Storytel Oy

Storytel kustantaa ensi vuonna 40 omaa äänikirjasarjaa

Jaa

Digitaalinen kirjapalvelu Storytel kustantaa ensi vuonna 40 uutta äänikirjasarjaa. Toisin kuin perinteiset äänikirjat, Storytel Original -äänikirjasarjat on kirjoitettu suoraan kuunneltaviksi ja sarjaformaattia ajatellen. 10-osaisten sarjojen jokainen osa kestää kuunneltuna tunnin.

Ensi vuonna julkaistavista äänikirjasarjoista 20 tulee olemaan käännettyjä ja 20 kotimaisten kirjailijoiden kirjoittamia. Kirjoittajien joukossa on monia tunnettuja kirjailijoita, joiden teoksia on aiemmin julkaistu perinteisinä kirjoina.

Jo aiemmin tänä vuonna Storytel on kustantanut muun muassa Marko Kilven ja Johanna Tuomolan kirjoittamat äänikirjasarjat. Tämän syksyn uutuussarjoihin kuuluvat Tapani Baggen dekkarisarja Pitkä kosto, JP Koskisen lämminhenkinen rikossarja Ruosteinen sankari ja Marko Hautalan psykologinen kauhusarja Isä Malakain silmät. 

”Suoraan ääneen luettavaksi kirjoittaminen oli monella tapaa avartavaa. Audiomuoto sopii erinomaisesti nimenomaan kauhutarinaan”, kertoo Marko Hautala. ”Tavallaan kyseessä on paluu lajityypin alkulähteille, kynttilänvalossa kerrottuihin tarinoihin aaveista ja riivaajista. Olen innoissani myös sarjamuodosta, jossa jokainen osa pitää sisällään oman mikrokertomuksensa, aivan kuin tv-sarjoissa. Luulen että tämä muoto on nykyisin hyvin luonteva kuuntelijalle.”

Ruotsissa Storytel Original -äänikirjasarjoja on julkaistu kesästä 2016 alkaen, ja Suomessa ensimmäinen käännössarja julkaistiin marraskuussa 2016. ”Sekä yleisö että kirjailijat ovat ottaneet ilahduttavan hyvin vastaan uudenlaisen tavan nauttia tarinoista”, toteaa Storytelin kustannuspäällikkö Victoria Vatanskaja.

”Koukuttavien tarinoiden lisäksi panostamme äänikirjasarjoissa lukijoihin. Äänensä sarjoillemme ovat antaneet muun muassa Pirkka-Pekka Petelius ja Jarmo Mäkinen. Parhaimmillaan karismaattinen lukija tuo tarinaan oman lisänsä”, kertoo Vatanskaja.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
kustannuspäällikkö Victoria Vatanskaja, Storytel Oy
050 331 5031, victoria.vatanskaja@storytel.com

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Storytel Oy
Storytel Oy
Käenkuja 3Aa
00500 Helsinki

http://www.storytel.com
Storytel on digitaalinen kirjapalvelu. Ruotsalaiset Jonas Tellander ja Jon Hauksson perustivat yrityksen vuonna 2005 ja se toimii tällä hetkellä Suomen lisäksi Ruotsin, Norjan, Tanskan, Hollannin, Puolan sekä Espanjan markkinoilla. Vuoden 2017 aikana Storytelin toiminta laajenee myös Venäjälle, Intiaan ja Arabiemiraatteihin. Suomessa toiminta aloitettiin keväällä 2016. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Storytel Oy

Sisko Savonlahdelta Vastaa kysymykseen -niminen Storytel Original -haastattelusarja29.9.2021 13:54:46 EEST | Tiedote

Juuri uuden Kai minä halusin tätä -kirjansa julkaisseelta Sisko Savonlahdelta ilmestyy ääni- ja e-kirjapalvelu Storytelissä Vastaa kysymykseen -niminen haastattelusarja. Sarjassa suorapuheisina tunnetut suomalaiset vastaavat yllättäviin ja vähemmän yllättäviin kysymyksiin, jotka Sisko Savonlahti on löytänyt internetistä. Vastaa kysymykseen on Storytel Original -tuotanto ja kuunneltavissa vain Storytelissä.

Lucinda Rileyn Kadonnut sisar odotetusti Storytelin kesän kuunnelluin kirja - muut menestyjät yllättävät3.9.2021 11:43:40 EEST | Tiedote

Huippusuositun irlantilaiskirjailija Lucinda Rileyn Seitsemän sisarta -sarjan seitsemäs osa nousi odotetusti Storytelin kesän kappalemääräisesti kuunnelluimmaksi kirjaksi. Kymmenestä kuunnelluimmasta kirjasta kuusi oli lastenkirjoja. Top 10:ssä nähtiin myös Storytel Original -julkaisu Sydänjää, jonka ovat kirjoittaneet Camilla Läckberg ja Alexander Karim.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme