Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)

Professori Lylesiltä arvokkaat vinkit hyvinvointialueelle siirtymiseen

Jaa

Arvostettu yliopiston professori Alan Lyles on parhaillaan Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän (Keusote) ja Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen vieraana arvioimassa ja kehittämässä Keusoten nykyistä toimintaa ja yhteistyömalleja sekä siirtymää hyvinvointialueelle. Lyles antoi Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen aluehallituksen seminaarissa arvokkaat vinkit muutoksen eteenpäin viemiseen.

Keski-Uudenmaan aluehallitus seminaarissaan. Kuva: Keusote
Keski-Uudenmaan aluehallitus seminaarissaan. Kuva: Keusote

Professori Lyles tarjosi aluehallituksen seminaarissa mielenkiintoisen katsauksen sosiaali- , terveys- ja pelastuspalvelujen kansainvälisiin trendeihin. Lyles nosti esiin muun muassa ikääntyvät väestöt, haasteet taloudellisten resurssien riittävyydessä, terveyteen vaikuttavat sosiaaliset tekijät, haasteet ihmisten motivoimisessa toimia ennaltaehkäisevästi terveytensä suhteen, ICT:n hyödyntämisen ja terveyslukutaidon vaihtelevat tasot. 

Lyles kiteytti inspiroivan puheenvuoronsa kolmeen ydinasiaan, jotka myös Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen valmistelussa ja siirtymässä on tärkeää huomioida: 

  1. Muutos on kuin maraton, joka vaatii sitoutumista johtajilta, sidosryhmiltä, henkilöstöltä sekä asiakkailta monta kertaa matkan aikana. 
  2. Kommunikoi, kommunikoi, kommunikoi: taloustilanne haastaa, mutta ratkaisujen löytäminen edellyttää yhteistä toimintakulttuuria ja hyvää vuorovaikutusta. 
  3. Yhteisön toimintaa haastaa muutostila, kun toimintaympäristö on jatkuvassa muutoksessa.  

Aluehallitus hyvinvointialueen strategian ja henkilöstöpolitiikan äärellä 

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen aluehallitus valmistelee kaksipäiväisessä seminaarissaan muun muassa hyvinvointialueen strategiaa ja henkilöstöpolitiikkaa, suunnittelee talouden suuntaviivoja ja pohtii hyvinvointialueen brändin merkitystä ja luomista.  

Aluehallituksen ensimmäisessä yhteisessä seminaarissa painottuivat tulevan hyvinvointialueen keskeiset teemat ja aloitettiin strategiatyö vision ja mission pohdinnan osalta. Talouden haasteet, tuottavuuden kehittämisen mallit ja henkilöstöpolitiikan tulevaisuuskuvat vaativat hallituksen yhteisen näkemyksen muodostamista ja sitoutumista tavoitteelliseen työskentelyyn päätöksenteossa. Tässä työssä pääsimme hyvään alkuun, summaa seminaarin työskentelyn antia hallituksen puheenjohtaja Helinä Perttu. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helinä Perttualuehallituksen puheenjohtajaKeski-Uudenmaan hyvinvointialue

Puh:040 315 2490

Kuvat

Keski-Uudenmaan aluehallitus seminaarissaan. Kuva: Keusote
Keski-Uudenmaan aluehallitus seminaarissaan. Kuva: Keusote
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)
Sandelininkatu 1
05800 Hyvinkää

http://www.keusote.fi

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä muuttuu hyvinvointialueeksi 1.1.2023. Keski-Uudenmaan hyvinvointialueeseen kuuluvat Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula. Aluevaltuusto käyttää hyvinvointialueen ylintä päätösvaltaa. Aluevaltuuston toimikausi on 1.3.2022–31.5.2025.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme