Kustantamo S&S

S&S:n kevään kirjat 2021

Jaa

S&S:n keväästä löytyy transnaisen kasvukertomus ja muita näkökulmia seksuaalisuuteen ja identiteettiin, ajatuksia ilmastokriisistä ja kevään poikkeustilasta, vauhdikkaita kirjasarjoja ahmimisikäisille sekä riemukkaan kekseliäitä kuvakirjoja.

Tutustu S&S:n kevään kirjoihin

Identiteetin ja sukupuolen moninaisia kysymyksiä käsitellään niin kauno- kuin tietokirjallisuuden keinoin. Ocean Vuongin häikäisevä esikoisromaani Lyhyt maallinen loistomme (suom. Tero Valkonen) pureutuu maahanmuuttaja-identiteettiin nyky-Amerikassa ja kuvaa koskettavasti rakastumista ja seksuaalisuutta. Tibor Noé Kissin autofiktiivinen romaani Inkognito (suom. Saarni Laitinen) kuvaa transnaisen elämää konservatiivisessa Unkarissa. Rodullistetun tytön kokemuksiin Yhdysvalloissa paneutuu Jaqueline Woodsonin Ruskea tyttö uneksii (suom. Katja Laaksonen). Englantilainen JJ Bola taas kysyy esseekirjassaan Naamiotta, miten rakentaa uudenlaista miehuutta feminismin avulla (suom. Niko Koski). Toinen odotettu brittinimi on Deborah Levy, jonka omaelämäkerrallisen trilogian ensimmäinen osa Mitä en halua tietää (suom. Pauliina Vanhatalo) julkaistaan huhtikuussa.

Omaa elämäänsä tarkastelee myös Pauliina Vanhatalo esseistisessä teoksessaan Tuntemani maailma, jossa tutkaillaan tunteikkuuden tukahduttavaa valtaa ja elämää jatkuvan maailmantuskan kanssa. Hannamari Shakyan toimittama Poikkeustila 2020 dokumentoi arjen murrosta kevään koronakaranteenin aikana valokuvin ja Hanna Weseliuksen pohdiskelevien päiväkirjamerkintöjen kautta. Vigdis Hjorth jatkaa perhepiirin raastavien väärinymmärrysten käsittelyä romaanissaan Onko äiti kuollut (suom. Katriina Huttunen).

Ajankohtaisia poliittisia aiheita käsittelevät Elina Venesmäen toimittama En ole kertonut tästä kenellekään, jossa pohditaan aborttia, ja Teemu Vaarakallion toimittama Viimeinen siirto, joka paneutuu suomalaisen ympäristöliikkeen hajanaiseen kenttään ja etsii keinoja ilmastokriisin ratkaisuun.

Kesän kynnyksellä panostamme viihdyttävään ja jännittävään lukemiseen, joka toimii myös kuunneltuna: Eva Frantzin ensimmäinen dekkari Suvisaari ilmestyy vihdoin Ulla Lempisen suomentamana, Irene Vallejon koukuttava tietokirja Papyrus – kirjan katkeamaton tarina (suom. Taina Helkamo) vie huikealle matkalle Aleksanteri Suuren taistelukentiltä Oxfordin maanalaiseen kirjalabyrinttiin. 

Käytännön vinkkejä kesälomalaisille tarjoaa Karin Lindroosin täytettävä Mökkikirja –Muistoja, ideoita & unelmia sekä Maija Hurmeen ja Lina Laurentin Piilopalstan tarhurit, kaupunkiviljelykirja lapsille (suom. Heli Ikäheimo).

Lastenkirjallisuudessa leikitellään sanoilla ja kuvilla nokkelasti ja riemukkaasti: Tuomas Kärkkäisen Suomen ämminkäiset värikuvin opettaa kaupunkibongarille muun muassa, mikä otus ujeltaa metron lähtiessä asemalta. Malin Klingenbergin ja Maria Sannin Viisi hauvaa (suom. Outi Menna) leikittelee oivaltavasti väärinkäsityksillä ja ennakkoluuloilla.

Eva Frantzin ura lastenjännityksen parissa jatkuu hyytävällä Yön kuningattarella (suom. Anu Koivunen). Lastensarjat Värikkäät, Patrik ja superseniorit sekä Käsikirja supersankareille koukuttavat lapsia uusilla osilla.

Ilmestymiskuukaudet:
Tammikuu: Suomen ämminkäiset värikuvin
Helmikuu: Inkognito, Tuntemani maailma, Taijan taiat, Naamiotta
Maaliskuu: Poikkeustila, Viimeinen siirto, Piilopalstan tarhurit, Käsikirja supersankareille, En ole kertonut tästä kenellekään
Huhtikuu: Viisi hauvaa, Lyhyt maallinen loistomme, Mitä en halua tietää, Yön kuningatar, Värikkäät osa 2, Onko äiti kuollut, Papyrus
Toukokuu: Suvisaari, Mökkikirja, Ruskea tyttö uneksii

Tutustu luetteloon täällä tai selaa liitteenä olevaa pdf:ää.

Lisätiedot ja arvostelukappaleet: johanna.forss@sets.fi

Schildts & Söderströmsin ruotsinkieliset kirjat löytyvät täältä.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Kustantamo S&S
Kustantamo S&S
Snellmaninkatu 13
00170 Helsinki

https://kustantamo.sets.fi/

Kustantamo S&S – ystävien kesken S&S – julkaisee laadukasta kauno-, tieto- ja lastenkirjallisuutta. S&S on osa Schildts & Söderströmsiä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustantamo S&S

"Miesten pitää ymmärtää, etteivät he hyödy patriarkaatista", sanoo kirjailija JJ Bola17.2.2021 09:43:07 EETTiedote

JJ Bola on kongolaissyntyinen englantilainen runoilija ja aktivisti, joka ennen kirjailijanuraansa hän teki työtä moniongelmaisten nuorten parissa. Nyt suomeksi julkaistava Naamiotta pohtii monipuolisesti, miten miehisyys voitaisiin määritellä uudelleen. Bola hakee mallia myös heteronormin ulkopuolelta, LBTQ-yhteisöistä, rodullistettujen ja pakolaisten kokemuksista.

Uusi kirja: Kun tunteet ottavat vallan9.2.2021 09:40:27 EETTiedote

Tuntemani maailma päättää Pauliina Vanhatalon omaelämäkerrallisen trilogian, joka alkoi masennusta kuvaavasta Keskivaikeasta vuodesta 2016 ja täydentyi teoksella Toinen elämä 2018. Tässä viimeisessä kirjassa käydään psykoterapiassa ja pohditaan tunteiden ja empatian vaikutusta ajassa, joka tuntuu elävän jatkuvaa kriisiä ja vaativan tunnereaktioita kaikesta. Oman herkkyytensä vastapainoksi Vanhatalo alkaa miettiä, millaista elämä olisi, jos ei tuntisi niin paljon.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme