Pohjois-Savon ELY-keskus

Pohjois-Savossa oli helmikuussa 11 769 työtöntä työnhakijaa

Jaa
Työttömiä oli 228 työtöntä enemmän kuin vuosi sitten.
Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Pohjois-Savossa.
Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Pohjois-Savossa.

Henkilökohtaisesti ilmoittautuneita lomautettuja oli 1 550, mikä on 28,4 % enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.
Työttömien määrä ilman lomautettuja oli helmikuun lopussa 10 219, eli 115 työtöntä vähemmän kuin vuosi sitten.
Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta Pohjois-Savossa oli helmikuussa 10,5 %, mikä on 0,2 prosenttiyksikköä viime vuotta korkeampi. Koko maan työttömien osuus työvoimasta oli helmikuussa 9,7 %.
Nuoria, alle 25-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli helmikuun lopussa 1 372. Määrä on lähes sama kuin vuosi sitten (1 383).
Pitkäaikaistyöttömiä oli Pohjois-Savossa helmikuun lopussa 3 909 henkilöä, mikä on 17,1 % vuoden takaista vähemmän.
Seutukunnittain tarkasteltuna työttömien määrät kasvoivat Varkautta (5 %) lukuun ottamatta kaikilla muilla Pohjois-Savon seuduilla. Eniten työttömien määrät kasvoivat Sisä-Savon (+24 %) ja Koillis-Savon (10 %) seuduilla edellisen vuoden vastaavaan aikaan verrattuna.
Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin Pohjois-Savon työ- ja elinkeinotoimistoon helmikuun aikana 4 357, mikä on lähes 1 300 vähemmän kuin vuosi sitten (22,9 %).

Helmikuun 2023 työllisyyskatsaus (temtyollisyyskatsaus.fi)

Katsoaksesi videon lähteestä www.youtube.com, anna hyväksyntä sivun yläosasta.Pohjois-Savon työllisyyskatsaus helmikuu 2023

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pohjois-Savon elinkeino-­, liikenne­- ja ympäristökeskus:
tutkija Anu Antikainen, p. 0295 043 656, anu.antikainen@ely-keskus.fi

Kuvat

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Pohjois-Savossa.
Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Pohjois-Savossa.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Savon ELY-keskus
Pohjois-Savon ELY-keskus
PL 2000, Kallanranta 11
70101 Kuopio

0295 026 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-savo

Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Savon ELY-keskus

Pohjois-Savon vesitilannekatsaus 25.5.202325.5.2023 13:15:34 EEST | Tiedote

Kallaveden vedenpinta Itkonniemen asteikolla on N2000+ 82,73. Nyt taso on 26 cm yli ajankohdan pitkäaikaiskeskiarvon. Vedenpinnan nousu on pysähtynyt. Nyt on jo 7. vuorokausi samalla korkeudella. Lisäjuoksutus Naapuskosken säännöstelypadosta ja Konnuksen tulvakanavasta on käynnissä. Juoksutukset jatkuvat ainakin pari viikkoa. Yläpuolisten vesien tulvajuoksutus Kallaveteen on pienemässä sekä Iisalmen että Nilsiän reiteiltä, mikä osaltaan nopeuttaa Kalaveden pinnan laskua normaalitasolle. Latvavesillä havaitun perusteella tulvahuippu oli ärhäkästi nouseva, mutta verrattain lyhytaikainen. Kallavedessä tulvahuipun kesto on vielä näkemättä. Iisalmen reitillä Kiuruvesi ja Porovesi ovat jo kesäkauden luparajoissa. Onkiveden pinnat ovat vielä kesäkorkeuksien yläpuolella, mutta juoksutusta aletaan jo pienentää. Kesäkauden luparajaan päästään helposti ennen määräpäivää 5.6. Nilsiän reitin alaosassa Syvärin ja Vuotjärven tulvahuiput olivat viime keväistä korkeammat. Molemmat ovat jo kääntyneet la

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme