Raksystems Insinööritoimisto Oy

Raksystems investoi 35 M€ vuosina 2023-2026 taistellakseen ilmastonmuutosta vastaan

Jaa
Raksystems on sitoutunut vastuullisuustyössään kiinteistö- ja rakennusalan päästöjen vähentämiseen. Työllä pyritään auttamaan kiinteistö- ja rakennusalaa, joka on yksi eniten päästöjä aiheuttavista toimialoista. Raksystems panostaa 35 M€ vuosina 2023-2026 Geolo-kokonaisratkaisun jatkokehittämiseen. Hyvin suunniteltu ja toteutettu tuotanto-olosuhteiden optimointi sekä uusiutuvan hiilineutraalin maalämpöenergian hyödyntäminen tehokkaasti jo rakennusaikana tarjoavat yhdessä ison muutosmahdollisuuden koko alalle.
Geolo-asema matkalla työmaalle
Geolo-asema matkalla työmaalle

Uusia kotimaisia ja ulkomaisia työpaikkoja

Vuosi sitten Suomessa ja Ruotsissa lanseerattu Geolo hyödyntää maalämpöä uuden patentoidun ja palkitun teknologian avulla vähentäen radikaalisti rakennusaikaisia hiilidioksidipäästöjä, energiankulutusta ja kustannuksia. Innovaation avulla voidaan luoda tasaiset työmaan tuotanto-olosuhteet koko rakennusajalle ympäri vuoden. Tämä parantaa merkittävästi rakentamisen tuottavuutta sekä rakenteellista laatua. Geolo soveltuu erinomaisesti kerrostaloyhtiöiden ja toimitilojen rakennushankkeisiin, ylärajaa soveltuvan kohteen koolle ei ole.

Geolo on ollut käytössä useilla työmailla Suomessa ja Ruotsissa jo jonkin aikaa ja saavutetut tulokset ovat olleet merkittävästi odotettua parempia.

"Investoimme Geolo-kokonaisratkaisuun laajentaaksemme toimintaa muihin potentiaalisiin maihin ja kehittääksemme innovaatiota eteenpäin. Group on myös varautunut panostamaan tätäkin enemmän Geolon kasvattamiseen, mikäli kiinnostus markkinoilla kasvaa jatkossakin nykyisellä tahdilla", Raksystems Groupin toimitusjohtaja Marko Malmivaara kertoo.

Geolo-palvelukokonaisuus tulee luomaan jopa sata uutta työpaikkaa lähivuosina ja lähestulkoon saman verran uusia työpaikkoja tuotanto- ja toimitusketjuun. Geolon tuotantoon ja tuotantotiloihin on jo tehty merkittäviä investointeja tuotantokapasiteetin kasvattamiseksi vastataksemme nopeasti kasvavaan kysyntään.

Vuoden 2023 aikana Norjan markkinoille

Hiilineutraalia maalämpöä voidaan hyödyntää Suomen lisäksi myös monissa muissa maissa, jonka vuoksi Geololla on erittäin vahva vientipotentiaali. Potentiaalisia uusia alueita Geololle ovat esimerkiksi Pohjois-Amerikka, Kanada, Saksa ja Puola.

"Neuvottelut toiminnan aloittamiseksi uusien Geolo-maiden kanssa etenevät hyvällä vauhdilla, mutta ensimmäiseksi laajentumisemme suuntautuu Norjaan. Olemme Raksystems Groupissa ylpeitä viedessämme suomalaista osaamistamme maailmalle. Samalla voimme aidosti vähentää hiilidioksidipäästöjä sekä hillitä näin ilmastonmuutosta ja luontokatoa”, Malmivaara iloitsee.

Geolon merkittävimmät hyödyt:

  • Geolo on CO2-päästötön vaihtoehto.
  • Kustannustehokas muihin energiamuotoihin verrattuna.
  • Vähentää energiankulutusta jopa yli 70 %.
  • Parempaa laatua ja tuotantotehokkuutta rakennusprosessin aikana.

”Voimme saavuttaa halutessamme loistavia tuloksia rakennusteollisuuden CO2-päästösäästöissä ja energiatehokkuudessa nopeastikin. Kuinka nopeasti sen teemme, on loppujen lopuksi täysin rakennusliikkeiden ja kiinteistösijoittajien päätettävissä. Raksystems ja Geolo - me olemme valmiita tekemään maailmasta paremman paikan nyt ja tulevaisuudessa, työmaa kerrallaan”, vahvistaa Janne Vanhanen, Raksystems Climate Solutions Oy:n toimitusjohtaja.

Geolon maalämpöä hyödyntävä teknologia on kehitetty yhdessä Rototecin ja Enersysin kanssa. Osoituksena teknologian innovatiivisuudesta Geolo voitti EHPA:n innovaatiokategorian palkinnon syksyllä 2022. Geolon käyttämää työmaajärjestelmää on edelleen kehitetty Geoloa varten yhteistyössä El-Björnin kanssa.

Katsoaksesi videon lähteestä youtu.be, anna hyväksyntä sivun yläosasta.Geolo - Rakennuksen pitkä elinkaari alkaa maan alta

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Geolo-asema matkalla työmaalle
Geolo-asema matkalla työmaalle
Lataa
Geolo-asema työmaalla
Geolo-asema työmaalla
Lataa
Geolo-asema Espoossa sijaitsevalla työmaalla
Geolo-asema Espoossa sijaitsevalla työmaalla
Lataa
Geolo-aseman avulla hiilineutraalia energiantuotantoa
Geolo-aseman avulla hiilineutraalia energiantuotantoa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Raksystems Insinööritoimisto Oy
Raksystems Insinööritoimisto Oy
Vetotie 3A
01610 Vantaa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Raksystems Insinööritoimisto Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme