keskusten ilmastotiekarttatyössä on arvioitu, että ELY-keskusten tehtäviin liittyy jollain tapaa jopa 80 % alueiden ilmastopäästöistä. Pohjois-Savon ELY-keskuksessa on vahva halu vahvistaa alueellista ilmastoyhteistyötä. Pohjoissavolaiset organisaatiot voivat hakea Mukana yhteisellä polulla -tunnusta ja osoittaa näin tukensa yhteisten ilmastotavoitteiden saavuttamiselle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme