Ravintola C palautti Rôtisseurs-kilven ja on auki vielä toistaiseksi
Ilkka Isotalo ja Christina Suominen ei ole vielä kertonut viimeistä aukiolopäiväänsä, mutta Chaine des Rôtisseurs-kilpi palautettiin Chaine des Rôtisseurs-järjestölle syksyllä yhtä juhlavin menoin, kuin se aikoinaan ravintolalle luovutettiin.
Rôtisseurs-kilvet ovat järjestön omaisuutta ja sääntöihin kuuluu, että ravintolatoiminnan päättyessä kilpi palautetaan tai jos omistaja tai konsepti vaihtuu, tällöin kilven säilyminen arvioidaan uudelleen. Kilpikrieereihin kuuluu myös vuosittainen ravintolan laadun tarkastus paikallisen voutineuvoston toimesta.
Ravintola C on ollut Chaîne des Rôtisseurs-kilpiravintoloiden yksi korkeatasoisempia ravintoloita alusta asti. Keittiömestari Ilkka Isotalon toteuttama yllätysmenu Rôtissööriystäville kilven luovutustilaisuudessa oli huikea taidonnäyte ja Christinan suunnittelemat viinit annoksiin tekivät menusta täydellisen elämyksen. Annokset olivat gastronomista ilotulitusta.
Keittiömestari Ilkka Isotalo on ravintolan sielu, huippuosaaja, jonka luovuus on omaa luokkaansa. Hänellä on uskomaton taito hyödyntää paikallista agrikulttuuria ja paikallistuottajien satoa. Ravintolan viinimaailman täydellisestä istuvuudesta ruokaan on huolehtinut Christina Suominen. Christinan erityisosaamisen on viinit. Hän yksi Suomen parhaimmista sommeliereista, joka on tuomaroinut jo vuosia myös nuorten sommelierin kilpailuja.Toivottavasti nämä kaksi huippuammattilaista keksivät vielä paljon uusia toteutuksia, niin taitavia he ovat.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Johanna HornborgBailli Délégué Finlande, Suomen valtavouti
Chaîne des Rôtisseurs Finlanden puheenjohtaja
Niki MalmrosChargee de Presse, viestintä
Chaîne des Rôtisseurs Finlanden viestintävastaava
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
La Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs Finlande on Suomen merkittävin kansainvälinen gastronominen järjestö. Järjestön tavoitteena on kehittää Suomen ruoka-, juoma- ja ravintolakulttuuria yhteistyössä ammattilaisten ja harrastajien kanssa sekä kannustaa nuorten ammattilaiskokkien ja viiniammattilaisten kehittymistä. Kansainväliseen järjestöön kuuluu yli 25 000 jäsentä yli 80 maassa. Suomessa jäseniä on yli 2 000, joista 60 % on harrastajia ja 40 % ammattilaisia. www.rotisseurs.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Chaîne des Rôtisseurs Finlande
Kaksi uutta ravintolaa sai lokakuussa Chaîne des Rôtisseurs -ravintolakilven / Kuokkalan Kartano ja Ravintola OR18.10.2023 15:39:54 EEST | Tiedote
Jyväskylässä sijaitseva Kuokkalan Kartano ja Helsinkiläinen Hotelli Tornissa sijaitseva Ravintola OR ovat saaneet laadukkaasta gastronomiasta, hyvästä palvelusta ja kulinaaristen perinteiden erinomaisesta vaalimisesta kansainvälisen ruokajärjestön Chaîne des Rôtisseurs -kilven. Kilpi on osoitus aidosta intohimosta ruokaan, viineihin ja loistavaan asiakaspalveluun.
Poriin toinen Chaîne des Rôtisseurs -ravintolakilpi11.9.2023 15:14:02 EEST | Tiedote
Porin keskustassa, Eetu Salinin aukiolla sijaitsevalle Borg Kitchen & Barille myönnettiin lauantaina 9.9. kansainvälisen ruokajärjestön Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on osoitus ravintolan gastronomian korkeasta tasosta, erinomaisesta palvelusta sekä alueellisten ja kulinaaristen perinteiden kehittämisestä.
Chaîne des Rôtisseurs Finlande 60vuotta23.8.2023 12:51:26 EEST | Tiedote
Chaîne des Rôtisseurs Finlande perustettiin 60 vuotta sitten, juhlakapituli järjestetään Tampereella 25–27.8. Kansainvälisesti suurin ja vanhin gastronominen järjestö Chaîne des Rôtisseurs perustettiin jo vuonna 1248, jolloin Ranskan kuningas Ludvig IX Pyhä antoi nuorten keittiö ammattilaisten tietojen ja taitojen kehittämiseksi julistuksen eri mestarikiltojen järjestämiseksi. Järjestön ensimmäinen suomalainen jäsen oli tamperelainen Jorma Soiro vuonna 1963. Järjestön perustamiseen Suomessa vaikutti erityisesti kolme henkilöä Jorma Soiro, Onni Salo sekä Armas J.Pulla.
Lappiin toinen Chaîne des Rôtisseurs myymäläkilpi21.8.2023 15:48:26 EEST | Tiedote
Sodankylän Sattasessa sijaitsevalle Lapin Gourmetkokkien herkkupuodille myönnettiin lauantaina kansainvälisen ruokajärjestön Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on osoitus korkeasta tasosta ja osaamisesta.
Sahanlahti Resortin Ravintola Koskivahdille ravintola-alan Chaîne des Rôtisseurs -kilpi25.5.2023 11:47:30 EEST | Tiedote
Puumalassa, välkehtivän sinisen Saimaan rannalla sijaitsevan Sahanlahti Resortin Ravintola Koskivahdille myönnettiin viime viikonloppuna Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on osoitus ravintolan korkeasta tasosta, pitkäjänteisestä ammattitaidon jatkuvasta kehittämisestä sekä ammattitaitoisesta salihenkilökunnasta.