One4all Finland Oy

Seniorit eivät tipu digikelkasta – heitä ei edes uskalleta pyytää kyytiin

Jaa

Senioreiden digitaitoja vähätellään tarpeettomasti. Riittävällä tuella seniorit pääsevät digipalveluiden piiriin eivätkä he putoa digitalisoituvan yhteiskunnan ulkopuolelle. Digitaalisiin asumisen palveluihin ja asukasviestintään erikoistunut One4all Finland Oy muistuttaa, että kyse on myös osallisuudesta.

“Paljon puhutaan siitä, että seniorit uhkaavat tippua digikelkasta. Keskustelua pitäisi olla myös siitä, miksei senioreita usein edes uskalleta pyytää kyytiin”, huomauttaa Kitte Hamilton, One4all Finland Oy:n toimitusjohtaja.

“Osalla senioreista on jo valmiiksi hyvät digitaidot, ja tulevat seniorit ovat diginatiiveja. Senioreita pitää kannustaa ottamaan askel digiin eikä miettiä syitä ja perusteluita sille, miksi seniorit eivät voisi käyttää digipalveluita. Rakennetaan Suomesta ikäystävällinen.”

Digiosallisuus tarjoaa seniorille mielekkyyttä ja merkityksellisyyttä 

Hamilton muistuttaa, että senioreiden puolesta ei pitäisi tehdä päätöksiä, jotka rajaavat heidät automaattisesti digipalveluiden ulkopuolelle. 

“Kyse on osallisuudesta: digipalvelut kuuluvat yhtälailla senioreille kuin kaikille muillekin. On totta, että digipalveluiden käyttö vaatii varsinkin aluksi tukea, joskus paljonkin. Se ei kuitenkaan ole syy olla tarjoamatta senioreille digipalveluita. 

Tarvittavalla tuella senioreille voi aueta täysin uusi maailma: he pysyvät ajassa mukana ja voivat löytää uudenlaista sisältöä ja mielekkyyttä elämään. Digiosallisuus on osa tasa-arvoista vanhuutta.”

Digi kiinnostaa senioreita

Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto VALLI ry:n ikääntyneiden digiosallisuusselvitys osoittaa, että senioreilla on kiinnostusta digitaitojen opetteluun. Selvityksen mukaan jopa 86,2 % ikääntyneistä vastaajista oli täysin tai jokseenkin samaa mieltä väitteestä “Haluan oppia ja ylläpitää digitaitoja”.* 

Hamilton painottaa, että hyvät digitaidot eivät yksinään riitä, vaan myös digipalvelun käytettävyyteen pitää panostaa.

“Palveluntarjoajilla on vastuu suunnitella senioreille helppokäyttöisiä palveluita. On äärimmäisen tärkeää ottaa seniorit mukaan digipalveluiden suunnitteluun antamalla heidän testata palveluita ja antaa niistä palautetta useita kertoja palveluiden kehittämisen aikana.”

*VALLI ry, Selvitys ikääntyneiden digiosallisuudesta, lokakuu 2022.

https://www.valli.fi/wp-content/uploads/2022/10/Selvitys-ika%CC%88a%CC%88ntyneiden-digiosallisuudesta-2022.pdf

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

One4all Finland tarjoaa taloyhtiöille digitaaliset työkalut asumiseen liittyviin palveluihin ja viestintään. One4allin ratkaisut toimivat missä ja milloin tahansa ja niillä voidaan tavoittaa asukkaat entistä nopeammin ja helpommin. Ratkaisujen avulla taloyhtiöiden edustajat voivat tarjota asukkaille palveluita ja tietoa asumisesta sekä ohjata asukkaita toimimaan turvallisesti ja tarkoituksenmukaisesti. One4allin liikevaihto oli viime tilikautena noin 1,8 miljoonaa euroa. https://one4all.fi/fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta One4all Finland Oy

Taloyhtiöt ovat unohtaneet lapset ja nuoret15.8.2022 08:05:00 EEST | Tiedote

Taloyhtiöissä asuu unohdettu sukupolvi, joka kasvaa tulevaisuuden vuokralaisiksi ja omistusasujiksi. Lapsia ja nuoria ei huomioida taloyhtiöiden viestinnässä, vaan oletetaan, että asumiseen liittyvä oppi jaetaan kotona. Oppiminen voi jäädä siihen, että lapset ja nuoret vain imevät vaikutteita ympäristöstään. Ratkaisuna on viestiä taloyhtiössä kielellä, jota myös nuori sukupolvi ymmärtää ja tavoilla, jotka kiinnostavat myös nuoria.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme