Espoon kaupunki - Esbo stad

Satakielenrinteen arkkitehtuurikilpailun ehdotukset nähtävillä

Jaa

Kaupunki on etsinyt Tapiolan Satakielenrinteen alueen kehittämiseen ratkaisua arkkitehtuurikilpailulla. Kilpailuun ehdotuksensa jättäneiden arkkitehtitoimistojen työt ovat nyt nähtävillä, ja niitä voi kommentoida 12.11.2017 saakka. Voittaja julkistetaan vuoden loppuun mennessä.

Kilpailutyö Birdie
Kilpailutyö Birdie

Keväällä käynnistynyt Satakielenrinteen arkkitehtuurikilpailu on edennyt kilpailutöiden arviointivaiheeseen. Kilpailun tarkoituksena on löytää Tapiolan arvokkaaseen kulttuuriympäristöön parhaiten kaavavalmistelun lähtökohdaksi sopiva ratkaisu, joka täydentäisi sekä Tapiolan uudistuvaa keskustaa että vanhaa miljöötä.

Noin kolmen hehtaarin laajuinen kilpailualue Tapiolan keskuksessa käsittää Tuulipuiston, Tuultenaltaan alueen, Vesiputoustalon edustan, purettavan Satakielitalon tontin sekä osan Tuulimäen puistosta ja Itätuulenkujasta. Pohjoispuolella alue rajautuu Merituulentiehen ja itäpuolella Tapiolantiehen. Alueelle on asuntojen lisäksi mahdollista esittää rakennettavaksi muun muassa liike- ja palvelutiloja.

Satakielenrinne täydentää puutarhakaupunkia

”Ehdotuksissa on esitelty hyvin erilaisia ratkaisuja, muun muassa korkean ja matalan rakentamisen yhdistelmiä, rinteeseen porrastuvia ja viuhkamaisia rakennusryhmiä sekä pistetalojen rykelmiä”, toteaa palkintolautakunnan puheenjohtaja Olli Isotalo.

Tavoitteena on saada voittaja selville vuoden loppuun mennessä. Palkintolautakunta antaa suosituksensa jatkotoimenpiteistä kilpailun tuloksen perusteella. Kilpailun tuloksia on tarkoitus hyödyntää asemakaavan valmistelussa ja tavoitteiden asettelussa.

”Kilpailutöiden arvioinnissa kiinnitetään huomiota siihen, kuinka hyvin ehdotukset sopisivat osaksi Tapiolan uudistuvaa puutarhakaupunkia. Muita keskeisiä arviointiperusteita ovat esimerkiksi asumisratkaisujen laadukkuus ja julkisten alueiden viihtyisyys. Kilpailussa haetaan myös innovatiivisia ratkaisuja yhteisöllisen elinympäristön kehittämiseen”, Isotalo sanoo.

Kilpailuehdotuksista kerätään palautetta

Arkkitehtuurikilpailu järjestettiin kutsukilpailuna, johon valittiin viisi työryhmää. Ehdotuksiin voi tutustua osoitteessa espoo.fi/satakielenrinne. Ehdotuksia voi kommentoida 12.11.2017 saakka. Kilpailutöistä kerätty palaute esitellään palkintolautakunnalle arvostelutyön yhteydessä. Lautakunnalla on mahdollisuus käyttää palautetta arvioinnin tukena.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Palkintolautakunnan jäsen, Tapiolan alueen projektinjohtaja Antti Mäkinen
puh. 050 593 1339, antti.o.makinen@espoo.fi

Palkintolautakunnan puheenjohtaja, teknisen toimen johtaja Olli Isotalo
puh. 050 593 3359, olli.isotalo@espoo.fi

Kuvat

Kilpailutyö Birdie
Kilpailutyö Birdie
Lataa
Kilpailutyö Cento Lingua
Kilpailutyö Cento Lingua
Lataa
Kilpailutyö Leimurinne
Kilpailutyö Leimurinne
Lataa
Kilpailutyö Satakielenrinne
Kilpailutyö Satakielenrinne
Lataa
Kilpailutyö Terve metsä, terve vuori
Kilpailutyö Terve metsä, terve vuori
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

EMMA's autumn opens with strong contemporary artists: Outi Pieski, Alicja Kwade and Kate McIntosh15.8.2018 09:22Tiedote

EMMA – Espoo Museum of Modern Art opens its autumn season with a lineup of leading contemporary artists: Outi Pieski, Alicja Kwade and Kate McIntosh. Curated picks from the EMMA collection will simultenously feature in a series of changing temporary exhibitions. The 50th anniversary of the iconic Futuro House will culminate at the Wegee Exhibition Centre with the public debut of Plastic Heart, a sound installation by Mika Taanila opening on Friday, 17.8.2018.

EMMA inleder höstsäsongen med starka samtidskonstnärer: Outi Pieski, Alicja Kwade och Kate McIntosh 15.8.2018 08:51Tiedote

EMMA – Esbo moderna konstmuseums höstprogram lyfter fram ledande internationella samtidskonstnärer: Outi Pieski, Alicja Kwade och Kate McIntosh. Dessutom visas tillfälliga utställningar av verk ur museets samlingar. På Utställningscentret WeeGee kulminerar Futurohusets 50-årsjubileum fredagen den 17 augusti i Mika Taanilas ljudinstallation Platshjärta, gjord enkom till Futurohuset.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme