Chaîne des Rôtisseurs Finlande

Sanna Rahkonen uusi tulevaisuuden lupaus keittiöalalla – Selkeä voitto nuorten kokkien suomenmestaruuskilpailussa

Jaa
Alle 27-vuotiaiden kokkien suomenmestaruuskilpailuissa Oulussa kahdeksan nuorta keittiöalan ammattilaista ottivat mittaa toisistaan valmistamalla yllätysraaka-aineista kolmen ruokalajin menun. Kilpailun voittanut Sanna Rahkonen lähtee seuraavaksi taistelemaan voitosta kansainvälisiin kilpailuihin. Syyskuussa maailman parhaat nuoret kokit kilpailevat Australiassa.
Sanna Rahkosen järjestelmällinen keittiötyöskentely edesauttoi voittoa. Kuvassa etualalla myös Tero Österman. Kuva: Reija Satokangas
Sanna Rahkosen järjestelmällinen keittiötyöskentely edesauttoi voittoa. Kuvassa etualalla myös Tero Österman. Kuva: Reija Satokangas

Kilpailussa arvioitiin sekä keittiötyöskentelyä että valmistettujen annosten makua. Toisesta ja kolmannesta sijasta käytiin tiukka taistelu. Jussi Piiroinen sijoittui lopulta toiseksi vain 0,2 pisteen erolla kolmanneksi tulleeseen Oona Lylyyn.

Pakollisena raaka-aineena alkuruoalle made, joka tuli valmistaa kahta eri valmistusmenetelmää käyttäen, lisäksi annoksessa tuli olla kaksi selkeää lisäkettä. Pääruoan raaka-aineeksi korista paljastui hirven ulkofilee, joka tuli tarjoilla kastikkeen kanssa. Tyrnimarjat ja maustamaton jogurtti toimivat jälkiruoan pääelementteinä.

”Kilpailumuotona korikilpailu, jossa raaka-aineet eivät ole ennalta tiedossa, on erityisen haastava. Kilpailussa pärjääminen vaatii monipuolista keittotaitoa ja raaka-aineiden ymmärtämistä. Tänä vuonna haastavuutta lisäsi made, jonka käsittely ei välttämättä ole kaikille tuttua. Jälkiruoassa haasteen toi vastaavasti tyrnimarjojen happamuus” kilpailun johtaja, opetusneuvos Martti Lehtinen kertoo.  

Oulussa kasvaa nuoria huippuammattilaisia

Oulun ravintoloissa työskentelevät ovat pärjänneet nuorten kokkien kilpailussa huomattavan hyvin. Kärkikolmikon molemmat naiset tulevat Oulusta. Sanna Rahkonen työskentelee Lapland Hotels Oulun keittiössä ja Oona Lyly Ravintola Hugossa. Myös edellisen vuoden suomenmestari Atte Lassila oli kotoisin Oulusta.

Kansainvälisissä kilpailuissa suomalaiset ovat voittaneet mestaruuden kahdesti.  Arto Rastas voitti vuonna 2005 ja Lasse Koistinen neljä vuotta myöhemmin. Laura Virolainen sijoittui hopeasijalle vuonna 2015. Nuorten Kokkien maailmanmestaruudesta on kisattu vuodesta 1977 lähtien.

Nuorten kokkien SM-kilpailu on Suomen merkittävimmän kansainvälisen gastronomisen järjestön, Chaîne des Rôtisseurs, järjestämä. Kilpailun tavoitteena on rohkaista nuoria ammattilaisia kehittämään ammattitaitoaan. Kilpailu pyrkii lisäksi kehittämään, ylläpitämään ja vaalimaan suomalaisen keittiön perinteitä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Martti Lehtinen
Kilpailujohtaja
Conseiller culinare
puh. 040-5040863
chef.martti.lehtinen@gmail.com

Kuvat

Sanna Rahkosen järjestelmällinen keittiötyöskentely edesauttoi voittoa. Kuvassa etualalla myös Tero Österman. Kuva: Reija Satokangas
Sanna Rahkosen järjestelmällinen keittiötyöskentely edesauttoi voittoa. Kuvassa etualalla myös Tero Österman. Kuva: Reija Satokangas
Lataa
Voittajakolmikko Sanna Rahkonen (oikealla), Jussi Piiroinen sekä Oona Lyly. Kuva Reija Satokangas
Voittajakolmikko Sanna Rahkonen (oikealla), Jussi Piiroinen sekä Oona Lyly. Kuva Reija Satokangas
Lataa
Sanna Rahkosen hirven kypsyysaste oli onnistunut. Pääruoan raaka-aine toi monelle kilpailijalle haasteita. Kuva Reija Satokangas
Sanna Rahkosen hirven kypsyysaste oli onnistunut. Pääruoan raaka-aine toi monelle kilpailijalle haasteita. Kuva Reija Satokangas
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Chaîne des Rôtisseurs Finlande
Chaîne des Rôtisseurs Finlande



http://www.rotisseurs.fi

La Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs Finlande, Paistinkääntäjät ryon Suomen merkittävin kansainvälinen gastronominen järjestö. Järjestön tavoitteena on kehittää Suomen ruoka-, juoma- ja ravintolakulttuuria yhteistyössä ammattilaisten ja harrastajien kanssa sekä kannustaa nuorten ammattilaiskokkien ja viiniammattilaisten kehittymistä. Kansainväliseen järjestöön kuuluu yli 25 000 jäsentä yli 80 maassa. Suomessa jäseniä on noin 1 900, joista 60 % on harrastajia ja 40 % ammattilaisia. www.rotisseurs.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Chaîne des Rôtisseurs Finlande

Kaksi uutta ravintolaa sai lokakuussa Chaîne des Rôtisseurs -ravintolakilven / Kuokkalan Kartano ja Ravintola OR18.10.2023 15:39:54 EEST | Tiedote

Jyväskylässä sijaitseva Kuokkalan Kartano ja Helsinkiläinen Hotelli Tornissa sijaitseva Ravintola OR ovat saaneet laadukkaasta gastronomiasta, hyvästä palvelusta ja kulinaaristen perinteiden erinomaisesta vaalimisesta kansainvälisen ruokajärjestön Chaîne des Rôtisseurs -kilven. Kilpi on osoitus aidosta intohimosta ruokaan, viineihin ja loistavaan asiakaspalveluun.

Chaîne des Rôtisseurs Finlande 60vuotta23.8.2023 12:51:26 EEST | Tiedote

Chaîne des Rôtisseurs Finlande perustettiin 60 vuotta sitten, juhlakapituli järjestetään Tampereella 25–27.8. Kansainvälisesti suurin ja vanhin gastronominen järjestö Chaîne des Rôtisseurs perustettiin jo vuonna 1248, jolloin Ranskan kuningas Ludvig IX Pyhä antoi nuorten keittiö ammattilaisten tietojen ja taitojen kehittämiseksi julistuksen eri mestarikiltojen järjestämiseksi. Järjestön ensimmäinen suomalainen jäsen oli tamperelainen Jorma Soiro vuonna 1963. Järjestön perustamiseen Suomessa vaikutti erityisesti kolme henkilöä Jorma Soiro, Onni Salo sekä Armas J.Pulla.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye