Espoon kaupunki - Esbo stad

Purouomat puhtaiksi roskista

Jaa

Espoo on käynnistänyt virtavesien kunnostushankkeen, jossa siivotaan kaupungin puroja niihin kertyneistä roskista ja virtaamaesteistä. Purouoman ja rumpujen ylläpidolla siistitään ympäristöä ja ennaltaehkäistään tulvariskejä ja -vahinkoja.

Purouomaan kertyneistä jätteistä saattaa myös vapautua veteen haitallisia aineita. Virtavesieliöstöt pääsevät liikkumaan vapaasti, kun tukottavia rumpuja tai isoja roskia ei ole estämässä kalojen kulkua.

Puhdistustöitä tehdään muun muassa Gräsanojassa, Lambrobäckenissä, Monikonpurossa sekä Finnobäckenissä. Puhdistustyöt ovat käynnistyneet ja maastoryhmä toimii syksyyn asti.

Vastaava työ toteutettiin Espoossa vuonna 2008, jolloin purouomista poistetiin valtava määrä roskaa ja romua.

Ilmoita omista roskahavainnoistasi

Kaupunki pyytää asukkaita ilmoittamaan havaitsemistaan roskista puroissa Trimble Feedback -mobiilisovelluksen avulla. Sovelluksen avulla roskista ilmoittaminen on kätevää, ja mukaan voi helposti liittää myös kuvan. Paikkatieto tallentuu ilmoitukseen automaattisesti. Trimble Feedback on ladattavissa ilmaiseksi sovelluskaupoista.

Yhteyshenkilöt

Vesa Raimesalo, puh. 046 877 3578, vesa.raimesalo@espoo.fi
Virpi Nikulainen, puh. 046 877 2511, virpi.nikulainen@espoo.fi
Eeva Nuotio, puh. 046 877 3846, eeva.k.nuotio@espoo.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Upeat valoteokset loistavat Espoossa lokakuun viimeisenä viikonloppuna17.10.2018 14:44Tiedote

Espoossa nautitaan jälleen upeasta valotaiteesta, kun Tapiolan keskuksen ympäristöön levittäytyy näyttäviä teoksia lokakuun viimeisenä viikonloppuna. Taiteilijoiden Alexander Reichsteinin, Timo A. Aallon, Lotta-Pia Kallion, Teemu Salosen ja Jarkko Lievosen teokset tuovat esiin valotaiteen monimuotoisuuden ja erilaiset esitystavat modernissa kaupunkiympäristössä. Mukana myös valokontti, jossa pääsee itse toteuttamaan oman valotaideteoksen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme