Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen uudistusjaosto käsitteli sote-uudistuksen rahoituksen kokonaisuutta

Jaa

Helsingin kaupunginhallituksen sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen uudistusjaosto kokoontui 7.12. ja sai katsauksen sote-uudistuksen rahoituksen kokonaisuudesta. Jaosto päätti lisäksi ensi kevään kokousaikansa.

Jaosto merkitsi tiedoksi katsauksen, joka koski sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen rahoitusta, talouden eriyttämistä ja ohjauksen kokonaisuutta.

Valtio tulee vuoden 2023 alusta lukien rahoittamaan sosiaali- ja terveystoimen sekä pelastustoimen palvelut Helsingissä. Näiden toimintojen talous on eriytettävä kaupungin talousarviossa ja tilinpäätöksessä. Talouden eriyttämisen ja ohjauksen kokonaisuutta valmistellaan kansliapäällikön asettaman sosiaali- ja terveydenhuollon muutokseen varautumisen ohjausryhmän talouden alatyöryhmässä.

Jaosto käsitteli kokouksessaan myös sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen hallinnon ja päätöksenteon muutoksen kokonaisuutta. Asia päätettiin jättää pöydälle seuraavaan kokoukseen.

Kokousajat ensi keväälle

Jaosto päätti kokouksessaan ensi kevään kokousajat. Kevätkaudella jaosto kokoontuu Helsingin kaupunginhallituksen istuntosalissa seuraavasti:

  • 17.1. klo 17:00
  • 17.2. klo 8:00
  • 10.3. klo 8:00
  • 7.4. klo 8:00
  • 2.5. klo 17:00
  • 16.5. klo 17:00
  • 30.5. klo 17:00
  • 16.6. klo 8:00

Kaikki kaupunginhallituksen sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen uudistuksen jaoston päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kunnes pöytäkirja ilmestyy. Jaoston pöytäkirjat ovat luettavissa täällä.


Maisa Hopeakunnas
Viestintäasiantuntija
Helsingin kaupunginkanslia
P. 09 310 27 821
maisa.hopeakunnas@hel.fi

Sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen uudistuksen jaoston tehtävänä on ohjata uudistuksen toimeenpanoa, välittää valmisteluun luottamushenkilöiden näkemyksiä ja tehdä tarvittavat päätösesitykset kaupunginhallitukselle. Jaosto on perustettu määräajaksi ja se toimii 31.12.2022 saakka.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi ensi vuoden talousarvioehdotuksen raamin27.6.2022 17:29:58 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi 27. kesäkuuta talousarvio- ja taloussuunnitelmaehdotuksen 2023–2025 laatimisohjeet ja niihin sisältyvät kaupunkitasoisen käyttötalouden kokonaisraamin toimintamenoille. Kaupunginhallitus hyväksyi myös investointiraamin talousarviokohdittain sekä alustavan investointiohjelman vuosille 2023–2032. Lisäksi kaupunginhallitus lähetti laatimisohjeet lauta- ja johtokunnille noudatettaviksi talousarvioehdotusten valmistelussa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme