Škoda Transtech Oy

Škoda Group toimittaa lisää raitiovaunuja Tampereelle

Jaa

Tampere/Plzeň, 25. toukokuuta 2022 - Tampereen Raitiotie Oy on tilannut Škoda Groupilta viisi uutta, modernia ja kestävää ForCity Smart Artic -raitiovaunua. Tampereen Raitiotie Oy on käyttänyt kiskokalustovalmistajan kanssa vuonna 2017 solmimansa sopimuksen optiota, jonka arvo on lähes 34 miljoonaa euroa. Nyt tilatut vaunut ovat samanlaisia kuin vuosina 2020-2021 toimitetut 20 raitiovaunut.

”Tampereen Ratikka on kooltaan suurin Pohjoismaissa valmistettu raitiovaunu. Kokonsa ja älykkäiden ominaisuuksiensa lisäksi vaunusta tekee erityisen se, että se on tamperelaisten kanssa yhdessä suunniteltu. Vaunut ovat osoittautuneet liikennöinnissä luotettaviksi ja olemme iloisia voidessamme jatkaa hyvää yhteistyötä Škoda Transtech Oy:n kanssa,” Tampereen Raitiotie Oy:n toimitusjohtaja Pekka Sirviö kertoo.

Škoda ForCity Smart Tampere X34 on esteetön, tilava, ilmastoitu, moderni pikaraitiovaunu, joka on suunniteltu erityisesti vaativiin pohjoisiin olosuhteisiin. 1435 mm raideleveydelle tehtykaksisuuntainen raitiovaunu on 37,3m pitkä, täysin matalalattiainen ja siihen mahtuu jopa 264 matkustajaa. Raitiovaunu on esteetön myös pyörätuolin käyttäjille ja lastenvaunuille.

"Škoda Group on tyytyväinen voidessaan sopia Tampereen Raitiotie Oy:n kanssa viiden ForCity Smart Artic-raitiovaunun toimittamisesta tamperelaisille. 24. toukokuuta allekirjoitettu kauppa on osoitus luottamuksesta yritystämme ja tuotteitamme kohtaan. Artic -vaunuja on tähän mennessä myyty 230 kpl ja uskomme tämän olevan vasta alkua menestystarinalle,“ Škoda Transtech Oy:n toimitusjohtaja Juha Vierros toteaa.

"Tampere saa nykyaikaisen, teknisesti todistetun ratkaisun, joka soveltuu erinomaisesti vaativiin olosuhteisiin. Raitiovaunumme tarjoavat matkustajille todellista mukavuutta esimerkiksi lämmitetyn lattian, kaksoislasien ja ilmastoinnin ansiosta", Juha Vierros lisää.

Tampere on aiemmin tilannut kaksikymmentä raitiovaunua ja näiden kymmenen vuoden huollon. Alkuperäiseen sopimukseen sisältyi myös kolme lisäoptiota, jotka koskevat enintään 46 uutta vaunua.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juha Vierros, Toimitusjohtaja
Škoda Transtech Oy
+358 50 394 7687
juha.vierros@skodagroup.com

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Škoda Transtech Oy
Škoda Transtech Oy
Tutkijantie 8
90590 Oulu

http://www.skodagroup.com

Škoda Group:

Škoda Groupiin tuotteisiin kuuluvat pääasiassa matalalattiaraitiovaunut, sähköveturit, lähijunayksiköt, metrojunayksiköt, sähköbussit ja johdinautot sekä liikennejärjestelmien ohjaus- ja käyttöjärjestelmät. Škoda Groupilla on useita tuotantolaitoksia Tšekissä ja yksi Suomessa. Yrityksiä on myös Saksassa, Unkarissa ja muissa maissa. Škoda työllistää yrityksissään yli 6000 henkilöä. Vain suurten tutkimus- ja kehityspanostusten ansiosta Škoda voi säännöllisesti tuoda markkinoille uusia ja moderneja tuotteita, jotka menestyksekkäästi löytävät paikkansa ulkomaisilla markkinoilla. Škoda investoi vuonna 2020 tutkimukseen ja kehitykseen noin 69 miljoonaa euroa.

http://www.skodagroup.com

PPF Group:

PPF Group toimii 25 maassa ja sijoittaa useilla aloilla, kuten rahoituspalveluissa, televiestinnässä, mediassa, bioteknologiassa, kiinteistöissä ja tekniikassa. PPF Groupin toiminta ulottuu Euroopasta Pohjois-Amerikkaan ja Aasiaan. Konserni omistaa omaisuutta 40,3 miljardin euron arvosta ja työllistää 80 000 henkilöä maailmanlaajuisesti (30.6.2021).

http://www.ppf.eu/en

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Škoda Transtech Oy

Muutokset Škoda Groupin organisaatiorakenteessa tuovat yhtiön lähemmäksi asiakkaitaan7.6.2022 12:20:01 EEST | Tiedote

Pilsen, 6. kesäkuuta 2022 – PPF-konserniin kuuluva Škoda Group - Euroopan johtava julkisen liikenteen kalustovalmistaja - vahvistaa ylintä johtoaan sekä muuttaa organisaatiorakennettaan. Škoda Group, joka omistaa Pilzenissä olevan Škoda Transportationin, haluaa lähemmäksi asiakkaitaan yksinkertaistamalla ja suoraviivaistamalla toimintojaan hakien samalla laajentumista uusille markkinoille. Konsernin nimenä ja verkkotunnuksena on kesäkuun alusta alkaen Škoda Group.

Škoda Group kunnostaa 80 raitiovaunua Ruotsin Göteborgiin konsernin Ostravan tehtaalla13.5.2022 08:44:45 EEST | Tiedote

Plzeň, 11 Toukokuu 2022 – Škoda Group on saanut merkittävän sopimuksen 80 raitiovaunun korjaamisesta Göteborgissa, Ruotsissa. Ruotsalainen liikennöijä Västtrafik AB on palkinnut Škodan sopimuksella M31 tyyppisten raitiovaunujen tarkistamisesta ja korjaamisesta. Työt tehdään Škoda Group:n tuotantolaitoksessa Ostravassa vuoteen 2027 saakka. Sopimuksen kokonaisarvo on noin 78 miljoonaa euroa.

Ensimmäinen Raide-Jokerin pikaraitiovaunu matkustajien kokeiltavana8.11.2021 15:40:04 EET | Tiedote

”Testiajoissa pikaraitiovaunumme on ollut menestys, ja nyt on mukava kuulla, miten matkustajat ottavat Artic XL -uutuuden vastaan. Vaunut tulevat aikanaan Raide-Jokerin käyttöön, jolloin nämä nopeat ja miellyttävät vaunut helpottavat kymmenien tuhansien ihmisten päivittäistä liikkumista ja tarjoavat likenteeseen ilmastoystävällisen ja kestävän vaihtoehdon,” toimitusjohtaja Juha Vierros Škoda Transtechiltä toteaa. HSL:n mukaan Raide-Jokerilla kuljetaan vuonna 2030 noin 91 000 matkaa arkivuorokaudessa ja vuonna 2050 matkoja olisi jo 125 000 arkivuorokaudessa. Bussilinjalla 550 matkustaa nyt 40 000 henkeä vuorokaudessa. Raide-Jokerin esisarjavaunu liikkuu nyt Helsingin keskustassa linjatunnuksella 4S arkisin klo 8 ja klo 19 välillä. Se eroaa muista liikenteessä olevista ratikoista paitsi turkoosin värinsä, myös pituutensa ansiosta. Jokeri -vaunu on koko 34 metrin pituudeltaan matalalattiainen raitiovaunu, jossa on keskimoduulissa on tasainen lattia. Vaunussa on 78 istumapaikkaa, yhteensä