Minerva Kustannus

Suomalaisen SS-miehen merkintöjä kolmelta sotanäyttämöltä

Jaa

Seppo Tiilikainen oli yksi noin 1 400 suomalaisesta Saksan Waffen-SS-joukoissa taistelleista sotilaista. Hän oli Saksaan lähtiessään vasta 19-vuotias mutta jo talvisodan käynyt veteraani. Kirja "Kolmen rintaman mies" perustuu Tiilikaisen päiväkirjamerkintöihin ja kirjeisiin, jotka kertovat elämästä vaihtuvilla sotatantereilla.

Vuonna 1941 Seppo Tiilikainen värväytyi Waffen-SS:ään. Perusteellisen koulutuksen jälkeen hänestä tuli Viking-divisioonan taistelija Ukrainan sotatantereille. Päiväkirjoissaan ja kirjeissään hän kuvailee paitsi Ukrainan ankaria olosuhteita ja taisteluja myös suomalaisten SS-sotilaiden arkea.
Tiilikainen palasi Suomeen ja joutui jatkosodan lopputaisteluihin. Tali-Ihantalan tulimyrsky koitui 21-vuotiaan kohtaloksi heinäkuun alussa 1944.

Suomessa on käyty keskustelua siitä, osallistuivatko suomalaiset Waffen-SS-vapaaehtoiset Barbarossa-operaation yhteydessä 1941–1943 tehtyihin julmuuksiin. Seppo Tiilikaiseen liittyneet lähteet eivät viittaa siihen, että hän olisi henkilökohtaisesti joutunut niiden kanssa tekemisiin. Voi vain esittää arvailuja siitä, kuinka paljon hän niistä tiesi.

Heikki Tiilikaisen kirjoittama kirja perustuu Seppo Tiilikaisen ainutlaatuisiin päiväkirjamerkintöihin ja kirjeisiin, joita täydentää sota-arkiston materiaali.

 

Heikki Tiilikainen on suomalainen everstiluutnantti ja tietokirjailija. Hän on toiminut päätoimittajana Ruotuväki- ja Suomen Sotilas -lehdissä. Heikki Tiilikainen on kirjoittanut, kääntänyt, toimittanut ja kuvittanut yli 30 teosta.

Heikki Tiilikainen
KOLMEN RINTAMAN MIES   
Seppo Tiilikainen talvisodassa, SS-Viking-divisioonassa ja Tali-Ihantalassa

ISBN 9789523125261
Sidottu, kuvaliite, 283 s.
Ilmestyy 11.10.2022
myös e- ja äänikirjana

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Minerva Kustannus
Minerva Kustannus
Eerikinkatu 27, 2. krs
00180 HELSINKI

https://www.minervakustannus.fi

Minerva Kustannus julkaisi ensimmäisen kirjansa vuonna 1991. Vuosien mittaan olemme kasvaneet valtakunnalliseksi yleiskustantajaksi.

Painotamme kustannusohjelmassamme tietokirjallisuutta, mutta julkaisemme myös tasokasta kotimaista ja suomennettua kaunokirjallisuutta. Kustannustoimintamme pääalueet ovat tieto- ja harrastekirjat, lahja- ja kuvateokset sekä lastenkirjat.

Haluamme olla innovatiivinen ja avarakatseinen laatukirjojen kustantaja.

Minerva Kustannus kuuluu WSOY-konserniin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Minerva Kustannus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme