HUS

Suojelutyöhön saatu henkilöstö yhä liian pieni HUSissa

Jaa

Neuvottelut välttämätöntä suojelutyötä tekevien hoitajien määrästä ovat jatkuneet. Tilanne oli aamulla 2.4. parempi, mutta tärkeisiin toimintoihin ei olla vieläkään saatu riittävää hoitajamäärää. Sairaaloiden kyky hoitaa useampia kriittisiä potilaita yhtä aikaa on siten vaarallisesti alentunut.

Perjantaina 1.4. alkaneen kaksiviikkoisen hoitajalakon vaikutus näkyy kaikessa HUSin toiminnassa.

”Päivystykset toimivat toistaiseksi välttävästi, ja sairaaloiden yleinen toimintakyky on huomattavasti laskenut. Useamman kriittisen potilaan hoitaminen samanaikaisesti on vaarantunut”, ylilääkäri Veli-Matti Ulander arvioi.

Pääsyy vaikeaan tilanteeseen on suojelutyöhön saatujen henkilöiden määrä. Suojelutyöneuvotteluissa HUS ja työntekijäjärjestöt sopivat henkilöstön määrän aina kolmeksi päiväksi eteenpäin. Käytännössä neuvotteluja käydään useita kertoja päivässä joka päivä. Neuvottelut ovat olleet myös tänään HUSin kannalta vaikeat, koska hoitajajärjestöt ovat olleet eri mieltä suojelutyöhön tarvittavan hoitohenkilökunnan määrästä.

“Suojelutyöhön saatu henkilökuntamäärä on edelleen riittämätön. Henkilökuntaa on potilasturvallisuuden kannalta liian vähän muun muassa leikkaustoiminnassa, vuodeosastoilla, laboratorioissa ja röntgenissä”, Ulander sanoo.

Ulander on huolissaan muun muassa syöpäleikkausten ja diagnostiikan toteutumisesta sekä verituotteiden saatavuudesta, jos tilanne jatkuu samanlaisena vielä ensi viikollakin.

Kiireettömän hoidon osalta HUSissa jatketaan ajanvarausten perumista ensi viikon osalta. Potilaat saavat tiedon tekstiviestillä tai puhelimitse. Lisätietoa HUSin palveluista lakon aikana osoitteessa www.hus.fi/lakko.

Lisätietoja medialle: 

HUSin mediapalvelun yhteystiedot

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme