Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto

Saamelaisveri voitti vuoden 2017 LUX-elokuvapalkinnon

Jaa

Elokuva Saamelaisveri (Ruotsi/Norja/Tanska) on voittanut 11. kertaa jaettavan LUX-elokuvapalkinnon. Palkinnon voittajan julkisti Euroopan parlamentin puhemies Antonio Tajani parlamentin täysistunnossa tiistaina.

Parlamentin puhemies Antonio Tajani onnitteli kaikkien kolmen finalistielokuvan tekijöitä ja sanoi: "LUX-elokuvapalkinto on Euroopassa tehtyjen elokuvien edistämisen, eurooppalaisen luovan teollisuuden, ja kulttuurillisen ja kielellisen moninaisuuden suunnannäyttäjä.”

”Elokuvakulttuuri, jota myös kutsutaan seitsemänneksi taiteeksi, syntyi Euroopassa. Elokuvilla edistetään kulttuuria, arvoja ja vuoropuhelua. Tämän vuoden palkinto pohjustaa menestyksekästä elokuvavuotta 2018, joka on myös Euroopan kulttuuriperinnön teemavuosi. Kulttuuriperintö ei koostu ainoastaan kirjallisuudesta ja taiteesta. Siihen kuuluvat myös tarinat, joita kerromme, ja elokuvat, joita katsomme”, Tajani jatkoi.

Amanda Kernellin ohjaama elokuva Saamelaisveri kertoo nuoresta saamelaistytöstä, joka jättää yhteisönsä haaveillessaan erilaisesta elämästä. Matkallaan hän joutuu kohtaamaan syrjintää.

Tänä vuonna LUX-elokuvapalkinnon kärkikolmikkoon ylsivät Amanda Kernellin Saamelaisveri-elokuvan lisäksi Robin Campillon BPM (Beats per minute)  ja Valeska Grisebachin Western.

LUX-palkinnon finalistielokuvien ilmaisnäytöksiä järjestetään Helsingissä 18.-19.11., Turussa 14.-28.11. ja Oulussa 4.-7.12.

Lisätietoa finalistielokuvien ilmaisnäytöksistä täällä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto
Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto
Malminkatu 16
00100 Helsinki

+358 9 622 0450http://www.europarl.fi

Euroopan parlamentin Suomen-toimisto jakaa tietoa parlamentin toiminnasta, jäsenistä ja päätöksistä niin tiedotusvälineille kuin kouluille, viranomaisille, tutkijoille ja järjestöille. Toimisto palvelee myös yksittäisiä kansalaisia. Euroopan parlamentin toimisto järjestää seminaareja ja muita tilaisuuksia sekä pitää luentoja parlamentin toiminnasta tai ajankohtaisista EU-aiheista. Lisäksi toimisto ottaa vastaan vierailijaryhmiä ja järjestää toimittajatilaisuuksia. Parlamentin Suomen-toimisto sijaitsee Helsingin Kampissa, Malminkatu 16:ssa, jossa sijaitsee myös parlamentin ja Euroopan komission Suomen-edustuston yhteinen kansalaisten tietopiste.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme