Varsinais-Suomen ELY-keskus

Rauman kaupunki palkittiin erinomaisesta liikenneturvallisuustyöstä

Jaa

Rauman kaupunki palkittiin 15.11.2021 Viiden tähden liikenneturvallinen kunta -kiertopalkinnolla pitkäjänteisestä ja tuloksekkaasta liikenneturvallisuustyöstä. Varsinais-Suomen ja Satakunnan liikenneturvallisuustyön ohjausryhmä jakoi palkinnon nyt kolmatta kertaa.

Varsinais-Suomen ja Satakunnan liikenneturvallisuustyön ohjausryhmä on valinnut Viiden tähden liikenneturvallinen kunta -kiertopalkinnon saajaksi Rauman kaupungin. Perusteluina palkinnon myöntämiselle on muun muassa kunnan pitkäjänteinen, tuloksekas ja laaja-alainen liikenneturvallisuustyö, johon osallistuu poikkeuksellisen laajasti kunnan eri toimijoita. Lisäksi kaupungin liikenneturvallisuustyön taso on lyhyessä ajassa saatu nostettua yhdestä tähdestä kolmeen tähteen aktiivisella ja laaja-alaisella liikenneturvallisuustyöllä.

”Raumalla näkyy hyvin järjestelmällisen liikenneturvallisuustyön vaikutus. Panostus liikenneturvallisuuteen on kannattanut ja kannattaa edelleen. Taajamissa tapahtuvien onnettomuuksien vähentäminen ei tapahdu yhdessä yössä, vaan vaatii pitkäjänteistä työtä. Liikenneturvallisuustyön onnistuminen edellyttää kunnan johdon sitoutumista. Liikenneturvallisuuden parantamisella vähennetään onnettomuuksien määrää ja samalla myös kaupunkiympäristön turvallisuus, viihtyisyys ja käytettävyys paranevat”, kiittelee ohjausryhmän puheenjohtaja liikenneturvallisuusinsinööri Jaakko Klang Varsinais-Suomen ELY-keskuksesta.

”Infrastruktuurin kehittämisellä voidaan merkittävästi edesauttaa turvallista liikkumista, mutta pelkästään sillä ei vielä päästä viiden tähden tulokseen. Liikkujien valinnat ja asenteet ovat aina avainasemassa. Rauma on ollut poikkeuksellisen oma-aloitteinen ja määrätietoinen turvallisen liikennekäyttäytymisen edistämisessä. Parantamisen varaa on kuitenkin edelleen kaikilla”, muistuttaa ohjausryhmän jäsen yhteyspäällikkö Elias Ruutti Liikenneturvan Turun aluetoimipisteestä.

Palkinnon luovutti Varsinais-Suomen ja Satakunnan liikenneturvallisuustyön ohjausryhmän puheenjohtaja Jaakko Klang ja jäsen Elias Ruutti ja palkinnon vastaanotti Rauman kaupungin liikenneturvallisuusryhmän puolesta suunnittelupäällikkö Riikka Pajuoja. Viiden tähden liikenneturvallinen kunta -kiertopalkinto saapui Raumalle Liedon kunnasta, joka oli sen toinen haltija vuonna 2019. Vuonna 2018 Naantalin kaupunki sai kyseisen palkinnon.

Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakuntien liikenneturvallisuustyön ohjausryhmä on liikenneturvallisuustyön viranomaisorganisaatioiden yhteistyö- ja tilannekuvaryhmä, jonka tavoitteena on liikenneturvallisuuden nollavision edistäminen alueellisella yhteistyöllä, kehittämällä omaa toimintaansa ja välittämällä tietoa yhteistyötahoille ja kuntien liikenneturvallisuusryhmille. Ohjausryhmän muodostavat seuraavien organisaatioiden edustajat: Varsinais-Suomen ELY-keskus, Liikenneturva, Lounais-Suomen Poliisilaitos, Varsinais-Suomen ja Satakunnan Maakuntaliitot, Varsinais-Suomen ja Satakunnan pelastuslaitokset, Turun Tieliikennekeskus ja asiantuntijoita.

Lisätietoja:

- Varsinais-Suomen ELY-keskus, liikenneturvallisuusinsinööri Jaakko Klang, p. 0400 824 207, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

- Liikenneturva, yhteyspäällikkö Elias Ruutti, p. 050 472 4004, etunimi.sukunimi@liikenneturva.fi

- Rauman kaupunki, suunnittelupäällikkö Riikka Pajuoja, p. 044 567 9243, etunimi.sukunimi@rauma.fi

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen ELY-keskus
Varsinais-Suomen ELY-keskus
Itsenäisyydenaukio 2
20800 Turku

0295 022 500 (vaihde)http://www.ely-keskus.fi/varsinais-suomi

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Liikenteenharjoittaja vaihtuu bussilinjalla Huittinen-Sastamala-Nokia-Tampere, lisää tarjontaa Huittinen-Eura-Rauma-välille29.11.2021 12:10:10 EET | Tiedote

Bussilinjan Huittinen-Sastamala-Nokia-Tampere liikenteenharjoittaja vaihtuu vuoden 2022 alussa. Satakunnan Liikenne Oy voitti liikennettä koskevan ELY-keskusten kilpailutuksen ja aloittaa liikennöinnin 1.1.2022. Samassa kilpailutuksessa hankittiin vuoroja välille Huittinen-Eura-Rauma. Liikennettä ajetaan jatkossa Onnibus Flex -ilmeen autoilla ja tunnuksella F22. Molempien yhteysvälien lipputuotteisiin tulee myös muutoksia. Molempien yhteysvälin yhtäaikaisella hankkimisella taataan matkustajille koronatilanteesta riippumaton ja vakaa joukkoliikennetarjonta sekä sujuvat matkaketjut.

Vt 2 parantamisen tiesuunnitelmaluonnosta esitellään yleisötilaisuudessa Porissa 1.12.202123.11.2021 12:11:04 EET | Tiedote

Varsinais-Suomen ELY-keskus laatii tiesuunnitelmaa valtatien 2 parantamiseksi Porin keskustan kohdalla Friitalan eritasoliittymän ja Korven eritasoliittymän välillä. Tiesuunnitelmassa esitettävät rakennustoimenpiteet sijoittuva Porin kaupungin alueelle. Tarkentuneita tiesuunnitelmaluonnoksia esitellään yleisötilaisuudessa Porissa 1.12.2021. Osallistujat voivat esittää tilaisuudessa kysymyksiä ja kommentteja. Suunnitelmaluonnoksen aineistoihin voi tutustua hankkeen verkkosivuilla 1.12.2021 lähtien ja kommentointia varten ja kommentointia varten verkkosivuille tulee karttapalautekysely. Tilaisuuteen osallistuminen edellyttää voimassa olevaa koronapassia. Tilaisuudesta tehdään myös videotallenne, joka on katsottavissa kahden viikon ajan hankesivuilla. Tiesuunnitelma valmistuu keväällä 2022.

Puuston raivauksesta hirvi- ja kaurisvaara-alueilla positiivista palautetta tienkäyttäjiltä23.11.2021 08:25:34 EET | Tiedote

ELY-keskus on saanut positiivista palautetta tienkäyttäjiltä puuston raivauksesta ja näkyvyyden parantamisesta hirvi- ja kaurisalueilla. Tienkäyttäjien toiveena on, että ELY-keskus jatkaa raivaustoimia myös muilla teillä. Tänä vuonna on raivattu valtatien 1 riista-aidattomat osuudet, valtatien 10 riistavaara-alueet ja aloitettu valtatien 9 vastaavia raivauksia. Lisäksi keväällä raivattiin valtatiellä 23 riistavaara-aluetta yhteensä 8,5 km. Ensi vuonna puuston raivaamista jatketaan valtatien 9 riistavaara-alueilla.

Fortsättningsvis hög efterfrågan på arbetskraft i Egentliga Finland23.11.2021 08:00:00 EET | Tiedote

Vid Egentliga Finlands arbets- och näringsbyrå fanns i slutet av oktober 20 700 arbetslösa arbetssökande. I oktober brukar antalet arbetslösa vanligen vara ungefär på samma nivå som i september, men denna gång minskade det med 700 personer. Jämfört med året innan har antalet arbetslösa minskat med 4600 personer (18 %). dvs. snabbare än i hela landet generellt (17 %). I Egentliga Finland minskade antalet permitterade med 3 600 personer jämfört med året innan. I slutet av oktober var andelen arbetslösa arbetssökande av arbetskraften i Egentliga Finland 9,0 %, vilket är 2,0 procentenheter mindre än året innan. Därmed var andelen arbetslösa av arbetskraften mindre än i hela landet (9,8 %). I oktober var antalet arbetslösa betydligt mindre än året innan i alla ekonomiska regioner i Egentliga Finland. Jämfört med året innan fanns den största skillnaden i Loimaaergionen (24 %) och den minsta skillnaden i Åbo ekonomiska region (17 %). Den högsta arbetslöshetsgraden fanns i Åbo ekonomiska regio

Työvoiman kysyntä jatkuu korkealla tasolla Varsinais-Suomessa23.11.2021 08:00:00 EET | Tiedote

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli lokakuun lopussa 20 700 työtöntä työnhakijaa. Lokakuun aikana työttömien määrä pysyy yleensä suhteellisen samana syyskuuhun verrattuna mutta nyt se supistui 700 hengellä. Vuotta aiemmasta työttömien määrä on vähentynyt 4 600 henkilöllä (18 %) eli ripeämmin kuin koko maassa yleisesti (17%). Varsinais-Suomessa lomautettujen määrä aleni 3 600 henkilöllä verrattuna vuodentakaiseen. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli lokakuun lopussa Varsinais-Suomessa 9,0 % eli 2,0 prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuotta aiemmin. Näin työttömien osuus työvoimasta oli pienempi kuin koko maassa (9,8 %). Lokakuussa työttömiä oli rajusti vähemmän kuin vuotta aiemmin kaikissa Varsinais-Suomen seutukunnissa. Suurin ero vuotta aiempaan oli Loimaan seutukunnassa (24%) ja pienin ero oli Turun seutukunnassa (17%). Työttömyysaste oli korkein Turun seudulla (9,6 %) sekä Turun kaupungissa (12,4 %). Pienin työttömyysaste oli Turunmaan saaristossa (6,4 %) sekä

E18 Nesteentien, Raisionkaaren ja Konsantien liikennevalojen toimintaan muutos Raisiossa16.11.2021 11:47:00 EET | Tiedote

E18 (kt 40) Nesteentien, Raisionkaaren ja Konsantien liittymän liikennevalojen toimintaan tehdään tarpeellinen ohjelmointimuutos, jolla parannetaan liikenneturvallisuutta. Ohjelmointimuutoksen seurauksena liittymän välityskyky ja liikenteen sujuvuus kuitenkin todennäköisesti heikkenevät nykyisestä. Liikennevalojen kunnossapidosta vastaava Fintraffic Oy ja Varsinais-Suomen ELY-keskus seuraavat risteyksen toimivuutta muutoksen jälkeen. Liikennevalojen ohjelmointimuutos toteutetaan 25.11.2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme