Pohjois-Savon ELY-keskus

Pohjois-Savossa toukokuussa vajaa 12 000 työtöntä työnhakijaa

Jaa

Työttömien osuus työvoimasta Pohjois-Savossa oli toukokuussa 10,6 %. Lomautettuna oli toukokuun lopussa 1 300, mikä on 5 000 vähemmän kuin vuosi sitten vastaavana aikana. Nuoria, alle 25-vuotiaita työttömiä oli toukokuussa 37 % vähemmän kuin vuosi sitten, mutta pitkäaikaistyöttömiä oli 28 % viime vuotta enemmän. Uusia avoimia työpaikkoja oli toukokuussa 4 400.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Pohjois-Savossa
Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Pohjois-Savossa

Pohjois-Savossa oli toukokuun lopussa 11 931 työtöntä työnhakijaa, mikä on yli 5 300 työtöntä vähemmän kuin koronapandemian alettua vuosi sitten. Henkilökohtaisesti ilmoittautuneita lomautettuja oli toukokuun lopussa 1 300, mikä on 5 000 lomautettua vähemmän kuin vuosi sitten vastaavana aikana. Lomautettujen määrä on laskenut koko alkuvuoden ajan.

Ilman lomautettuja työttömien määrä (10 600) on 1 300 työtöntä vähemmän kuin vuosi sitten.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta Pohjois-Savossa on 10,6 %, mikä on 5,6 prosenttiyksikköä viime vuotta alhaisempi. Koko maan työttömien osuus työvoimasta on 11,4 %.

Nuoria, alle 25-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli toukokuun lopussa vajaa 1 600, mikä on 37 % vähemmän kuin vuosi sitten.

Pitkäaikaistyöttömiä on lähes 4 900, mikä on 28 % vuoden takaista enemmän.

Seutukunnittain tarkasteltuna työttömyys aleni kaikilla Pohjois-Savon seuduilla, eniten Ylä-Savon seudulla (-40 %) Matalin työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta on Sisä-Savon seudulla (8,2 %) ja vastaavasti korkein Koillis-Savossa (11,8 %).

Toukokuussa uusia avoimia työpaikkoja oli 4 400.

 

Toukokuun työllisyyskatsaus (tem.fi)

Yhteyshenkilöt

Ylitarkastaja Raili Nissinen, Pohjois-Savon ELY-keskus, p. 0295 026 541, raili.nissinen(at)ely-keskus.fi

Kuvat

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Pohjois-Savossa
Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Pohjois-Savossa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Savon ELY-keskus
Pohjois-Savon ELY-keskus
PL 2000, Kallanranta 11
70101 Kuopio

0295 026 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-savo

Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Savon ELY-keskus

Valtatien 5 Siilinjärvi – Pöljä yleissuunnittelua jatketaan Alapitkän taajamaan saakka – Vaihtoehtona tutkitaan nyt asutuksen ja pohjavesialueet kauempaa kiertävää linjausta16.7.2021 08:54:45 EEST | Tiedote

Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus suunnittelee valtatien 5 parantamista välillä Siilinjärvi – Pöljä – Alapitkä. Hankkeen vaihtoehtoja on tutkittu käynnissä olevassa yleissuunnitelman tarkistamisprosessissa. Suunnittelun lähtökohdaksi on valittu valtatien itäpuolelle uuteen maastokäytävään sijoittuva vaihtoehto ja aiemmin tutkitusta vaihtoehdosta on luovuttu.

Useita vesistökunnostushankkeita käyntiin Pohjois-Savossa15.7.2021 08:47:44 EEST | Tiedote

Valtion harkinnanvaraiset kunnostusavustukset vesistökunnostushankkeisiin olivat haettavissa vuoden 2020 loka-marraskuussa. Pohjois-Savon ELY-keskukselle tuli hakuaikana kaikkiaan 18 avustushakemusta ja näistä 16 hankkeelle myönnettiin avustusta. Avustuksia myönnettiin järvi- ja virtavesikunnostuskohteiden suunnitteluun sekä toteutukseen. Avustusta saaneissa hankkeissa toteutetaan aiempaa enemmän hoitokalastusta erikokoisilla kohteilla. Lisäksi käynnistyy virtavesi- ja järvikunnostuksia, joissa pyritään vesien tilan parantamiseen mm. valuma-alueella tehtävien toimien avulla. Vuosien 2020 ja 2021 avustusta saaneet kunnostuskohteet käyvät ilmi liitteenä olevasta kartasta sekä hankelistauksesta. Avustusta myönnettiin yhteensä n. 243 000 € sekä ympäristöministeriön että maa- ja metsätalousministeriön avustusmäärärahoista. Ympäristöministeriön Vesiensuojelun tehostamisohjelman tavoitteena on lisätä vesistökunnostushankkeita sekä tukea asiantuntijaverkostojen toimintaa ja näin saada aikaan v

Pohjois-Savon kunnissa palkkatukea hyödynnetään eri tavoin5.7.2021 10:40:41 EEST | Tiedote

Pohjois-Savossa aloitti viime vuonna palkkatukityössä hieman yli 1200 henkilöä. Palkkatuella työllistyneitä oli eniten Kuopiossa, Iisalmessa ja Varkaudessa. Palkkatukea voidaan hyödyntää eri työnantajasektoreilla, ja kunnissa onkin huomattavia eroja siinä, millä sektoreilla tukea on hyödynnetty. Vuonna 2020 palkkatukipäätöksiä tehtiin Pohjois-Savossa yhteensä noin 7,2 miljoonalla eurolla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme