Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Suomen aktiivisimmaksi työpaikaksi kruunattu Helsinki nappasi toistamiseen voiton Urheilugaalassa

Jaa

Helsingin kaupunki palkittiin vuoden 2020 Suomen aktiivisimpana työpaikkana jokavuotisessa Urheilugaalassa. Uno-palkinto myönnettiin kaupungille ilman yleisöä järjestetyssä, suorana lähetetyssä gaalassa torstaina 14.1.2021. Kyseessä on toinen peräkkäinen Uno-palkinto Helsingille, sillä kaupunki voitti vuosi sitten Suomen liikkuvin kunta -tittelin. Gaalamenestykseen on johtanut kaupungin systemaattinen työ niin kaupunkilaisten kuin työntekijöiden aktiivisuuden lisäämiseksi.

Kuva: Maarit Hohteri
Kuva: Maarit Hohteri

Helsingin kaupunki on sisällyttänyt henkilöstön liikkumisen lisäämisen kaupungin työhyvinvointiohjelman keskiöön. Kymmenet aktiivisuuteen kannustavat ja liikkumista lisäävät toimenpiteet ympäri kaupunkiorganisaatiota liikuttavat henkilöstöä niin kotihoidossa ja päiväkodeissa kuin kaupunkisuunnittelussa ja sosiaali- ja terveyspalveluissa. Kaupunkistrategian kärkihankkeeksi nostetun Liikkumisohjelman konkreettiset toimenpiteet liikuttavat usein samanaikaisesti sekä kaupunkilaisia että kaupungin työntekijöitä.

Liikkumisen lisäämiseen tähtäävät toimenpiteet ovat tuottaneet selkeitä tuloksia. Viimeisimpien Kunta10-tutkimuksen tulosten mukaan 44 prosenttia kaupungin työntekijöistä on joko lisännyt fyysistä aktiivisuutta tai ollut jo valmiiksi aktiivinen kuluneen vuoden aikana. Istumista on tauottanut tai vähentänyt vastaavasti 35 prosenttia. Samaan aikaan vähän liikkuvien työntekijöiden osuus on laskenut. Osoituksena laaja-alaisesta ja systemaattisesta toiminnasta työntekijöiden liikunnan ja liikkumisen edistämiseksi kaupunki sai Suomen Olympiakomitealta Aktiivinen työpaikka -sertifikaatin syksyllä 2020. Sertifikaatin myöntäminen perustuu muun muassa organisaation yhteistyöhön työterveyshuollon kanssa, liikunnan ja hyvinvoinnin asemaan organisaatiokulttuurissa, johtamiseen ja resursointiin, henkilöstön liikunta-aktiivisuuteen ja organisaation seurantajärjestelmiin.

”Suomen Aktiivisin Työpaikka -palkinto on suuri ilonaihe Helsingin kaupungille. Se osoittaa meille — koko henkilöstölle — että kun teemme asioita yhdessä, järjestelmällisesti, mutta silti kokeilevasti, myös tuloksia syntyy. Liikkuminen luo yhteistä hyvää niin terveydellisesti, yhteisöllisesti kuin työssä viihtymisen ja työstä palautumisenkin kannalta. Kaupunki on Suomen suurin työnantaja ja noin 38 000 työntekijän liikkumisen mahdollistaminen ei onnistu vain yhdellä tavalla tai kertatempauksella. Olosuhteita, kannusteita, kokouskäytäntöjä ja rutiineja määrätietoisesti parantamalla liikkumisesta tulee yhä useammalle huomaamaton osa arkea ja mielekäs osa vapaa-aikaa. Liikkumisen näkyvä asema varmasti lisää Helsingin vetovoimaa myös työnantajana”, toteaa palkinnon vastaanottanut Helsingin kaupungin kansliapäällikkö Sami Sarvilinna.

Voittajan ratkaisi digitaalisella äänestyksellä Urheilugaalan Suuri raati, joka koostuu noin 350 jäsenestä. Uno-voitto on Helsingille jo toinen peräkkäinen, sillä viime vuonna Helsingin kaupunki kruunattiin Urheilugaalassa vuoden liikkuvimpana kuntana. Urheilugaala järjestettiin poikkeusjärjestelyin tyhjälle katsomolle torstaina 14.1.2021 ja tilaisuus lähetettiin suorana lähetyksenä YLE TV 2 -kanavalla.

Lisätietoja:
Nina Gros, henkilöstöjohtaja, nina.gros@hel.fi, 09 310 37965
Tarja Loikkanen, liikuntajohtaja, tarja.loikkanen@hel.fi, 09 310 87720
Minna Paajanen, projektipäällikkö, minna.paajanen@hel.fi, 09 310 21162
Marjo Rantala, projektikoordinaattori, marjo.a.rantala@hel.fi, 040 508 1260

Avainsanat

Kuvat

Kuva: Maarit Hohteri
Kuva: Maarit Hohteri
Lataa
Kansliapäällikkö Sami Sarvilinna ja Suomen Aktiivisin Työpaikka -palkintopokaali.
Kansliapäällikkö Sami Sarvilinna ja Suomen Aktiivisin Työpaikka -palkintopokaali.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Yläkoulut siirtyvät pääkaupunkiseudulla etäopetukseen, toisella asteella etäopetus jatkuu4.3.2021 17:39:25 EETTiedote

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 4.3.2021, että toisen asteen etäopetusta jatketaan alueella poikkeusoloihin liittyvien sulkutoimien ajan 28.3.2021 saakka. Yhtäjaksoinen etäopetus on jatkunut 3.12.2020 lähtien. Päätöksen etäopetuksen jatkamisesta tekevät koulutuksen järjestäjät eli kunnat ja yksityiset koulutuksen järjestäjät. Koronakoordinaatioryhmä suosittaa vahvasti myös yksityisten oppilaitosten järjestävän opetuksen toisella asteella etäopetuksena 8.–28.3.2021.

Koronakriisi ravistelee kiinteistösijoitus- ja vuokramarkkinoita2.3.2021 12:50:24 EETTiedote

Vuosi 2020 alkoi ja päättyi kiinteistösijoitusmarkkinoilla vilkkaana, mutta keväällä puhjennut koronapandemia hiljensi kaupankäynnin muutamaksi kuukaudeksi lähes kokonaan. Poikkeusolojen tyhjentämät toimistot ja kauppakeskukset vaikuttivat myös toimitilavuokramarkkinoihin – uusia vuokrasopimuksia alkoi selvästi aiempia vuosia vähemmän. Toimisto- ja liiketilojen vuokrien ja käyttöasteiden näkymät ovat pääosin negatiiviset vielä koronakriisin jälkeenkin. Tiedot selviävät tuoreesta Helsingin kaupunginkanslian ja KTI Kiinteistötieto Oy:n julkaisusta Toimitilamarkkinat Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla 2020/2021.

Vaikuttavampia työllisyyspalveluja paikallisista lähtökohdista1.3.2021 07:35:00 EETTiedote

Suomen työllisyyspalveluissa eletään monella tapaa jännittäviä aikoja. Tänään maaliskuun 1. päivä alkaa työllisyyden kuntakokeilu, jossa suuri osa TE-toimiston asiakkaista siirtyy kokeilukuntien työllisyyspalvelujen piiriin. Kokeilulla etsitään keinoja tehostaa työnhakijoiden pääsyä töihin, koulutukseen ja muihin palveluihin. Lisäksi tavoitteena on päästä paremmin kiinni pitkäaikaistyöttömyyden syihin. TE-toimisto ilmoittaa kuntakokeiluun siirtyville asiakkaille siirrosta henkilökohtaisesti, eikä siirtyminen edellytä asiakkaalta toimenpiteitä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme