HUS

Styrelsens beslut 20.9.2021: Matti Bergendahl föreslås bli verkställande direktör för HUS

Dela

Matti Bergendahl, direktör för Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt, föreslås bli ny verkställande direktör för HUS. Styrelsen fattade beslut om detta efter omröstning under sitt sammanträde i dag.

Docent Matti Bergendahl, 55, är till sin utbildning specialistläkare inom barnsjukdomar och har varit direktör för Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt sedan år 2020. Bergendahl var verkställande direktör för koncernen Realia Group 2015–2019, verkställande direktör för Mehiläinen Ab 2005–2014 och innehade olika direktörstjänster inom Mehiläinens dotterbolag Ambea-koncernen 2007-2014. 

Styrelsen föreslår för fullmäktige att Bergendahl väljs till verkställande direktör, och fullmäktige fattar beslut om detta på sitt sammanträde den 7 oktober. Tjänsten som verkställande direktör för HUS ledigförklarades då Juha Tuominen gick i sjukpension i augusti.

Länk till sammanträdets protokoll

För mera information:
Styrelsens ordförande Ulla-Marja Urho, ulla-marja.urho@hus.fi

Kontaktuppgifter till HUS medietjänst: https://www.hus.fi/sv/aktuellt/media

Nyckelord

Om

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

På HUS Helsingfors universitetssjukhus vårdas årligen cirka 680 000 patienter. Våra nästan 27 000 proffs arbetar för alla patienters bästa. Vi har ansvaret för den specialiserade sjukvården för invånarna i våra 24 medlemskommuner. Dessutom har behandlingen av flera sällsynta och svåra sjukdomar koncentrerats riksomfattande till oss.

HUS är Finlands största aktör inom hälso- och sjukvårdsbranschen och den näst största arbetsgivaren i landet. Vår kompetens är internationellt känd och erkänd. Som universitetssjukhus utvärderar och utvecklar vi ständigt våra behandlingsmetoder och vår verksamhet.

Följ HUS

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från HUS

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum