Espoon kaupunki - Esbo stad

Satakielenrinteen arkkitehtuurikilpailun ehdotukset nähtävillä

Jaa

Kaupunki on etsinyt Tapiolan Satakielenrinteen alueen kehittämiseen ratkaisua arkkitehtuurikilpailulla. Kilpailuun ehdotuksensa jättäneiden arkkitehtitoimistojen työt ovat nyt nähtävillä, ja niitä voi kommentoida 12.11.2017 saakka. Voittaja julkistetaan vuoden loppuun mennessä.

Kilpailutyö Birdie
Kilpailutyö Birdie

Keväällä käynnistynyt Satakielenrinteen arkkitehtuurikilpailu on edennyt kilpailutöiden arviointivaiheeseen. Kilpailun tarkoituksena on löytää Tapiolan arvokkaaseen kulttuuriympäristöön parhaiten kaavavalmistelun lähtökohdaksi sopiva ratkaisu, joka täydentäisi sekä Tapiolan uudistuvaa keskustaa että vanhaa miljöötä.

Noin kolmen hehtaarin laajuinen kilpailualue Tapiolan keskuksessa käsittää Tuulipuiston, Tuultenaltaan alueen, Vesiputoustalon edustan, purettavan Satakielitalon tontin sekä osan Tuulimäen puistosta ja Itätuulenkujasta. Pohjoispuolella alue rajautuu Merituulentiehen ja itäpuolella Tapiolantiehen. Alueelle on asuntojen lisäksi mahdollista esittää rakennettavaksi muun muassa liike- ja palvelutiloja.

Satakielenrinne täydentää puutarhakaupunkia

”Ehdotuksissa on esitelty hyvin erilaisia ratkaisuja, muun muassa korkean ja matalan rakentamisen yhdistelmiä, rinteeseen porrastuvia ja viuhkamaisia rakennusryhmiä sekä pistetalojen rykelmiä”, toteaa palkintolautakunnan puheenjohtaja Olli Isotalo.

Tavoitteena on saada voittaja selville vuoden loppuun mennessä. Palkintolautakunta antaa suosituksensa jatkotoimenpiteistä kilpailun tuloksen perusteella. Kilpailun tuloksia on tarkoitus hyödyntää asemakaavan valmistelussa ja tavoitteiden asettelussa.

”Kilpailutöiden arvioinnissa kiinnitetään huomiota siihen, kuinka hyvin ehdotukset sopisivat osaksi Tapiolan uudistuvaa puutarhakaupunkia. Muita keskeisiä arviointiperusteita ovat esimerkiksi asumisratkaisujen laadukkuus ja julkisten alueiden viihtyisyys. Kilpailussa haetaan myös innovatiivisia ratkaisuja yhteisöllisen elinympäristön kehittämiseen”, Isotalo sanoo.

Kilpailuehdotuksista kerätään palautetta

Arkkitehtuurikilpailu järjestettiin kutsukilpailuna, johon valittiin viisi työryhmää. Ehdotuksiin voi tutustua osoitteessa espoo.fi/satakielenrinne. Ehdotuksia voi kommentoida 12.11.2017 saakka. Kilpailutöistä kerätty palaute esitellään palkintolautakunnalle arvostelutyön yhteydessä. Lautakunnalla on mahdollisuus käyttää palautetta arvioinnin tukena.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Palkintolautakunnan jäsen, Tapiolan alueen projektinjohtaja Antti Mäkinen
puh. 050 593 1339, antti.o.makinen@espoo.fi

Palkintolautakunnan puheenjohtaja, teknisen toimen johtaja Olli Isotalo
puh. 050 593 3359, olli.isotalo@espoo.fi

Kuvat

Kilpailutyö Birdie
Kilpailutyö Birdie
Lataa
Kilpailutyö Cento Lingua
Kilpailutyö Cento Lingua
Lataa
Kilpailutyö Leimurinne
Kilpailutyö Leimurinne
Lataa
Kilpailutyö Satakielenrinne
Kilpailutyö Satakielenrinne
Lataa
Kilpailutyö Terve metsä, terve vuori
Kilpailutyö Terve metsä, terve vuori
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Esbo blir medlem i FCAI: forskare ska utveckla artificiell intelligens för stadens tjänster23.5.2018 15:39Tiedote

Esbo stad har blivit medlem i Centret för artificiell intelligens, FCAI (Finnish Center for Artificial Intelligence). FCAI är ett forskningscenter som grundats av Aalto-universitetet och Helsingfors universitet och som för samman Finlands bästa forskare i artificiell intelligens. FCAI har som mål att de mest utvecklade metoderna inom artificiell intelligens ska kunna tas i bruk i företag, offentliga organisationer och samhället.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme