Kainuun ELY-keskus

Puolangan Hietavaaran tuulivoimapuiston osayleiskaava ja YVA uudelleen nähtäville

Jaa

Hietavaaran tuulivoimapuiston osayleiskaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelma ja ympäristövaikutusten arviointisuunnitelma tulee uudelleen nähtäville. Hankevastaava esitti uudelleen kuulemista riittävän osallistamisen varmistamiseksi.

Hietavaaran tuulivoimapuisto sijoittuisi Puolangan kaakkoiskulmaan. (karttapohja: Paikkatieto)
Hietavaaran tuulivoimapuisto sijoittuisi Puolangan kaakkoiskulmaan. (karttapohja: Paikkatieto)

Puolangan kunta asettaa Hietavaaran tuulivoimapuiston osayleiskaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelma ja ympäristövaikutusten arviointisuunnitelma uudelleen kuultavaksi (6.10.-6.11.2021). Uudelleen kuuleminen suoritetaan hankevastaavan toiveesta riittävän osallistamisen varmistamiseksi. YVA-lain 17 §:n mukaan kuulemisaikaa voidaan erityisestä syystä pidentää 60 päivän mittaiseksi.

Aiemman nähtävilläolon aikana 23.06.-23.07.2021 osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta ja ympäristövaikutusten arviointisuunnitelmasta toimitettuja lausuntoja tai mielipiteitä ei tarvitse toimittaa uudestaan vaan ne huomioidaan sellaisenaan. Myös myönnettynä lisäaikana toimitetut lausunnon ja mielipiteet otetaan huomioon, eikä niitä tarvitse toimittaa uudelleen. Nähtäville asetettava aineisto on täysin sama. Hietavaaran OAS ja YVA-arviointisuunnitelmasta on järjestetty yleisötilaisuus 29.6.2021.

Kainuun ELY-keskus toimii menettelyssä YVA-lain tarkoittamana yhteysviranomaisena, jolle Puolangan kunta toimittaa mielipiteet ja lausunnot. Yhteysviranomainen ottaa uudet mielipiteet ja lausunnot huomioon antaessaan yhteysviranomaisen lausunnon hankkeesta vastaavalle. Kainuun ELY-keskuksen lausunto ympäristövaikutusten arviointisuunnitelmasta tulee nähtäville viimeistään kuukauden kuluttua lausunnon antamiseen ja mielipiteiden esittämiseen varatun määräajan päättymisestä. Uusi lausunto tulee nähtäville verkkosivuille www.ymparisto.fi/hietavaaratuulivoimapuistoYVA.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Yhteysviranomainen
Kainuun ELY-keskus
Jenni Väisänen, ympäristöasiantuntija
jenni.vaisanen@ely-keskus.fi
029 502 3012

Kuvat

Hietavaaran tuulivoimapuisto sijoittuisi Puolangan kaakkoiskulmaan. (karttapohja: Paikkatieto)
Hietavaaran tuulivoimapuisto sijoittuisi Puolangan kaakkoiskulmaan. (karttapohja: Paikkatieto)
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kainuun ELY-keskus
Kainuun ELY-keskus
Kalliokatu 4
87100 Kajaani

029 502 3500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-kainuu

Kainuun elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Liikenteeseen ja infrastruktuuriin liittyvät palvelut Kainuun alueelle tarjoaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kainuun ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme