Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus

Sotea, Sotkua ja Suomi 100 - Vanha kunnon yleismessuperinne Turun Messut on voimissaan 24.-27.8.

Jaa

Suomen suurimmilla yleismessuilla kävijä tulee väistämättä yllätetyksi. Turun Messujen ohjelmavirrassa nähdään nimittäin niin varusmiesten muotinäytökset, koirien muotinäytökset kuin suuret alueen rakennemuutokseen ja soteen liittyvät ajankohtaiskeskustelutkin. Sotilaskodin munkkikahvit, turkulaiset kyläjuhlat ja mm. pankkialan tuotelanseeraukset ovat osa nelipäiväisen, Turun Messukeskuksen järjestämän, tapahtuman laajaa ohjelmistoa.

Yhtäjaksoisesti 1960-luvulla lähtien järjestetty Turun Messut - yleismessutapahtuma aukaisee porttinsa jälleen 24.-27.8. Tämä, nykyään joka toinen vuosi järjestettävä tapahtuma, on valtakunnallisella messukartalla turkulainen harvinaisuus. Näytteilleasettajia on jälleen lähes 200, ja messukäytössä ovat kaikki hallit ja ulkoalue. Suuri tapahtuma-alue varmistaa sen, ettei kävijän tarvitse läkähtyä yleisömeressä.

-Tänne on mm. lapsiperheen ja senioreiden helppo tulla. Metrilakun aikakausi messuilla alkaa olla ohi, mutta näiltä yleismessuilta löytyy sitäkin, monen muun tuotteen lisäksi, kuvailee projektijohtaja Krista Ahonen hyvähenkistä loppukesän tapahtumaa.

-Teemat sisältävät niin viihdettä kuin hyötyä. Yritykset lanseeraavat uusia mielenkiintoisia tuotteita ja palveluita, myyvät tuotteitaan ja etsivät uusia asiakasryhmiä. Tämän vuoden messuisäntinä ovat puolustusvoimat ja Turun Sanomat. Merkittävää yhteistyötä on tehty myös mm. Turun kaupungin, Turun kauppakamarin ja Varsinais-Suomen liiton kanssa, luettelee Ahonen.

Messuilla kuullaan myös tärkeitä yhteiskunnallisia keskusteluja: Tekniikan päivät -koululaisohjelma on perjantaina 25.8. klo 9.30. Kutsun ovat saaneet Turun alueen yläkoululaiset. Ajankohtainen Turun seudun positiivinen rakennemuutos -paneelikeskustelu on 25.8. klo 13, ja suuri sote- ja maakuntauudistuskeskustelu la 26.8. klo 12. Vuoden tuote Varsinais-Suomessa -tunnustus jaetaan messujen avajaispäivänä.

Yleismessujen hengessä myös kansa saa äänensä halutessaan kuuluville. Sanaisen arkkunsa pääsee avaamaan avajaispäivänä Suomi 100 -lavalla. Tuolloin mikrofoni on auki ja sana vapaa kello 13-18.

Turun Messuilla vietetään Suomi 100 -hengessä valtakunnallista #Yhdessä -viikonloppua la 26.8. Ulkoalueella on piknik-alue Syödään yhdessä -hengessä, ja lisäksi on mahdollisuus mm. katutanssiin. Samalla kuullaan myös Turkuseuran mainioita murre-esityksiä. 

Sykähdyttäviä musiikkiesityksiä tarjoavat mm. avajaispäivän Suomi 100 -yhteiskonsertissa nuorisokuoro KaMu ja Turun Veteraanilaulajien kuoro. Neljän messupäivän aikana sisä- ja ulkotiloissa nähdään mm. stuntnäytöksiä, HP ja Jarppi Show, Erika Vikman, Pirkko Lahti, eläkeläisten esityksiä, Muumit ja Hevisaurus.

Messut avoinna 24.-27.8. klo 10-18
www.kirjamessut.fi

Ennakkoakkreditointi: http://www.turunmessukeskus.fi/medialle/akkreditointi/

www.facebook.com/TurunMessut/

#turunmessut

Tiedote ja kuvia: http://www.turunmessukeskus.fi/sotea-sotkua-suomi-100/

Yhteyshenkilöt

Krista Ahonen
projektijohtaja
Turun Messukeskus Oy
puh. 050 594 9641
krista.ahonen@turunmessukeskus.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus
Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus
Messukentänkatu 9-13
20210 Turku

vaihde 02 337 111http://www.turunmessukeskus.fi

Turun Messukeskus Oy on messu- ja näyttelytoimintaa harjoittava palveluyritys, jonka liiketoimintaan kuuluvat messujen ohella tilojen vuokraus erilaisia tapahtumia, kongresseja ja messuja varten sekä näihin liittyvän tekniikan ja osaamisen markkinointi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus

Kansainvälinen Life Science Live -tapahtuma Suomeen19.6.2018 12:10Tiedote

Life Science Live on uusi, kansainvälinen lääketieteen ja terveydenhoidon ammattitapahtuma. Kokonaisuus järjestetään Turun Messukeskuksessa 15.-16.5.2019. Life Science Live -tapahtuman sisällöstä vastaavat Turun yliopisto, Åbo Akademi ja Turun ammattikorkeakoulu ja Turku Science Park Oy osana HealthTurku-kärkialan kehitystyötä. Turku Science Park Oy järjestää perinteisen HealthBIO-tapahtumansa Life Science Live -tapahtuman yhteyteen. Osana tapahtumakokonaisuutta on myös kaksipäiväinen i-HD (Improved Health Data) konferenssi.

Tiedote ja kutsu: Kansainvälinen Navigate yhdistää alan osaajat 16.-17.5. Meriteollisuuden ja -logistiikan tulevaisuus esillä Navigate-messuilla14.5.2018 13:36Kutsu

Noin 20 maata on edustettuna Navigate-messuilla, Turussa 16.-17.5. Kansainvälinen meriteollisuuden, varustamoiden ja merilogistiikan huippukohtaaminen järjestetään joka toinen vuosi Turun Messukeskuksessa. Tapahtuma on kasvussa ja mukana noin 200 alan yritystä. Messuille on tulossa kansainvälisiä osallistujia, näytteilleasettajia ja toimittajia mm. Venäjältä, Kiinasta, Etelä-Koreasta, Espanjasta, Virosta ja Ranskasta.

Viron nykykirjallisuus ja mm. lastenkirjallisuuden tuoreet suomennokset esillä Turun Kirjamessuilla8.5.2018 13:12Tiedote

Turun Kirjamessujen teemana on 100-vuotisjuhlavuottaan viettävä Viro. Turun Messukeskuksessa 5.–7.10.2018 nähdään maan nykykirjailijoita laajalta rintamalta. Mukana ovat esimerkiksi Kai Aareleid, Paavo Matsin, Valdur Mikita ja Andrei Ivanov. Ohjelmaa tuottavat Viro-instituutti Suomessa, Viron Suomen-suurlähetystö, Tuglas-seura ja Suomen Viro-yhdistysten liitto. Viro-teemakokonaisuuden suunnittelussa on mukana Jenni Haukio.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme