Social Burgerjoint tuo Suomeen vallankumouksellisen kasvispohjaisen burgerpihvin
Social Burgerjointin valikoimaan tuleva uusi kasvispohjainen burgerpihvi on innovatiivinen keksintö, joka muistuttaa erehdyttävästi naudanlihasta valmistettua burgerpihviä. Tutkijat, keittiömestarit ja maanviljelijät kehittivät burgerpihviä yli kolmen vuoden ajan saavuttaakseen sopivan maun, koostumuksen ja ravintosisällön.
Kasvispohjainen burgerpihvi tulee brittiläiseltä Moving Mountainsilta, jonka perustaja Simeon Van der Molen pitää tärkeänä vastuullista tuotantoa. Moving Mountaisin kasvispihvin tuotanto tarvitsee vähemmän vettä ja viljelypinta-alaa kuin eläinperäisten tuotteiden tuottaminen. Sen tuotanto synnyttää myös vähemmän kasvihuonekaasuja.
”Kehittämämme kasvipohjainen burgerpihvi on huikea edistysaskel kasvisruokailuun. Lihan ympäristövaikutus on niin suuri, että olemme halunneet tuoda markkinoille paitsi herkullisen ja mahdollisimman paljon lihaa muistuttutavan, mutta myös mahdollisimman ympäristöystävällisen tuotteen. Yrityksemme arvot ovat aina olleet kasvisruuan tuotannossa eikä meillä ole kytköksiä lihantuottajiin”, sanoo Simeon Van der Molen.
Pihvi sisältää muun muassa osterivinokasta, joka luo pihviin herkullisen koostumuksen, herneproteiinia sekä punajuurta, jonka ansiosta pihvistä valuu kasvispohjaista ”lihasnestettä”.Pihvi on lihaisan näköinen ja makuinen ja sopii sekä vegaaneille, kasvisruokailijoille että lihan ystäville.
”Burgerit ovat intohimomme. Olemme halunneet tuoda perinteisen naudanlihapihvin rinnalle myös kasvisvaihtoehdon, joka olisi herkullinen, laadukas ja lihaisa. Moving Mountaisin pihvi erottui heti muiden vastaavien joukosta maullaan ja koostumuksellaan. Uskallan väittää, ettei eroa naudanlihapihviin edes välttämättä huomaa”, sanoo Social Burgerjointin luova johtaja Pikkis Tuomonen.
Social Burgerjoint -ravintolayhteisön pohjana ovat vastuullisesti tuotetuista, laadukkaista raaka-aineista käsityönä tehdyt hampurilaiset, jotka paistetaan Mibrasa-puuhiiligrillissä. Social Burgerjointin Korean Kimchi Burger valittiin Euroopan parhaaksi katuruokatapahtuma European Street Food Awardsissa Berliinissä.
Social Burgerjoint on osa Kotipizza Groupia. Social Burgerjointilla on tällä hetkellä Helsingissä neljä ravintolaa, joista uusin avataan torstaina 13.12. Keravalla kauppakeskus Karuselliin.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Luova johtaja ja The Burgermeister Pikkis Tuomonen, The Social Burger Joint Oy
pikkis@burgerjoint.fi, 044 275 1336
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Kotipizza Group Oyj
Kotipizza Group on erikoistunut fast casual -ravintolakonseptien kehittämiseen ja niiden toiminnan laajentamiseen franchising-toimintamallin pohjalta. Kotipizza Groupiin kuuluu Kotipizza Oyj, joka hallinnoi Pohjoismaiden suurinta pizzaketjua Kotipizzaa. Kotipizza on suomalainen, vuonna 1987 perustettu pizzaketju, jolla oli tilikauden 2017 lopussa 266 ravintolaa. Kotipizza-ketjun ravintoloiden myynti tilikaudella 2017 oli 106,3 miljoonaa euroa. Yli 99 prosenttia Suomen Kotipizza-ravintoloista on franchising-toimintaperiaatteella toimivia itsenäisten franchisingyrittäjien johtamia ravintoloita. Kotipizza Groupiin kuuluvat lisäksi hankinta- ja logistiikkayritys Helsinki Foodstock Oy, meksikolaistyyppistä Chalupa-ravintolaketjua hallinnoiva Chalupa Oy, Social Burgerjoint -ravintolaketjua hallinnoiva The Social Burger Joint Oy sekä kansainvälisille markkinoille suunnattu No Pizza -ravintolakonsepti, jonka ensimmäinen ravintola avattiin kesäkuussa 2018. Tilikaudella 2017 Helsinki Foodstockin liikevaihto oli 64,2 miljoonaa euroa ja Chalupa-ketjun ravintoloiden myynti 1,86 miljoonaa euroa. Kotipizza Group -konsernin liikevaihto samalla ajanjaksolla oli 79,9 miljoonaa euroa ja vertailukelpoinen EBITDA 8,52 miljoonaa euroa.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Kotipizza Group Oy
Vuoden Kotipizza-yrittäjät pyörittävät Suomen suurinta Kotipizza-ravintolaa Rovaniemellä26.3.2024 14:49:53 EET | Tiedote
Kotipizza-ketju palkitsi franchiseyrittäjät Vesa ja Sirpa Säkkisen vuoden yrittäjinä Suomen Franchising-Yhdistyksen Franny Awards -tilaisuudessa. Yrittäjät palkittiin ansiokkaasta yrittäjäurastaan sekä erinomaisesta myynnin kasvusta.
Kotipizza Group mukana perustamassa uutta kasvipohjaisen ruoan Pro Vege -yhdistystä30.11.2023 12:58:23 EET | Uutinen
Kotipizza Group on mukana yhdentoista muun toimijan kanssa perustamassa uutta Pro Vege -yhdistystä. Uuden yhdistyksen tarkoituksena on edistää kasvipohjaisten tuotteiden kehitystä sekä kysynnän ja tarjonnan kasvua Suomessa. Yhdistyksessä toimii laaja joukko suomalaisia elintarvikealan yrityksiä, ruoka-alan toimijoita sekä päivittäistavaraketjuja.
Kotipizzan Ilmastolaskuri palkittiin kansainvälisesti innovatiivisuudesta22.9.2023 16:39:52 EEST | Tiedote
Kotipizzan Ilmastolaskuri palkittiin voittajana European Franchise Awards 2023 -kilpailun Innovation & Sustainability -sarjassa. Sarjassa palkittiin digitalisaatiossa ja vastuullisuudessa erityisesti onnistunut innovatiivinen ketju.
Kotipizzan valikoima laajenee – tulossa ketopizzapohja15.9.2023 08:47:47 EEST | Tiedote
Kotipizza on kehittänyt ketoilijoille sopivaa pizzapohjaa yli kahden vuoden ajan asiakkaiden palautteiden ja toiveiden pohjalta. Nyt Kotipizza lanseeraa Ketoinen Oy:n kanssa täysin uuden viljattoman ja gluteenittoman ketopizzapohjan.
Kotipizza kutsui Helsingin ruokalähetit pizzalle9.5.2023 13:34:39 EEST | Tiedote
Teon tarkoituksena oli osoittaa arvostusta ruokalähettien arvokasta työtä kohtaan sekä kiinnittää huomiota alan pelisääntöihin.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme