Lasten Päivän Säätiö / Linnanmäki

Siluettitaiteilijan viimeinen kesä Linnanmäellä

Jaa

Vuosikymmenien perinne katkeaa tänä kesänä, kun Linnanmäen pitkäaikainen siluettitaiteilija Sirkka Lekman leikkaa viimeistä kesää 24.7.–7.8. huvipuiston asiakkaiden profiileita siluettikuviin. Kolmenakymmenenä kesänä Linnanmäen kävijöiden kuvia leikannut Lekman heittää sakset syksyllä Inarijärven syvyyksiin ja siirtyy lopullisesti eläkkeelle.

Sirkka Lekman keväällä 2017
Sirkka Lekman keväällä 2017

Luokanopettajana, rehtorina, Helsingin kaupunginvaltuutettuna ja kansanedustajanakin työskennellyt Sirkka Lekman aloitti siluettien parissa työskentelyn jo vuonna 1955 Linnanmäellä. Lekmanin isä, taiteilija Eero Manninen, työskenteli tuolloin huvipuistossa siluettien parissa ja 10-vuotias Sirkka liimasi isän leikkaamat kuvat valkoiselle kartongille sekä hoiti rahastuksen. Taiteilijaperheen kotona oli aina mustaa paperia ja sakset, joilla lapset leikkasivat kuvia muun muassa toisistaan, kukista ja muista aiheista.

- Työskennellessäni myöhemmin opettajana Helsingissä oppilaiden vanhemmat pyytelivät, voisinko leikata kuvia luokkatoimikuntien juhlissa. Isäni Eero oli tullut salaa erääseen tilaisuuteen seuraamaan työskentelyäni, hän oli tyytyväinen näkemäänsä ja pyysi minut pariksi viikoksi sijaisekseen Linnanmäelle. Pari viikkoa venähti pariksi kymmeneksi vuodeksi, siluettitaiteilija Sirkka Lekman naurahtaa.

Sirkka Lekman piti välillä taukoa siluettitaiteilijan työstä henkilökohtaisista syistä, mutta palasi entistä terävämpien saksien kanssa Linnanmäelle 2000-luvulla. Vuonna 2017 juhlistetaan Sirkan 30. ja viimeistä kesää siluettitaiteilijana Linnanmäellä.

- Taiteilijajuhla! 100 000 siluettia kohta leikattu! On tullut aika siirtyä eläkkeelle ja jättää paikka mahdollisille uusille siluettitaiteilijoille, Sirkka Lekman toteaa haikeana, mutta iloisena.

Linnanmäen Huvipuistossa on sen perustamisesta lähtien leikattu siluettikuvia: Onni Pursiainen vuodesta 1950, Eero Manninen 1955-1992 ja Sirkka Lekman vuodesta 1988 alkaen. Monille huvipuiston asiakkaille siluettikuvien leikkauttaminen eri sukupolvista on muodostunut jo perinteeksi. Siluetti on kaunis, yksilöllinen ja arvokas muisto, joka säilyy pitkään.

- Sirkka on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä linnanmäkeläisistä ja haikeudella päästämme hänet hyvin ansaitulle eläkkeelle. Ihailen suunnattomasti hänen kädentaitojaan ja kykyään tuottaa mahtavia siluettikuvia, jotka tuottavat iloa sukupolvesta toiseen. Meilläkin on kotona Sirkan leikkaamat kuvat lapsista, Linnanmäen toimitusjohtaja Pia Adlivankin kertoo.

Sirkka Lekman Linnanmäen Huvipuistossa 24.7.–7.8.2017 klo 14-18.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Sirkka Lekman keväällä 2017
Sirkka Lekman keväällä 2017
Lataa
Sirkka Lekmanin leikkaama siluetti
Sirkka Lekmanin leikkaama siluetti
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Lasten Päivän Säätiö / Linnanmäki
Lasten Päivän Säätiö / Linnanmäki
Tivolikuja 1
00510 HELSINKI

09 773 991http://www.linnanmaki.fi

Lasten Päivän Säätiön ovat perustaneet kuusi lastensuojelujärjestöä: Lastensuojelun Keskusliitto, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Barnavårdsföreningen i Finland, Ensi- ja turvakotien liitto, Parasta Lapsille ja Pelastakaa Lapset. Lasten Päivän Säätiö on jo vuosikymmeniä ylläpitänyt ja kehittänyt Linnanmäen Huvipuistoa kerätäkseen varoja suomalaiselle lastensuojelutyölle. Vuonna 2016 lahjoitettiin 4,3 miljoonaa euroa ja tavoite vuodelle 2017 on 4,5 miljoonaa euroa. Huvittelemalla Linnanmäellä kaikki asiakkaamme tukevat suomalaista lastensuojelutyötä.

Linnanmäen pääyhteistyökumppanit vuonna 2017 ovat SOK/HOK Elanto, Unilever Finland Oy, Oy Hartwall Ab, MTV Oy sekä Bauer Media Oy. Linnanmäen yhteistyökumppaneina nämä yritykset tukevat omalla panoksellaan arvokasta lastensuojelutyötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lasten Päivän Säätiö / Linnanmäki

Linnanmäellä vietetään Iloisen Hyväntekijän Päivää ensi tiistaina!7.6.2018 19:25Tiedote

Jokainen Linnanmäellä huvitteleva on iloinen hyväntekijä ja tukee huvittelemalla tärkeää lastensuojelutyötä. Tänä vuonna Linnanmäki tavoittelee 4,5, miljoonan euron hyväntekeväisyyteen jaettavaa pottia. Iloisen Hyväntekijän Päivä järjestetään Linnanmäellä Helsinki-päivän yhteydessä tiistaina 12.6. klo 11-16. Päivän aikana Lasten Päivän Säätiön perustajajärjestöt esittäytyvät Estradin edustalla. Lavalla luvassa on myös kiehtovia taikatemppuja kuin mukaansatempaavia musiikkiesityksiäkin!

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme