Suomen Kuntaliitto / Finlands Kommunförbund

Sivistyksen suunta –palkinto Oulun sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilälle

Jaa

Tämän vuoden Sivistyksen suunta –palkinnon saa Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilä. Suomen Kuntaliitto ja Opetus- ja sivistystoimen asiantuntijat Opsia ry palkitsivat Penttilän keskiviikkona 4.10.2017 pidettävillä valtakunnallisilla Sivistystoimen neuvottelupäivillä Clarion Hotel Helsingissä.

KUNTALIITTO TIEDOTTAA
4.10.2017
Julkaistavissa klo 13.00


Sivistyksen suunta –palkinto Oulun sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilälle

Tämän vuoden Sivistyksen suunta –palkinnon saa Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilä.

Suomen Kuntaliitto ja Opetus- ja sivistystoimen asiantuntijat Opsia ry palkitsivat Penttilän keskiviikkona 4.10.2017 pidettävillä valtakunnallisilla Sivistystoimen neuvottelupäivillä Clarion Hotel Helsingissä.

–  Oulu on kasvanut yhdistyvien kuntia kautta ja tämä työ on vaatinut paljon harmonisointia ja yhteensovittamista. Oulun sivistystoimi on onnistunut kehittämään toimintaansa suurten muutosten aikana ja katse on koko ajan ollut tulevaisuudessa. Mika Penttilä sivistys- ja kulttuuritoimen johtajana on ollut avainasemassa, kun uutta organisaatiota ja toimintaa on rakennettu, kuvaa Kuntaliiton opetus- ja kulttuuriasioiden johtaja Terhi Päivärinta.

– Mika Penttilä on edistänyt työssään oppimisympäristöjen kehittämistä eri tavoin. Kehittämistyö on kohdistunut erityisesti digitaalisiin oppimisympäristöihin, mutta myös uusiin monimuotoisiin oppimisympäristöihin. Viime vuosien suuret koulurakennushankkeet Metsokankaalla, Ritaharjussa ja Hiukkavaarassa on toteutettu radikaalisti uudelta pohjalta. Opettajat on otettu aktiivisesti mukaan koulujen suunnitteluun, perinteisestä staattisesta luokkahuonejaosta on suurelta osin luovuttu ja tilat suunniteltu tukemaan monipuolista toiminnallisuutta – ja samalla on saatu kustannussäästöjä.

Palkinto vaikuttavalle visionäärille

Kuntaliitto ja Opsia palkitsevat vuosittain kunta-alan toimijan, joka on vaikuttanut kuntien sivistystoimen edistämiseen ja kehittämiseen.

Kehittäminen vaatii suunnannäyttäjää ja siitä johtaja Mika Penttilä on loistava esimerkki. Hän on esimerkillään osoittanut olevansa todellinen Sivistyksen Suunnannäyttäjä

– Palkinnon saajaksi on aina valittu laaja-alainen toimija ja visionääri, Päivärinta sanoo.

Sivistyksen suunta -palkinto jaettiin nyt kuudennen kerran. Aiemmin palkinnon ovat saaneet pääjohtaja Aulis Pitkälä, kaupunginjohtaja Simo Juva, professori Jouni Välijärvi, apulaiskaupunginjohtaja Elina Lehto-Häggroth sekä sivistysjohtaja Peter Johnsson.

Palkinnon, Kurkiauran kärkilintu –pronssiveistoksen, on suunnitellut taiteilija Samuli Alonen.

Lisätietoja:
Kuntaliitto, opetus- ja kulttuuriasioiden johtaja Terhi Päivärinta, p. 050 590 4796
Palkinnonsaaja, Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilä, 044 703 9012

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Suomen Kuntaliitto / Finlands Kommunförbund
Suomen Kuntaliitto / Finlands Kommunförbund
Kuntatalo / Toinen linja 14
00530 HELSINKI

09 7711http://www.kuntaliitto.fi

Suomen Kuntaliitto on kaikkien maamme kuntien ja kaupunkien kaksikielinen etujärjestö, kunnallisten palvelujen asiantuntija ja kehittäjä. Kuntaliitto.fi on kuntatiedon keskus internetissä, johon on koottu keskeiset kunta-alan tiedot ja palvelut. Suomen kunnat ja kaupungit vastaavat noin 2/3 julkisista palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Kuntaliitto / Finlands Kommunförbund

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme