HUS

Styrelsens beslut 10.5.2021: Ny avdelningsbyggnad till ett värde av 230 miljoner euro till Jorv

Dela

Direktör på visstid utses för att förbättra kontrollen av upphandlingsverksamheten

Jorvs nybyggnad i bruk år 2026

HUS styrelse godkände projektplanen för den kommande avdelningsbyggnaden vid Jorvs sjukhus. Investeringens maximipris är 230 miljoner euro, vilket läggs fram för godkännande i fullmäktige. Den nya avdelningsbyggnaden ersätter de nuvarande vårdavdelningarna för vuxna, vårdavdelningarna för barn och barnpolikliniken samt bilddiagnostikens lokaler. Också Jorvs sjukhus förlossningsverksamhet, som till största delen finns i hyrda lokaler i Esbo sjukhus, flyttar över till den nya byggnaden.

Den nya byggnaden tas i bruk år 2026 och kommer att finnas invid det nuvarande stamsjukhuset. De lokaler som nu finns där, vårdavdelningar och mottagningar för barn samt sampoliklinikens lung- och neuromottagningar, kommer därmed att rivas. Samtidigt flyttas Jorvs sjukhus huvudingång till den nya byggnaden.

För mera information: 
Projektchef Pekka Lahdenne, pekka.lahdenne(at)hus.fi 
Utvecklingsdirektör Tomi Kauppinen, tomi.kauppinen(at)hus.fi 


Fokus på att minska upphandlingsskulden

HUS styrelse beslöt att inrätta en tidsbestämd direktörstjänst vid HUS samförvaltning. Den nya direktören har i uppgift att förbättra kontrollen av upphandlingsverksamheten. Direktören som utses styr, kontrollerar och övervakar samkommunens hela upphandlingsverksamhet och ser särskilt till att den upphandlingsskuld som uppstått arbetas bort så fort som möjligt.

Enligt styrelsens önskan ska rekryteringen genomföras så fort som möjligt. Uppdraget är tidsbestämt och gäller till slutet av år 2022.

För mera information:
Verkställande direktör Juha Tuominen (kontakt via verkställande direktörens assistent Kaarina Heikinheimo, e-post kaarina.heikinheimo(at)hus.fi)

Protokoll och alla beslut

Nyckelord

Om

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

På HUS Helsingfors universitetssjukhus vårdas årligen cirka 680 000 patienter. Våra nästan 27 000 proffs arbetar för alla patienters bästa. Vi har ansvaret för den specialiserade sjukvården för invånarna i våra 24 medlemskommuner. Dessutom har behandlingen av flera sällsynta och svåra sjukdomar koncentrerats riksomfattande till oss.

HUS är Finlands största aktör inom hälso- och sjukvårdsbranschen och den näst största arbetsgivaren i landet. Vår kompetens är internationellt känd och erkänd. Som universitetssjukhus utvärderar och utvecklar vi ständigt våra behandlingsmetoder och vår verksamhet.

Följ HUS

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från HUS

Lohjan sairaala uusi Baby Friendly Hospital -sertifikaattinsa15.6.2021 12:55:11 EEST | Tiedote

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen Kansallisen imetyksen edistämisen seurantaryhmän nimeämä arviointiryhmä on Lohjan sairaalan pyynnöstä suorittanut 19.4.-26.5.2021 Naisten- ja lastentautien tulosyksikön vauvamyönteisyyden uudelleenauditoinnin. Arviointiryhmä on päätynyt suosittamaan sekä THL:lle että Maailman terveysjärjestölle (WHO) ja Unicefille, että Lohjan sairaalalle Naisten- ja lastentautien tulosyksikölle myönnetään Vauvamyönteinen sairaala -sertifikaatti.

Lojo sjukhus förnyar sitt certifikat Baby Friendly Hospital15.6.2021 12:54:26 EEST | Tiedote

Utvärderingsgruppen för Det nationella handlingsprogrammet för att främja amning som utsetts av Institutet för hälsa och välfärd (THL) har på begäran av Lojo sjukhus gjort en ny revision av babyvänligheten under 19 april-26 maj 2021 på Resultatenheten Kvinno- och barnsjukdomar. Utvärderingsgruppen har beslutat att rekommendera THL och Världshälsoorganisationen (WHO) och Unicef att Resultatenheten Kvinno- och barnsjukdomar vid Lojo sjukhus beviljas certifikatet Baby Friendly Hospital (Babyvänligt sjukhus).

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum