Insinööriliitto IL ry

Salo: Suomi menettää jatkuvasti kannattavaa liiketoimintaa

Jaa

Insinööriliiton puheenjohtaja Samu Salon mielestä on huolestuttavaa, että globaalien yritysten vähentäessä työntekijöitä valinta osuu lähes poikkeuksetta Suomen toimintoihin.

– Yksi selittävä tekijä on irtisanomisen helppous ja halpuus verrattuna moneen muuhun maahan. Todennäköisesti Suomi on tästä syystä menettänyt esimerkiksi Saksalle vuosien varrella tuhansia työpaikkoja, Salo sanoo.

Yhdysvaltalainen monialayhtiö General Electric ilmoitti torstaina karsivansa energialiiketoiminnastaan Suomessa 200 työpaikkaa. Työpaikkojen vähennykset osuvat pääosin Tampereelle, jossa yrityksellä on noin 60 vuotta toiminut kondensaattoritehdas.

Salon mukaan Tampereen tehdas on taloudellisesti kannattava yksikkö, joka joutuu ison amerikkalaisen yhtiön kulukuurin kohteeksi. GE aikoo vähentävänsä maailmanlaajuisesti 12 000 työpaikkaa, minkä avulla yhtiö tavoittelee ensi vuonna miljardin euron kustannusten karsimista.

– Toimintatapa on hyvin tyypillinen. Jos tuloskehitys ei ole omistajien mielestä riittävää, yhden pienen yksikön kannattavuus on sivuseikka. Omistajan etu ensin, osingot ennen työllisyyttä, se on pelin henki, Salo sanoo.

General Electricillä on Suomessa kaikkiaan noin 1100 työntekijää, joista suurin osa työskentelee yhtiön terveydenhuoltolaitteita valmistavassa yksikössä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja: puheenjohtaja Samu Salo 040 184 2290  

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Insinööriliitto IL ry
Insinööriliitto IL ry
Ratavartijankatu 2
00520 Helsinki

0201 801 801http://www.ilry.fi

Insinööriliitto on akavalainen ammattijärjestö, johon kuuluu jäsenjärjestöjen kautta 70 000 jäsentä. Jäsenet ovat insinöörejä ja muita tekniikan asiantuntijoita sekä insinööriopiskelijoita. Insinööriliitto tekee työtä parempien työpäivien puolesta.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Insinööriliitto IL ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme