Euroopan parlamentti - Suomen-tiedotustoimisto

Saamelaisveri voitti vuoden 2017 LUX-elokuvapalkinnon

Jaa

Elokuva Saamelaisveri (Ruotsi/Norja/Tanska) on voittanut 11. kertaa jaettavan LUX-elokuvapalkinnon. Palkinnon voittajan julkisti Euroopan parlamentin puhemies Antonio Tajani parlamentin täysistunnossa tiistaina.

Parlamentin puhemies Antonio Tajani onnitteli kaikkien kolmen finalistielokuvan tekijöitä ja sanoi: "LUX-elokuvapalkinto on Euroopassa tehtyjen elokuvien edistämisen, eurooppalaisen luovan teollisuuden, ja kulttuurillisen ja kielellisen moninaisuuden suunnannäyttäjä.”

”Elokuvakulttuuri, jota myös kutsutaan seitsemänneksi taiteeksi, syntyi Euroopassa. Elokuvilla edistetään kulttuuria, arvoja ja vuoropuhelua. Tämän vuoden palkinto pohjustaa menestyksekästä elokuvavuotta 2018, joka on myös Euroopan kulttuuriperinnön teemavuosi. Kulttuuriperintö ei koostu ainoastaan kirjallisuudesta ja taiteesta. Siihen kuuluvat myös tarinat, joita kerromme, ja elokuvat, joita katsomme”, Tajani jatkoi.

Amanda Kernellin ohjaama elokuva Saamelaisveri kertoo nuoresta saamelaistytöstä, joka jättää yhteisönsä haaveillessaan erilaisesta elämästä. Matkallaan hän joutuu kohtaamaan syrjintää.

Tänä vuonna LUX-elokuvapalkinnon kärkikolmikkoon ylsivät Amanda Kernellin Saamelaisveri-elokuvan lisäksi Robin Campillon BPM (Beats per minute)  ja Valeska Grisebachin Western.

LUX-palkinnon finalistielokuvien ilmaisnäytöksiä järjestetään Helsingissä 18.-19.11., Turussa 14.-28.11. ja Oulussa 4.-7.12.

Lisätietoa finalistielokuvien ilmaisnäytöksistä täällä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Euroopan parlamentti - Suomen-tiedotustoimisto
Euroopan parlamentti - Suomen-tiedotustoimisto
Malminkatu 16
00100 Helsinki

+358 9 622 0450http://www.europarl.fi

Euroopan parlamentin Suomen-tiedotustoimisto jakaa tietoa parlamentin toiminnasta, jäsenistä ja päätöksistä niin tiedotusvälineille kuin kouluille, viranomaisille, tutkijoille ja järjestöille. Toimisto palvelee myös yksittäisiä kansalaisia. Euroopan parlamentin tiedotustoimisto järjestää seminaareja ja muita tilaisuuksia sekä pitää luentoja parlamentin toiminnasta tai ajankohtaisista EU-aiheista. Lisäksi toimisto ottaa vastaan vierailijaryhmiä ja järjestää toimittajatilaisuuksia. Parlamentin Suomen-tiedotustoimisto sijaitsee Helsingin Kampissa, Malminkatu 16:ssa, jossa sijaitsee myös parlamentin ja Euroopan komission Suomen-edustuston yhteinen kansalaisten tietopiste.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Euroopan parlamentti - Suomen-tiedotustoimisto

KUTSU toimittajille taustatilaisuuteen Turussa 22.5.: Ajankohtaiset EU-aiheet, perustietoa EU:sta ja EU-tiedonhaku15.5.2018 14:33Kutsu

Tervetuloa tiistaina 22.5. klo 16.30-18 Turussa Hotelli Scandic Plazassa (Yliopistonkatu 29, Turku) järjestettävään taustatietotilaisuuteen vuosi ennen toukokuussa 2019 pidettäviä EU-vaaleja. Toimittajille suunnatussa tilaisuudessa tehdään katsaus Euroopan komission ja Euroopan parlamentin agendoilla tulevina kuukausina oleviin aiheisiin ja esitellään keinoja seurata näitä aiheita. Samalla käydään läpi EU-päätöksentekoa eri EU:n toimielimissä ja tutustutaan toimittajien käytössä oleviin EU-tiedon lähteisiin ja mediapalveluihin. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme